Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 kotarmak (-i) 1. Pişen yemeği başka kaba boşaltmak: “İki kız kardeş güle söyleye sofralarını hazırlayıp yemeklerini kotardılar.” -M. Ş. Esendal. 2. Hazırlamak. 3. mec. Bir işi tamamlamak, bitirmek. 4. mec. Üstesinden gelmek: “Yeter ki o beni içeri sokabilsin ve ben bu röportajı kotarayım.” -A. Kulin. Güncel Türkçe Sözlük kotarmak 1. Bir kaptan başka bir kaba yemek boşaltmak, yemeği kaplara dağıtmak. 2. Yemeği hazırlayıp yenecek duruma getirmek. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü kotarmak 1. Bir işi bitirmek, başarmak. 2. Tutumlu kullanmak. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü kotarmak Koşarak gelmek : Tarladan aşağı kotarma! Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü kotarmak Konuşmak, söylemek: Adam oldu da laf kotarıyor. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü kotarmak İşi sona erdirmek, bitirmek. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü kotarmak, (kortarmak) 1. Boşaltmak, tahliye etmek. 2. Yemeği bir kaptan başka bir kaba boşaltmak Tarama Sözlüğü 1969
senko Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 geydirmek ne demek acaba hep ben yanlis anlaminda kullaniyormusum gibime geliyor.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 sopayı geydiricem beline ne demek oldugunu anlayacaksın şimdi
Öne çıkan mesajlar