Udinen Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 SPSS kullanmam gereken bir anket olayı var. SPSS kullanımı kolaymıdır? Bilmeyenler ne kadar sürede öğrenir bu programı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 kullanımı değil de yorumlaması zor. yani istatistik biliyorsan, eğitimini aldıysan zorlanmazsın, yok bilmiyorsan ciddi yardıma ihtiyacın olacaktır. çünkü çıkan değerlerin hepsi bilimsel, onlara göre yorum yapman lazım[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xagon Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Bu donem almayi dusunuyordum o dersi tam ben de. Cok mu zor cidden? :)[signature][hline]XaGoN - www.xagon.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 İstatistik fazla bilmiyorm ama SPSS işlemleri otomatik yapıyor diye duydum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 1998'de en çok kullanmıştım SPSS'i doktora tezimi tamamlarken, özelikle excel'den bir çok veriyi convert ederken çok zorlanmış, ve access da ufak bir şey yazma gereği duymuştum. Şu sıralar sadece iş yerindeki çalışan memnuniyeti anketi sonuçlarının istatistiksel analizi ve yorumlaması için kullanıyorum, data girmek zahmetli bir şey ama yine de bunu optik okuyuculu anket kağıtları ve ara bir nodül ile çözdük. Eğer SPSS'de genel istatistiki araçları kullanacaksan sana yeterli olacaktır, ama karar ağaçları vb gibi ek korelasyon ölçümlerine giriş yapacaksan ek programlarını kullanman gerekli ki bu da lisans ücretini artırıyor. Şu sıralar, iş yerinde kara kuşak olarak aldığım 6 sigma projeleri için minitab kullanıyorum ki, çok başarılı bir program. Hemde internetten öğrenci versiyonunu 1 aylık deneme olarak indirebiliyorsun. Daha geniş bilgi için ilişikteki e-posta adresinden bana ulaşabilirsin. İyi çalışmalar [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 ben iki dönem dersini aldım, kullanımı zor değil istatistik dersine çalışmadığım için istatistikten kaldım ve spss'ten BA aldım. hocanın yorumuna göre istatistiki yorumların neredeyse hepsi yanlışmış fakat spss kullanmayı biliyormuşum. ve evet spss işlemleri otomatik yapıyor ama sonucunu istatistiki terimlerle anlatıyor. yani t = 0,015 diyor. buna göre yorumu sen yapıyorsun. t, 0,05'ten küçüktür, öyleyse bilmemne bilmemne... yani tek kullanışlı yanı kağıt kalem işlemlerini ve hatalarını ortadan kaldırıyor. ayrıca spss 12 ile excel'den veri almak çok kolay.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Bende spss 12 for windows var. Sadece data girecem sanırım fazla zorlanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar