Lord_Argos Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Birçok tuts'a baktım doğru düzgün 3D effecti verenini bulamadım. Nasıl yapılır bu olay?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 nası bi 3 boyutlu efekti yapmak istediğine bağlı. tam karşıdan bakılan oyma-kabartma falan gibi bişeyse layer styledan kolayca oluyor; bevel & emboss seçeneğini kurcalayınca görürsün. (layer style menüsüne layerların göründüğü listede istediğin layera çift tıklayınca ulaşıyosun) eğer wordart gibi böle janjan 3 boyutlu bişey istiyosan, yukarıdaki yöntem + 10-15 layer copy yapman ve her yeni layerı 1-2 px sağa-aşağı vs. kaydırman lazım. layer styleları rasterize etmeni tavsiye ederim, özellikle bilgisayarın yavaşsa.
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 çok uğraşmak istemiyosan photoshop 3d text plugin falan diye aratabilirsin
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 sonra bu tür pluginleri yükleye yükleye photoshop saçma sapan çalışır hale de gelir :D ayrıca bu tür pluginler photoshop'u öğrenmene engel olur. ha, derdim o değil diyosan tabii kur, yükle, dene.
Lord_Argos Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Evet o 1px kaydırmayı yapıyordum daha önce ama pek istediğim sonucu alamıyorum bazen, birde photoshopun içinde 3d text özelliği var bugün biraz baktım pek bir anlam çıkartamadım acaba onlada yapılabilirmi?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 istediğin sonuç ne ki tam olarak?
Lord_Argos Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Örnek böyle bişi yapamam o pixel kaydırma ile: Aslında ben daha önceleri ulead 3d studio kullanıyodum onun 3d text özelliği baya işimi görüyodu ama çok demode kaldı artık
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 eh bu modellemeyle yapılır zaten. son sürümlerini denemedim ama illustrator ile benzer iş çıkarılabilir. yetenek ister yalnız yine de :D edit: arada photoshop tuto imiş bu zaten, vay arkadaş diyorum =) demek ki son sürümlerde 3d toollar sağlam gelişmiş. (cs3te kaldım da. hehe.) edit2: e ama cinema4d idi illustrator idi ne varsa kullanmış adam. normal yani. edit3: tutonun tamamını okudum da gayet de kek bişeymiş adamın yöntem. zaten daha zorlamanın manası yok böyle sonuç alabiliyoken.
Lord_Argos Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Şimdi buna benzer bişi yapabilmek için Cinema4D mi indirmemiz lazım? Birde photoshopun 3d'si ne işe yarıyor? Edit: Yok uğraşmaya değmez ben Cinema4D indiriyorum.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 bu tür temel 3d işlerini yapabiliyo olması lazım. ama bu kadar kaliteli ışıklandırma beklememen gerekiyor. bi de illa cinema4d gerekmez. google sketchup kur üstüne render plugini bul onda da yaparsın aynı işi.
Öne çıkan mesajlar