Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonradan yaş ilerledikçe bir şeye karşı alerji oluşması mümkün mü?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Geçen gün meyve aldım yeni gelmiş bizim yayladan. Yıkamak için aldım tüyleri rahatsız etti. Neyse iyice yıkadım - hafif kaşındım yıkadıktan sonra - bir güzel yedim. İlerleyen bi kaç saat için boğazım fln da kaşındı sonradan geçti.

Lise bitene kadar her yaz köyde bu meyvenin geldiği bahçedeydim ben. Yıkamadan yesem bile rahatsız etmezdi. Ne oldu şimdi anlamadım.

Mümkünmü böyle birşey bilen var mı ?[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
Mesaj tarihi:
sonradan olusmasından çok, alerjilerin her zaman ortaya çıkmaması durumu var. mesela arı alerjisi arının sizi 40. sokusunda da ortaya cıkabiliyo[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path!
follow the energizer tav$ani
gizli ninja
Mesaj tarihi:
said:
elma, 21 Eylül 2004 15:31 tarihinde demiş ki:
geçmiş olsun kavel

saol elma.[signature][hline]ICQ#85889898
Mesaj tarihi:
sonradan ortaya çıkan alerjiler vardır korkma mesale ben her sene yeni bir meyvaya alerjim olduğunu keşfederim kiwiyle başladı muzla devam ediyor. Ayrıca abiminde son 2 sene içersinde soğuk suya karşı bir alerjisi başladı denize girince her tarafı kızarıp bozarıyor yani olabilir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Wendigo, 21 Eylül 2004 15:38 tarihinde demiş ki:
sonradan olusmasından çok, alerjilerin her zaman ortaya çıkmaması durumu var. mesela arı alerjisi arının sizi 40. sokusunda da ortaya cıkabiliyo

tamamda bu böyle bişey değil be wendigo. her bulduğumda severek yediğim şeftali bu benim :)[signature][hline]ICQ#85889898
Mesaj tarihi:
bendede üzümde var o problem dudaklarımı eşşek gibi kaşındırıyor önceden hiç kaşındırmazdı :) üzüme alerji haua cok komik ya

geçmiş ola abilerin abisi kavel abi[signature][hline]hö?
Mesaj tarihi:
eyw. erutan ...

yok abi olmaz. ölürüm ben yiyemezsem :-p

bu arada yukardaki en son attığım mesaj ne çekiştirilir/sündürülür ha :D[signature][hline]ICQ#85889898
Mesaj tarihi:
said:
kavel, 21 Eylül 2004 15:42 tarihinde demiş ki:
said:
Wendigo, 21 Eylül 2004 15:38 tarihinde demiş ki:
sonradan olusmasından çok, alerjilerin her zaman ortaya çıkmaması durumu var. mesela arı alerjisi arının sizi 40. sokusunda da ortaya cıkabiliyo

tamamda bu böyle bişey değil be wendigo. her bulduğumda severek yediğim şeftali bu benim :)

bende kiwiyi muzu çok severdim ama artık yediğimde damağımı şişiriyor hafif bir garip yapıyor diyorum ya sonradan ortaya çıkan çok garip alerjiler olabilir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
mumkun... abimde geçen gun alerji çıktı... her zaman yediği şeye karşı... artık yasak!!![signature][hline]Albert Einstein: Ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur!!!
Mesaj tarihi:
Kaşınma olayı üzerindeki ilaçlardan olabiliyor, no need to panic.
Olabiliyor alerji'de ama şöyle bir durum var, eskiden babamın çiftlik evinde beni her yaz en azından 10 arı sokardı ehhe, bal arısı oluyodu bunlar, yaban arısı sokmadı hiç, eşşek arısı soktu yine bir çok kez.
Hayatımda 100 kere rahat arı sokmuştur beni.
Artık soktuğu zaman acıyor orası, kaşınıyor bir süre sonra (1 gün max) geçiyor.
Babamda öyle.

Yaban arısı sokması ise ap ayrı bir boyut, böğürtür adamı.[signature][hline]`Insanlar 3'e ayrilir, Wi$h, Alexi ve digerleri..`
Mesaj tarihi:
her insanda vardır bir maddeye karşı allerji ama yaş ilerledikçe vücudun dirayeti düşüyor,allerjiye eskisine oranla daha az karşı koyabiliyor.[signature][hline]tksmtr!
BladeSinger, bir tarihte olympos forumlarında demiş ki:
elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem
Mesaj tarihi:
Küçükken kiwiyi çok severdim (yaş 5-6) halamlara her gittiğimde (komşumuzdu o dönem) vitamin deposu diye kadın kürekle veriyordu resmen.
Şu anda ne zaman kiwi görsem ağzımın içi kamaşıyor, bi garip oluyorum.
Son 10 senedirde yemiyorum sanırım hehe.[signature][hline]`Insanlar 3'e ayrilir, Wi$h, Alexi ve digerleri..`
Mesaj tarihi:
Bende de ilaç alerjisi çıktı sonradan penisilinli ilaçlar dokunmaya başladı geçen sene tavsiye üzerine aldığım 1000mg lik bi ilaç hastanelik etti beni örneğin.

Daha önce dokunmazdı.[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 21 Eylül 2004 17:40 tarihinde demiş ki:
Küçükken kiwiyi çok severdim (yaş 5-6) halamlara her gittiğimde (komşumuzdu o dönem) vitamin deposu diye kadın kürekle veriyordu resmen.
Şu anda ne zaman kiwi görsem ağzımın içi kamaşıyor, bi garip oluyorum.
Son 10 senedirde yemiyorum sanırım hehe.

işte aynı sorun bizim ailedede var hehe o ağız içi şeysi tarif edilemez çok sinir birşey kabarıyor desen olmaz kaşınıyor desen olmaz =)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
kavel, 21 Eylül 2004 13:11 tarihinde demiş ki:
Geçen gün meyve aldım yeni gelmiş bizim yayladan. Yıkamak için aldım tüyleri rahatsız etti. Neyse iyice yıkadım - hafif kaşındım yıkadıktan sonra - bir güzel yedim. İlerleyen bi kaç saat için boğazım fln da kaşındı sonradan geçti.

Lise bitene kadar her yaz köyde bu meyvenin geldiği bahçedeydim ben. Yıkamadan yesem bile rahatsız etmezdi. Ne oldu şimdi anlamadım.

Mümkünmü böyle birşey bilen var mı ?

benim bildiğim alerji genetiktir,en sağlamı gidip bi doktora sorman..[signature][hline]sert kal,taviz verme!
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 21 Eylül 2004 18:07 tarihinde demiş ki:
Muz'un kabuğu yeşile kaçıyorsa, süperdir, ötesi yoktur, hafif dişe geliyor böyle yavşamaz, süperdir.

:) ahah ne diim sana..[signature][hline]Marit Pryan
Mesaj tarihi:
allerjinin boyutu daha önemli, yani öldürücü boyutta bir anafilaksiden mi bahsediyoruz yoksa basit bir hadiseden mi ?immün sistem o kadar basit bir işleyişe sahip değil. bazen insanın kendi hücrelerine bile saldırdığını düşünürsek, bu olayın
gıda allerjisi tanımına bile girdiğini sanmam.
sadece o yiyeceğe ya da kabuğuna felan, bir tilt olma olayı gibi bir şeyden bahsediliyor sanki.
yoksa gözde kanlanma , ciltte kızarma gibi bir şeyler mi var ?[signature][hline]Show No Mercy

[Bu mesaj armra tarafından 21 Eylül 2004 21:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
sadece kısa süreli kaşıntı amra ... daha fazlası değil. ama dediğim gibi boğazımdada oldu iç kısımda ..[signature][hline]ICQ#85889898
  • Yeni Oluştur...