Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DSLR önerisi


BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Program ayarlama yerindeki kilit çok mantıklı bir özellik. Çekim yaparken programın çarpma sonucu değişmesini engelliyor. Benim başıma çok geldi diyafram öncelikli ile çekerken o kadranın M'ye gelmesi sonucu saçma pozlamalı fotoğraflardan az çekmedim yani.

Neyse, 60D çok güzel bir makine. 3000 TL bütçe ile de üstüne çok güzel lens alabilirsin.

Nerden alcaksın? Abd'den ise 900 dolar x1.7'den 1530 TL falan ediyor.(vergi mergi de olabilir gerçi bölgesine göre) Türkiye'de spot'ta ise bildiğim kadarıyla 1800-1900 TL civarına gidiyor. Heralde teknosadan falan almayacaksındır? =) [sade body fiyatı bunlar]

Neyse, üstüne 1000 küsür TL ile yapılacak bir sürü opsiyon var, hemen harcamamak da dahil.

Kit lensle mi almak istiyorsun yoksa en baştan kit için genel lensini kendin seçmek mi istiyorsun mesela? Sonra ayrıca merakın var mıdır makro olsun tele olsun ultra geniş balık gözü şu bu olsun? Nedir yani. Sırf makine tavsiyesi istiyorsan 60D iyi arkana bile bakma =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm eylülün ilk haftası alıcam.

kit-lens ile başlarım ya. tabi eminönünden filan alırsam orada belki sırf body alır, başka bir lens de alabilirim duruma göre. onlara tam karar vermedim daha.

ben daha hiç foto çekerken mode'u değiştirmedim yanlışla filan :)

@dreath
ganimetten gelenlerle alcam dsajdsad
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Canonturk ve fotokritik'in satılık bölümlerini takip edin. Oraya bavul ticareti yapan arkadaşlar uğruyor arada bir. Hayyam'dan da iyi fiyata getirtebilirsiniz. Veya işte yurtdışından alıp getirip sonra makineye alışamayan tuzu kuru insanlar oluyor uygun fiyata veriveriyorlar tazecik makineleri... Takip etmek lazım =)
Sahibinden ve gittigidiyor sitelerinde de bu ekipmanları satan insanları bulup iletişime geçebilir istediğiniz ürünü getirtmesi için anlaşabilirsiniz yüzyüze görüşme elden alışveriş şansını da sağlarsınız. Her türlü gideri var yani bu işin =p

bu arada ben nikon bilmem ama d7000'in methini çok duydum. Bu fiyatlarda ona da bakılabilir elbettte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7dlerin bazilarinda problem var, sebebide uretimden kaynaklaniyor. AF konumunda iken netledigi noktalari flulastiriyor ya da keskinlestirmiyor cogu zaman. Kalibrasyon yapilmasi lazimmis. Ben de teknik servisten haber bekliyorum. Cozulmeyecek birsey degil ama ugrastiricak biraz. Bilgin olsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

bence bir sıfır eksik yazıp bakmışsın =) d7000 7D'den daha ucuz bir makine ve 60D-7D arasında bir yerlere tekabül ediyor sanırım canon'da. d700 ise 5dmk2'nin nikon'daki karşılığı, yani fullframe. O yüzden pahalı.

7D aldın galiba. Hayırlı olsun.


yok almadım daha. 4-9 eylül arası alacağım. d7000 diye arattım, çıkan sonuçları gördüm :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayyamda 2.700 küsüre dün spot düşürdük iyi bi amcadan 0 olarak ama 60d de kafamı çok kurcalıyor, şu dolar düşsün alıcam galiba ikisinden birini.

kit 2.700

ha 5d mark 1 demişin de o makineyi alırsan son sahibi sen olursun öyle düşün dün baya araştırdık 1 tane falan bulduk, kimle konuşsak piyasası öldü diyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...