Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışı hesabına döviz yatırma (SWIFT)

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Bu okul ücretinin depositosunu yatırıyorum da 2.000 pound ingilteredeki bi bankaya

hsbc internet bankacılığından girdim yazdım tutarı 2.000 pound vs masraflar için de TL hesabımı gösterdim yaptım işlemi

aradım bankayı , onlar ok işlem parasını almışlar ama Aracı kurum ne kadar alır onun bilgisini veremeyiz bilmiyoruz diyor. E diyorum benim 2.000 pound yatırmam gerekiyor okula . O diyor onlar ne kadar keser bilemiyorum

böle bir sistem var mı ya? yıl olmuş 2011 , ben net 2000 pound yatıracaksam karşıya ne kadar para vermem gerekio ki komisyon kesildiinde 2.000 pound olsun bunu deneme yanılma metodu ile mi yapiorum?

okula da mail attım dekontu gönderip, aldınız mı parayı . 2000 poundun hepsini diye de cevap gelmedi daha

var mı yurt dışı hesabına döviz falan gönderen
Sosyal ağlarda paylaş

e peki yatırmam lazım
başka yolu var mı ki

internet hesabıma girdim işlem yapılmış gösteriyor, ilk yaptığımda iptal etme seçeneği vardı daha işlem yapılmamıştı

şu an yapılmış mesela geri çekemiosun galiba artık gitti adamlara para

neyse kesisnler komisyonu bakalım ne kadar kesiolar
Sosyal ağlarda paylaş

ya baya sıkıntı bir olay o . eğer senin bankan parayı transfer ederken bir aracı bankada kullanıyorsa onlarda kesebiliyor. 2 kere kesilmiş falan oluyor masraf saçma sapan durumlar.

ilk sefer öğrensen iyi olurmuş masrafı çünkü, 50 pound yatırırken de 2000 pound yatırır gibi aynı miktarı masraf olarak düşücekler senden çok büyük ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

yani öyle bir tepki verdin ki 10 pound için değer mi sorusu aklıma bile gelmedi ahah

ama dediğim gibi swift formatında çektiysen havaleyi iptal edebilirsin -genelde ilk 24 saat mümkün- .

gönderdiğini geri alıp tek seferde hepsini yollayabilirsin diye dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bankadan adamlara valörden sonra gider para. telefonla arayıp işlemi iptal edebilirsin hiç bi sıkıntı yaşamadan. geçenlerde aynı tip bi sıkıntı yaşadım, hsbc'yi telefonla arayıp iptal ettim. masraf kesilebilir vs. demişlerdi ama o da olmadı tümüyle iade oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

kredi kartım yok öle 5000 TL lik ya, yoksa otomatik sistemi var okulun böle bankaları araya sokmadan kredi kartı ile alış veriş yapar gibi yatırıosun

hesabımda nakit para var direkt göndermek istiyorum sonuçta

aradım hscbc i iptal etmek için, dedi ki işte ama kesinti olur 2000 poundun tamamı geri gelmeyebilir dedi

e peki ne kadar kesilir diorum, onu ben de bilemiyorum bi soriim dedi sonra onla ilgili bilgi veremiyoruz dedi, küfür edecektim. Küçük de olabilir büyük bi meblağ da olabilri dedi

dedim kalsın lanet olsun artık keslidii kadarını tekrar öderim okula

ama hsbc benden swift ücreti almayacakmış maaşım oraya yatırıldığı için saolsun.

7 temmuz da görecem artık ne kadar yattı okula diye
Sosyal ağlarda paylaş

Swift yapınca alıcı banka tamamen alıyor parasını , sen konuyu yanlış anlamışsın .

Senin hesabın : X
Alıcı(Lehtar) : Y
Aracı Banka : Z

Amount : 2000 EUR

X-->Z-->Y : 2000 EUR
X = X-2000EUR
X = X-Senin bankanın komisyonu
X = X-Aracı banka komisyonu (US bankalar 10-20 Dolar arası alırlar genelde, 50-60 alan da çıkar, bankadan bankaya değişir)

Aracı bankanı snn banka otomatik seçer genelde ama istersen override edebilirsin , bunla göndercen diye.

Edit : Tabi burada bütün masrafları ben üstleniyorum demeniz lazım bankanıza , komisyon ücretleri lehtardan kesilsin derseniz tabi ki adamın hesabına 2000 - Z nin komisyonları yatar
Sosyal ağlarda paylaş

işte sorun şu ki internet bankacılığında swift yaparken

tüm masrafları ben karşılıyorum diye bir seçenek sunulmadı sadece HSBC nin swift işlemi için alacağı ücreti nerden alalım dendi TL hesabımı gösterdim, onu da almamışlar çünkü maaşım oraya yatiomuş die bedavaymış bana o işlem.

ben de tutarı 2000 pound yazdım gönderdim

Ama aracı kurum ne kadar alır bilmiyoruz dediler sonradan telefon açtığımda
Sosyal ağlarda paylaş

@import: abi sen yetkili bir kişiye benziyorsun

sana şunu soracam, benim şimdi iş işten geçti 2000 pound yazdım gönderdim, o tahminen okula atiorum 1970 pound olarak gidecek 30 pound aracı kurum tarafından kesilmiş olacak ve 30 pound daha göndermem gerekecek okula.

ben bu 30 poundu gönderirken ne kadar koyacam tutara? ve HSBC bunu bilmiyor, ingilteredeki banka da bilmiyor, kim biliyor bu aracı kurumun komisyon oranını? bu 30 poundu en temiz nasıl gönderirim ben?
Sosyal ağlarda paylaş

Para tam gitmiştir,herşeyi senden alırlar.
Olmadı faks yoluyla işlem yaptır, genelde formları daha detaylı oluyor , herşeyi soruyor

Edit : İşlemi çoktan yapmışsın , bence dediğim gibi tam gitmiştir ama tersi yönde bilgi gelirse , bence 60 pound yolla bu sefer , 30 kestilerse , 30 dan fazla kesmezler yine heralde. 65 falan yolla ya da garanti olsun. Acelesi olmayan birşeyse koy zarfa postayla yolla kabul ediyorlarsa hahah
Sosyal ağlarda paylaş

para alıp göndermede her daim western. çok keser ama diğerlerinin süründürmesinden iyidir, diğerleri resmen süründürüyor. para 5-6 gun gıtmıyor, acaba gitcek mi, yanlıs mı gonderdım, nıye karşı taraf eksik aldı derdi yok. konuya değinmişken paypal e bulaşmak gibi bir hata da gelmesin aklınıza.
Sosyal ağlarda paylaş

Karşı bankaya tam ulaşıyor olabilir para, netekim benim hesabıma hiç para tam olarak ulaşmadı. Aracı kurum mu almıştır bunu, yoksa karşı banka mı almıştır bilemeyeceğim. Tek bildiğim 2000 pound luk SWIFT yapmışsan, senden bir miktar kesildiği ( maaş hesabınsa kesilmeyebilir bankaya bağlı olarak ), karşı taraftan da bir miktar kesildiği ve gönderdiğin HEDEF HESABA paranın 2000 pound dan daha az ulaştığı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...