yav Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2011 di said: DynamicK said: @di: sırf kamera/lens sayesinde iyi fotoğraf ortaya cıkıyor diye düşünenler = oxfod vardı da biz mi gitmedik Benim hatunun lafidir "biz degil, lens cekiyor" kismi. =) Buyuk oranda dogru ne yazikki. Ayni ekipman ile tartildiginda yetenek farki ortaya cikaracaktir pek tabi lakin su noktada daha iyi ekipmanli fotografci cok daha avantajli durumda. Konu sahibi alinmasin bu arada. Lensi kiskaniyoruz kosede. =) meeh mühim olan bir başka şey de var ki çekmek istediğin konuya en uygun lensi bulup o lensi çok güzel kullanabiliyor olmak. Yani sırf parayla da olmuyor. Milleti görüyorum nelere çarçur ediyorlar paralarını da bişey çekemiyorlar. Veya deneye deneye en sonunda bişeyler tutturuyorlar falan. Bu arkadaşımız kafayı spor fotoğrafçılığına takmış gitmiş biriktirmiş çalışmış etmiş -bu lensi makineyi vs. almak için ne yaptığını bilemeyiz, zengin diye direkt etiketlemek tehlikeli olabilir özellikle böyle işin içine tutkunun karışabildiği hobilere dair harcamalarda hani.....- bu işe uygun lensini de bilinçli bir şekilde almış ve şimdi hakkını vermeye gayret gösteriyor ki gittikçe profesyonelleşen fotoğraflar görüyoruz. Sokaktan geçen adam kocaman beyaz bir lens versen -ki bu durumda bu sensin =p- aynı şey olmaz. Hani rastgele bir yerden birinin çıkıp benim de klavyem, macbookum, lisanslı programım araçlarım olsa ben de program yazarım, developper olurum ne var yani demekle aynı şey neredeyse. HA ama gene de lens önemli tabi ama öyle süper muhalefet olabilceğim bir konu değil bu :D ama işte üsluba laf edeyim dedim azcık çünkü lens seçmeyi bilmek, araştırmak, o lense göre yatırım yapmakla uğraşmak vs. bunlar da fotoğrafa dair lazım olan yetenekler sayılır. Mesela kişi fakir olsa belki spor fotoğrafçılığı yapamaz fakat biraz uğraşla pekala manuel lensler araştırıp bulup adaptörler bulup buluşturup dudak uçuklatan işler çıkartabilir gerçekten uygun bir meblaya. Mesela çok sığ alan derinliğinde süper keskin fotoğraf çeken lensler oldukça pahalıdır. Kişi gider bu lensi alır sonra açar diyaframını 135mm'de f2'ye. Ne çekse 'sıradan insana' bu çektiği şey rüya gibi gelir ve kişi ve etrafındakiler bu bokeh manyağı fotoğrafları iyi fotoğraf sanıp sonrasında da demek ki iyi fotoğraf iyi lensten çıkıyormuş diyebilir fakat o %95 bokehli fotoğrafların çoğunun çöp olduğu genelde geç anlaşılır. Veya süper keskin fotoğraflar için de aynı şey geçerli. vsvsvsvs.. Hani eşin ben değil lens güzel çekiyor ve biz de bunu güzel buluyoruz diyorsa tamam eyvallah ama fotoğraf bu deyil:) (ben de bunu nispeten alınabilir fiyatlı 85/1.8'le yaparım arada ama acımam hani ya napayım bokeh hevesini bir doyurmak lazım sonrasında adam akıllı işler yapmak için :D) Yahu 5 gündür forumlara girmiyorum yazmayı unutmuşum kafamdakiler aktıkça yazdım kusura bakmayın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 lens cekiyo da, o lensi ne zaman, nasil kullanicani bilmiyosan tatava. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 o degilde su siralar boyle fotograf ceken, hafif pahali makineleri olan (SRL mi ne diyorlar) ergegler muthis revacta, bende alcam kendime galiba bi makine kari kiz milleti icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 sorma ya facebook yüzünden hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 senko said: o degilde su siralar boyle fotograf ceken, hafif pahali makineleri olan (SRL mi ne diyorlar) ergegler muthis revacta, bende alcam kendime galiba bi makine kari kiz milleti icin. bu laf bana mıydı lan?! döverim olm seni. şiddet gösteririm. dsgsdfgsdh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 yok lem ne alakasi var senle genel gozlemim bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 senko said: o degilde su siralar boyle fotograf ceken, hafif pahali makineleri olan (SRL mi ne diyorlar) ergegler muthis revacta, bende alcam kendime galiba bi makine kari kiz milleti icin. P modunda fotoğraf çekip, alakasız yerlerde flaş kullananları, bir de benim de fotoğrafımı çeker misin diyenleri 400 mm ile dovmek istiyorum açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 ha iyi, onlardan değilim tamam sdfgsdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Bir iki tane daha ekleyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 İlk güzel ama ikincide azcık fazla kaçmış contrast ayarı. (Curves ile oynadı isen ondan da olabilir) son iki için ise denemeye devam. fena değil en azından panning e başlamışsın. denedikçe iyileşir. güzel gidiyorsun tebrikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Tesekkurler. Cok fazla kumlanma vardi. Onun etkisi azalsin diye bastim ben de. Bir daha gittigim de video da deneyecegim, bakalim nasil olacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar