Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop onerileri

Volfied

Öne çıkan mesajlar

Merhaba herkese

bu senenin sonlarina dogru falan yeni bir laptop almayi planliyorum
su anda elimde COmpaq Presario 2500 var

almayi dusundugum srey Dell 600m, Traveller's Notebook

su detaylar olmak zorunda yeni alacaigm laptopta:

-Kucuk ve hafif bir sey olsun, fazla isinmasin (yani ben derste word acip not alirken yakmasin bi yerimi, ama odamda oyun oynarken sirada yangin cikartabilir :P), fan sesi cok olmasin (nefret ediyorum artik fan sesini duymaktan laptop ta, winampten fala ses cikarir hale geldi)

-2000 dolari gecmesin, yapabilirseni 1750 dolari gecmesin (600m i 1500 dolara mi ne denklestirdim istedigim sekilde)

-Wireless adapter i olsun
-en az 40 gb harddisk (60 ideal, 80 cok fazla, gereksiz para gibi geldi)

-kucuk laptop diye beni oldurmeisn, yani universite hayatim boyunca program yazicam, java da yazacagim o programlari kaldirabilecek sekilde olsun leziz olur (compile etmesi 1000 satiri 1 gun surmesin gibi :P)

simdi olmasini istediklerim, ama fedakarlik yapabileceklerim

-wow oynamak istiyorum, oynayamasam da sorun degil, ama diablo gibi grafik karti istemeyip islemci isteyen oyunlar calissan (yani ne anlyioruz, islemci evet, grafik karti insallah :P)

-buyuk bi ekran (en azindan boyutuna gore 15 inch iyi bisi mesela)

-DVD writer (olsa ne guzel olur, hem ben alana kadar ucuzlar ve hizlanirlar, leylimley)

-iyi bi pil (adaptor manyagi da olabilirim, ama adaptoru de oole uzuun buyuk agir olmasin yeter)

-guclu bir ses karti (yoksa paraya kiyip iyi bi kulaklik alirim kulaklikla muzik dinlerim film izlerim falan)

-grafik karti (wow kismina bakin)

islemci derken tabi memory den falan da bahsediyodum, simdi benim yaptigim bilgisayari gosteriiym sizlere:

Dell Inspiron 600m Celeron

Celeron®M Processor 340(1.5GHz/400MHz FSB) 14.1-in SXGA+, 64MB Video

512MB DDR SDRAM 2 Dimms

60GB Ultra ATA Hard Drive

4x CD/DVD burner (DVD+RW/+R)

Dell® Wireless 1450 Internal Wireless (802.11a/b/g, 54Mbps

Graphite Swirl QuickSnap Cover (33 dolar fazladan veriyosun ama hos bi goruntu isterim laptopumda ne diyim :P)

Kensington Saddlebag (50 dolara hos bi canta laptop icin sadece, isime yarar, web cam falan da sigar icine)

Kensington MicroSaver Security Cable

$1,494 tutuyo bu ozellikleri ekleyince

daha iyi bi secim bualbilirseniz ya da onerileriniz varsa cekinmeyin
1500 dolar cok iyi bi fiyat boole bi laptopa benim icin (grafik manyagi degilim, ama bazen bilgisayari cok ozlrarim :), abandonware ci oldugumdan yeni oyunlara ilgim yoktur fazla, oynaymamak koyar arada :P)

yardimlariniz icin tesekkurler[signature][hline]...valla!

[Bu mesaj Volfied tarafından 22 Eylül 2004 12:58 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

toshiba a55 ti sanirim o seri senin aradigin sekilde olmasi lazim

taban fiyati 1300$ di
centrino 1.5
256mb ram
30 gb hdd
cdrw/dvdrom
15" ekran - 1024x768
extreme graphics zamazingo

buna istedigin parcalari ekleyerek olusturmayi dene istersen toshiba nin sitesinde bi de ..[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Sosyal ağlarda paylaş

eheh buyukturler normaldir, ekonomi sinifi onlar

onlarin disinda aradigin fiyat araligina 12" ve 15" powerbooklar dusuyo
eger programlama kod yazma vs islerinde uyum sorunu yoksa ben olsam direk onlara sulanirdim :P (12" superdrive li ozellikle .. para siciorm diyosan 17" powerbook hayallerimizi suslemekte :P)
ekran boyutu yaniltmasin, cozunurluk cogu 15 inch de 1024x768 in istune cikmaz zaten[signature][hline][i]"Someday, someone will best me. But it won't be today, and it won't be you."
Sosyal ağlarda paylaş

