Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Endüstri vs. Elektrik-Elektronik

vexilloid

Öne çıkan mesajlar

Abicim bana pek ilgi alanlarına/tutkuna göre tercih yapıyorsun gibi gelmiyor. Endüstri ve Elektrik-Elektronik ikisi birbirinden tamamen alakasız ve biri diğerinden kat kat zor olan bir bölümü karşılaştırıyorsun.
Tek ortak yanları bu iki bölümün yüksek puanlı olması. Bence sırf yüksek puanlı diye girmek istiyorsun gibi..

Öyle bir şey düşünüp elektrik-elektronik yazmayı düşünüyorsan hayatının en büyük hatasını yaparsın. Bu bölüm ne yazık ki tutkusu olmayanların ziyan olacağı vasat bir ortalamayla paçasını kurtarabilirse kendinisi şanslı sayacağı bir bölüm.

vexilloid said:

haklısın ben zaten EE olmak istiyodum..ama doğrusu müfredat ağır, lise fiziğiyle söve söve uğraşıyodum zaten

Fiziğin ağa babası var bu bölümde uyarayım ahah. Diğer müh.ler içinde en Math intensive mühendislik olması da cabası. :)
Sosyal ağlarda paylaş

aslında çok farketmez,

akademik olacaksan elektronik,
piyasada olacaksan endüstri.
boğaziçinden çıkan adamların sektörü çok farklı olmaz, nerede top position var, bölüm farketmeksizin herkes oraya gider.
ama akademiklik düşüneceksen (ki daha düşünmek için çok erken) elektronik, ama bilkentte derim.
özetle, boğaziçi sosyoloji yaz.
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın puanı yüksek diye ikisi arasında kaldım:S

-zor olsa da EE okuycak potansiyelim var ve tartışmasız en sağlam mühendislik.eğer kariyerimde bariz şekilde olumlu fark yaratcaksa mezun olunca okurum sorun olmaz.

-endüstri daha kolay ve rahatça okuyabileceğim(finans,yönetim vs.)gibi ilgi alanlarıma da hitap eden bi bölüm.
Sosyal ağlarda paylaş

vexilloid said:

haklısın puanı yüksek diye ikisi arasında kaldım:S

-zor olsa da EE okuycak potansiyelim var ve tartışmasız en sağlam mühendislik.eğer kariyerimde bariz şekilde olumlu fark yaratcaksa mezun olunca okurum sorun olmaz.

-endüstri daha kolay ve rahatça okuyabileceğim(finans,yönetim vs.)gibi ilgi alanlarıma da hitap eden bi bölüm.

çok yanlışın var bu kafayla umarım ilerde mutsuz olmazsın
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yigitler gorduk EEde yapariz ederiz dedikten sonra 3. yilin sonunda kafayi siyirip tekrar OSS kastilar.

Fizik zor geliyorsa hic bulasma derim, hatta sen lise fizigine laf atiyorsan matematik derslerine girme bile.

Bogazici falan diyorsun guzel puanin var, akilli davran. Sirf puani yuksek diye bolum yazmak gibi bir aptallik yapma.

Benim sinif arkadasim turkiye 30 kusuruncusu olup bogazici EEye gitmisti, sonra noldu kiz bilmiyorum ama durumu pek parlak degilmis en son duydugumda.
Sosyal ağlarda paylaş

vexilloid said:

orta okul ve lise hayatın 90% basarı oranlarının üstündeyken bir anda 40-50 basarı oranına alısabilecek misin mesala cünkü senin kadar orda okumaya hırs 50-70 artk kac kişiyse onlar olacak

net tavsiye veriyim artık yeni adı öss flan mıdır nedir ne haltsa buna nasıl calıstın 4-5 senedir düzenli calısdın mı yoksa 1-2 sene böyle anlık bir gazla mı geldin ikinci olarak cevrendikler seni calısmak için hadi olgum azıcık daha calıs gibi telkinlerde bulunddu mu ne kadar zeki oldgunun hiç önemi yok düzenli calısma alıskanlıgın yoksa cok geniş arkadas cevren varsa yazma elektronik faln Sakın !!! Dont

haaa yok ben böle kafayı kopardım mı deprem olsa masabasından kalkmam diyorsan oke bas ee yi
Sosyal ağlarda paylaş

fen lisesi mezunuyum.ama hiç öyle inek bi tip olmadım.ilk sene notlarım vasatın altındaydı.2. ve 3. sene sıra arkadaşım sağolsun kopyayla falan notlarımı düzelttim.

geçen sene bu zamanlar paçalarım tutuştu adam gibi çalışmaya başladım.sınavda da şansım biraz yaver gitti yalan yok.

zeki olduğumu düşünürüm ama öyle her gün 2-3 saat çalışayım falan bana zor gelir doğrusu..

diceğim o ki yumurtanın kapıya dayanması gerekiyo çalışmam için..
Sosyal ağlarda paylaş

zekisin sen.
ben de fen lisesinde okudum, bilirim önce salma olayını.
hazırlıkta kayışı kopardık zaten, 1.sınıfta uzaklaştırma felan aldım, sınıfça deli gibi kopya çekerdik, çalıştığımız derslerde bile çekiyoduk o derece takıntı olmuştu.
fede din sınavında tüm sınıfa berat kandili yerine miraç kandili yazdırmıştı hatta hey gidi günler sdfsd
ama yaparsın yani ee'yi de em'i de. potansiyel olmasa giremezsin zaten oraya.
Sosyal ağlarda paylaş

vexilloid said:

ya fizik zor geliyo derken...yapabiliyorum ama sevmiyorum pek...

haa ama dicekseniz ki EE okursan çok parlak bi geleceğin olur salla endüstriyi.. sevmesem de okurum pek zorlanmam gibi geliyo..

E abi işte sabahtan beri diyoruz. Sevmiyorsan tutkun yoksa yazılmaz bu bölüm. Sevmesem de okurum diye bir şey yok. Bu EE için geçerli değil. Sizin deneyimleriniz önemsiz, ben Amerika'yı yeniden keşfedicem diyorsan bol şanslar. Böyle giderse baya ihtiyacın olacak çünkü.:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...