Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GSL Ağustos

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Aynen ben de hiç şaşırmadım Nestea ilk maçta hata yaptı da macro terranı yenmek için Terran'ın hata yapmasını beklemek gerekiyor. Rakip Mvp gibi mükemmel oynarsa yenmek imkansız. Bir de terran rahat ırk yani hellion kaybet ordu kaybet bir şey ifade etmiyor. Bir iki yerde Nestea bayağı ünite öldürdü. Fakat Terran üniteleri para etmediğinden çağır 10 tane mule sonra da 4-aaaaaaaaaa
Mesaj tarihi:
said:
Bir de terran rahat ırk yani hellion kaybet ordu kaybet bir şey ifade etmiyor.
O hellionlar 16 drone öldürdü. O hellionları kaybettikten hemen sonra MVP push yapar gibi yaptığı için Nestea drone'ları geri yapamadı ve expansion olarak Terran'ın gerisinde kaldı. Asıl saçmalık 16 drone kaybetmiş, expo olarak oyun boyunca geride kalmış, banelinglerinin yarısını sıfır hasar vererek kaybetmiş, mutalisklerinin neredeyse hepsini bir tank almak için feda edip o tankı da alamamış bir Zerg kazansaydı garip olurdu. O zaman "drone kaybet, baneling kaybet, mutalisk kaybet bir şey ifade etmiyor, bir şanslı baneling saldırısı kazandırıyor nasılsa" diyebilirdik. Ben de Nestea'nin kazanmasını isterdim ama MVP daha iyi oynadı, denge muhabbettini kötü bir oyuncu iyi bir oyuncuyu yenince kullanın en azından.
Mesaj tarihi:
evet nestea hiç nesteaye yakışmıcak hatalar yaptı

kaç kere banelingleri siege rangeine sokup geri çekildi 3 kere mi ne yaptı hepsinde de baya baneling kaybetti boş yere.

bi de üstüne böle turretlara marinelere vs çok muta verdi.
Mesaj tarihi:
Nestea o hellionların natural'a doğru manevra yaptığını gördü, hatta roachlarını hemen o yöne gönderdi. Tek yapması gereken rampayı queen'le kapatmaktı (queen hemen oradaydı), dünyanın en iyi 2. oyuncusuna karşı oynarken yapmaması gereken bir hataydı.
Mesaj tarihi:
kaldırın demedim, defansı daha kolay olmalı. terran blue hell drop attıgında zerg de onları durdurcak bir şey olmuyor.roach un hızı yetmio queninde aynı şeklde, lingler yetşior ama hiç bir işe yaramıyor.adam, zerg naparsa yapsın droneların yanına geliyor ve gereken zararı veriyor. blue hell kalkmasın ama ya daha zor yapılsın ya da daha uzun sürsün upgrade i. ya da üstte dediğim gibi defans icin bir şeyler verilebilr zerg e
Mesaj tarihi:
Blue Flame harrass'inden sonra bile Nestea drone olarak öndeydi, yani o saldırıyı savunsaydı çok önde olacaktı. Blue flame bedava değil, yatırım yapıyorsun, tanklar gecikiyor, eğer hiç ya da çok az hasar alırsa Zerg öne geçiyor. Nestea'nin de tek yapması gereken queen'le ya da roachlarla rampayı bloklamaktı. Onu yapamıyorsan MVP gibi bir oyuncuyu yenemezsin. Ki maç ondan sonra bile yakın geçti (Nestea birçok başka hata yapmasına rağmen).
Mesaj tarihi:
abi öle bi imbalık durumu olsa

tvz maçlarında herkes blue flame yapıp girip bütün işçileri öldürüp kazanırdı ben hiç bi zaman öle bi maç izlemedim pro maçlarda ki burda bile MVP 16 işçi öldürmesien ramen Nestea öndeydi işçi sayısında.

tvt de oluyor daha çok, ama tvz de bi kere bile helion gelip tüm işçileri öldürüp yendiği olmadı. Ha karşı taraf über helion massliosa zaten onu scoutlayıp bi 2 zerglingle roachları baseinde tutup mutaları çıkıosun .

early harrasda da queen var allah gibi koruo sen zaten blue flmae reasearch edip medivac yapıp drop yapana kadar zergün defansı oluyor.

herkes başta helion yapio defansa zorlamak ve roach bastırmak için o kadar.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

yvz said:

kaldırın demedim, defansı daha kolay olmalı. terran blue hell drop attıgında zerg de onları durdurcak bir şey olmuyor.

burrow?