ah abi apple falan super de
oyun yok abi apple a :P
yani program falan yok duzgun calisan
onlar unviersiteden sonra alirim belki ya da universitede ikinci laptopumu alirken (ihtiyac/istek :P)

ya cozunurluk cidden sorun degil, 1400 1050 kullansam da ben alisirim ikonlarin boyutlairni kuculturum falan tekrar sorun degil
fazla buyuk de sorun oluyo
ben bu sefer rahatca tasiyabilecegim, ses cikarmayan fazla, hafif kampusde cimlere uzanip kullanabileegim bisi istiyorum
cantama direk atabilecegim falan
lifebook turu bisi
cok tuzlu ama :P[signature][hline]...valla!
Sosyal ağlarda paylaş

Yukardaki sistemler disinda birde MSI m510c diye bir modeli varki oda hos bir alet, goz atmani tavsiye ederim...Uzun pil omru ve yuksek islem gucuyle baya iyi bir secim gibi... Birde sanirim su anda piyasadaki notebooklara oranla en iyi grafik notlarini bu alet aliyor. fiyati 1600$ civari geziyor...

Notebooklarda ses dedigin gibi cok onemli, fan sesi cok sinir bozucu olabiliyor, ve de ses kartlarida gercekten berbat. Ortamdaki en iyi ses yalitimli ve en iyi ses kalitesine sahip bilgisayarlar toshibalar, ilk ses performansi duyuldugu zaman "bunun icine sb live kacmis" yorumu kacinilmaz oluyor...

Birde dvd-writer biraz luks oluyor o fiyat araliginda, diger ozelliklerden kismaman icin sonradan paran oldugunda external bi driver almak daha iyi bi cozum olur sanirim...[signature][hline]The clash of honor calls to stand when others fall
Sosyal ağlarda paylaş

Volfi eğer Amerikadan alıcaksan o Curcit Citylere uğra hem görmüş olursun, bizim arkadaş gitti öyle aldi hp nin bir modeli p4 fln vs vs aletde yok yok swg fln oynaya biliyo ama 15.4 widescreen ekran pek küçük değil (: 1300 e mi ne öle bişey e almış birde Toshibanin Tecra M2 si var centrino 1.7(DOTHAN), 1gb ram, 60gb hdd (7200rpm) , 14.1 ekran ve tam 2.2KG alet uçuk bişey çok süper her işini yapiyor 12 cell lik batarya alirsan 8 saate yakın durabiliyor ama fiat i çok uçuk türkiyede, yurt dışındada yina fazladir biraz ama güzel bir alet(Senin fiat kriterlereine uymuyor ama yinede söleyim dedim bu modeli (:)

[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa |
Matrix Code System

[Bu mesaj MrMedia tarafından 22 Eylül 2004 17:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ai tecavuz kacinilmaz olunca zevk alabilirim ben rahatlikla :)
amerikaya gittigimde alirsam zaten cep harcligi yaratmis olurum kendime biraz calisip onu eklerim babamdan gelecek paraya oole alirim ucuk bisi alirim o zaman beni 3 sene dayatir falan

su an bakimdayim zaten :)[signature][hline]...valla!
Sosyal ağlarda paylaş

gecen sene bende de compaq 2500 serisinden vardi onun fan sesi baya gurdur haril haril

amerikadan alicaksan cok fazla secenegin var
barebone alip customize edebilirsin yada benim gibi ugrasmak istemezsen acer, alienware, gibi uygun fiyata performansli sistemler alabilirsin.ornegin benim ismarlardigim acerda dvd writerda var radeon 9700 mobility de var ve asagi yukari 1500 dolar falan geliyo ama daha da ucuza bulabilirsin internette...

eger fan sesi ve isinma istemiyosan centrino dogru secim olur ve eger wow veya farcry gibi oyunlar oynmamak istiyosan kesinlikle oncelikle ekran kartina dikkat et en son islemciye bak artik butun hamalligi gpular yapiyo cpu diil.
gecen hafta geri verdigim bilgisayar radeon 9600 ve centrino 1.6ydi ve farcryi catir catir calistiriyodu tavsiye ederim.buyuk zevk..

bide 15.4" ekran al kesinlikle eger buyukluk cok problem diilse

neyse biraz karisik oldu aklina bisi gelirse yaz yardime etmeye calisirim.

kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...