Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Masaüstü için şık Not Tutma Programı

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Sordugumdan beri zim desktop wikiyi kullanıyorum baya memnunum. Biraz daha geliştirilebilirmiş ama resmen defterin yerini aldı bende. Tüm toplantı görüşmelerini notları aktarıyorum içine.

Çok hafif ve direk html export gibi şeyler var iyiymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

hayır kod yazanları arada dışarıya çıkartmak lazım, ağacı, çiçeği falan görsünler

şöyle çirkin bir şey yapmış olsam utancımdan kimseye vermem ve sadece kendim kullanırım. onda da saklaya gizleye kullanırım.

ahah linux değişik bişi hakketen, öyle programlar var ki dediğin gibi yazsam utancımdan yüklemem, yüklesem kullanmam.
ama linuxseverlerin bir çoğu da böyle ruhsuz gui yoksunu şeylere bayılıyor nedense.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarlarda function follows form'a geçmek lazım.

form follows function o kadar çok var ki..

yapılacak işin tam olması çok önemli bir kriter. linux'un kendisi de siteleri de "bu iş için gereken özellikler" kısmını ucu ucuna tamamlayan yapılar. ondan dolayı nefret ediyorum zaten.

misal site kurulması lazım [ok]
download linkini koymak gerek [ok]
faq,manual bir de wiki [ok]

sonra çıkan siteye bakın http://zim-wiki.org/
bildiğin bok gibi..
1990lar, net yaygınlaşıyor, netscape ile geziniyorsunuz ve şaka gibi ama o zamanlar bile bundan iyi siteler var!

-abi adamın derdi bu değil ki!
+e zaten ondan dolayı iğrenç, boktan ve vasat diyorum ya.

insanın bir yaşama amacı olması lazım. özellikleri ucu ucuna tutturan bir sistem yerine daha az özellikli ama hayata bir güzellik katan bir sistemi tercih ederim. allahın her günü kullanacağın bir çirkinliği kim, ne diye görmek istesin, niye tercih etsin bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada gui, arayüz, minimal vs diye arattım da yazdıklarımı. hiçbir şey değişmemiş.

cidden 3-4sene önce bile her yazdığım programa gui koyduğumu*, güzel gui konulmazsa delirdiğimi söylemişim. Garip şekilde deliriyorum mesela şu saçma "Canım sıkıldı lan. Bana MATLAB'da GUI'de free drawing neden yok onu sölesenize siz.. ya da nasıl koyarım yaw?" sinirlenmem..
(*: GUI koyduklarım da kendi kullandığım programlar yalnız. Ödevdi, kendi hesaplamalarımdı. Ticari program da değiller. Gerçi bir tanesinin kodunu değiştirip değiştirip 100farklı konuda analiz için kullanıyorum ki ne kodmuş birader! Hayatımda en çok kullandığım bilgilerden bi tanesi Stochastic Analysis olabilir gerçekten. Şimdi geçmişe dönme opsiyonum olsa daha iyi dinler daha çok öğrenirdim doğrusu)

buna benzer bir programı arkadaşım yazıyor. kendi iş yerlerinde de kullanıyorlar.
son derece minimal, son derece kullanışlı. gördüğüm kadarı ile şunların eline verir. hem not alma hem de diğer konudaki istenilen kişilere görev atama/takip etme fonksiyonu var.

ve gerçekten kolay, güzel, inanılmaz derecede yalın... tek kelime ile muhteşem.
basit demişken onlara dediğimi söyleyim "bu programı bir babun bile kullanabilir" ben yerlerinde olsam bu gibi berbat ve işe yaramaz programlarla dolu olan bir ekosistemde satarım ürünü. her ne kadar "abi tam bitmedi bu, daha eklemeler yapmamız lazım" dese dahi her türlü ezer bunları.

bilmiyorum yahu. simetri, pencerelerin büyüklüğü, kullanılan fontlar vs. önemli şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...