Scanner Sweep var hocam, denemiştim onuda.

nestea drone sayısında ileri gecti demişsiniz ama kacırdıgınz bir nokta var. blue hell in gelme zamanı siz tam drone üretimini kesip army üretimine başladıgınız bir ana denk geliyor genelde. adam gelip işcileri kestiğinde elinizdeki larvalarla army üretmek yerine tüm larvalar drone a gidiyor. evet drone sayısı eskisinden bile daha iyi, peki gelecek saldırıyı nasıl tutcak bu zerg ?
Mesaj tarihi:
yvz said:

blue hell in gelme zamanı siz tam drone üretimini kesip army üretimine başladıgınız bir ana denk geliyor genelde. adam gelip işcileri kestiğinde elinizdeki larvalarla army üretmek yerine tüm larvalar drone a gidiyor. evet drone sayısı eskisinden bile daha iyi, peki gelecek saldırıyı nasıl tutcak bu zerg ?

ihale mi aldın yvz, 10 dk da 50 drone mu teslim etmen lazım? larvaları üniteye ya da drone a harcamak tercihi bırak iyi oyuncuların bir numarası olarak kalsın kenarda.
Mesaj tarihi:
MVP fake push yaptığı içni Nestea blue flame saldırısından sonra larvalarını orduya harcamak zorunda kaldı. Buna rağmen drone sayısı olarak öndeydi. Oyunun genelinde ise çok az gerideydi. Banelinglerini mutalarını dikkatsizce kaybetmese oyun ortada olacaktı. Yani buradan şu sonuç çıkıyor blue flame hellion yapan bir Terran en azından 10-15 drone öldürmeli ki o yatırımın karşılığını alabilsin. Yani çift haneli sayıda drone öldürmezse Zerg zaten otomatikman öne geçiyor. Blue flame açılan bir oyuncuya karşı roachlarla queenlerle spine crawlerlarla iyi savunma yapan bir Zerg önde devam edecektir oyuna. E, iyi savunma yapamıyorsa geriye düşmesi kadar doğal bir durum var mı?
Mesaj tarihi:
_Spartacus_ said:

said:
Bir de terran rahat ırk yani hellion kaybet ordu kaybet bir şey ifade etmiyor.
denge muhabbettini kötü bir oyuncu iyi bir oyuncuyu yenince kullanın en azından.

O Denge muhabbeti oyuncuya veya oyuna bağlı değildi. Terran'da diğer ırklarda olmayan bir özellik var. Sürekli ünite kaybedip bundan iyi bir şekilde kurtarabiliyor. Yani flexible veya affedilebilir bir oyun tarzı, Mvp 15 drone öldürdükren 30 saniye sonra Nestea zaten 3 base'de saturation sağlamıştı. Ama rakip terran olduğu için yapabileceği bir şey yok siege line'a saldırmak ölüm, bekleyip rakibe göre hareket edeceksin. Mvp gibi oyunu çok iyi okuyan ve asla ordusunu çok ileri taşımayan birini de yenme imkanın yok yani Terran'ın hata yapmasına bakıyor baneling'ler siege line'a girince çok hızlı yok oluyor. Neyse demek istediğim Zerg'ün siege benzeri bir üniteye ihtiyacı var ki haritayı en azından ikiye bölebilsin bu Lurker olabilir veya başka bir şey zaten Dustin Browder'ın röportajı var siege ünitesi gelicek diye Hots için ona ayrı konu açarım da son olarak Terran ırkı şu anda çok oturmuş bir ırk çok fazla harass seçeneği var. Early game'i çok güçlü late game'i mule sayesinde daha da güçlü. Yani bir nevi Terran olmuş. Protoss da lakin olmuş ama stratejik açıdan biraz gerideler yani oyuncuların bulmasına kalmış yeni stratejileri.

Ama Zerg ırkı biraz hata ırkı olmuş yani rakibe göre her zaman %49 yenme şansın var bir nevi çünkü yaptığın her ünite early veya mid game'de %80 gereksiz larva kaybı oluyor. Terran'da böyle bir sorun yok yani push üzerine push üzerine push gelebilirler ve her ordusunu yok etsen bile geri pushlaman için görünür farkta bir supply farkı olması lazım ki push'un yeterli zararı verebilesin. Mesela Toss'da deathball'u kaybetti mi diğer iki ırkın da counter şansları fazla ama Turtle'a dönme konusunda Terran'ın o kadar yolu var ki biraz daha flexible bir race yapıyor ki bunu ben demiyorum Hots Genel Direktörü söylüyor o röportajı da atarım bir ara :)

(bu arada biraz fazla yabancı kelime kullandım. Affola :))
Mesaj tarihi:
Arada kayıplar olur. Kazanma Oranı %100 olan bir oyuncu sonuçta yok. Nestea GSL kayıtlarında %75 kazanma oranıyla oynuyor. Eh arada %25'e denk gelmesi normal.

http://www.gomtv.net/records/playerInfo.gom?playerid=10173&option=view

Blue flame'den az hasarla kurtulunduğu çok maç izledim. Becerilemediği zaman sonuç aşikar. Ancak şunu kabul edebilirim blue flame ile zarar vermek beceri gerektirmiyor, ancak kurtulmak beceri gerektiriyor. Oynaya oynaya öğrenilecek, yapacak bir şey yok.

Uliking said:

macro terranı yenmek için Terran'ın hata yapmasını beklemek gerekiyor.

Makroya bağlayınca yenilmez olan Terran hiç görmedim. Strateji oyunlarında hataya zorlamak da önemlidir. Beklemek yanlış olur.

_Spartacus_ said:

dünyanın en iyi 2. oyuncusuna karşı oynarken yapmaması gereken bir hataydı.

MVP nasıl dünyanın en iyi 2. oyuncusu oldu merak ettim? MVP iyi bir oyuncu ama o kadar da değil.
  • Yeni Oluştur...