Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 Hafta Daha...

DoruK

Öne çıkan mesajlar

böyle gidecek sanırım. bu zamana kadar çok iyi gitmesine rağmen bir anda dünyanın en sıkıcı stajına döndü, şu an keşke çalışsaydım diyorum da mezun olmak için anasını sattımın zorunlu stajını tamamlamak zorundayız. ikinci bi arda bey vakası olursa çok da sevinicem açıkçası, umrumda değil.

istersen girdiğin çalışma ortamının en iyisi ol stajyer lafı geçince hiç bi önemi kalmıyor, en bilgisiz çalışanın bile illa her konuda üstün olduğu, sürekli hata yapmaya hazır, bi boktan anlamayan, bir şey öğrenmesi gerekmeyen, en yapılmayacak en gereksiz en sıkıcı ne iş varsa yapması gereken biri oluyorsun en tepedekinin gözünde.

takım arkadaşlarının supervisorının seni her gün takdir etmesi, adamların 3 saatte yapacağı işi 1 saatte yaptın diye teşekkür etmesi mühim değil. stajyersin anasını satiym.

müdür olunca ilk işim şu eski kafa saçma düşünceyi değiştiricem zaten, bu nesil de benim gibi düşünüyodur muhtemelen. bizim önceki neslin stajyerlik hakkında tek düşündüğü şey kendi anıları, onlara fazla bile geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

stajyerlik dediğin modern kölelik ya, çok iyi torpille staj yapmıyorsan bi bok öğrendiğibn de yok, getir götür işleri fotokopi falan. meh

ahaha ben öyle yapıyorum mesela
staj değil de işte azıcık montaj filan ögreniyim diye babamın iş yerinde çalışıyorum patronun oğlu mevkiinde

"berk bi ara müsait olunca şu görüntüleri ayıklar mısın?
filan ayağı çekiliyo dfgd
Sosyal ağlarda paylaş

doğru düzgün yerlerde yapın abi sizde. yoksa her türlü ayak işleri başınıza kalır. bir de aynı kurumda iki türlü staj olabiliyor mesela TAI'de kısa ve uzun dönemli stajları var kısa dönemden bir şey beklemeyin ama uzun dönemde iyi iş var ve ileride işe alınma ihtimali olanları seçiyorlar bu uzun döneme.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

doğru düzgün yerlerde yapın abi sizde. yoksa her türlü ayak işleri başınıza kalır. bir de aynı kurumda iki türlü staj olabiliyor mesela TAI'de kısa ve uzun dönemli stajları var kısa dönemden bir şey beklemeyin ama uzun dönemde iyi iş var ve ileride işe alınma ihtimali olanları seçiyorlar bu uzun döneme.
alanımda ve yaşadığım şehirde olabilecek en iyi yer zaten halihazırda, ya yine çok memnunum sağolsun hepsi iyi insanlar çalıştıklarım, ama bazı düşünce yapıları çok rahatsız edici olabiliyor.

bu yaşta adamı stajyer diye gönderen kurumda hata, teoride süper fikir gibi görünse de pratikte afallıyor işte sistem. hele bazı yerler direk beleş iş gücü gözzüyle bakıyor bu uygulamaya ki çok vahim.

ayrıca evet staj yapmanın amacı öğrenmek, hayrına iş gücü sağlamak değil pek tabii. onların sana öğrettiklerine karşılık sen de katkıda bulunuyorsun işte. böyle bi değiş tokuş olayı.

senko said:
ha bu arada her an hata yapabilirsin ve işi bilmiyorsun zaten.

hata yapmayan insan yok ama benim yapma olasılığım pek çok insandan düşk herhalde. ayrıca işi şimdilik yeterli düzeyde bildiğimi söyleyebilirim, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kompleksli veletler gibi konuşmayın şurda.
Sosyal ağlarda paylaş

Git bölüm sorumlun kimse konuş. Daha etkin bir şekilde çalışmak, bu işi hakkını vererek öğrenmek istiyorum diye. Ayrıca görev paylaşımı diye bir konu da var ki, stajyerler için çalışan eleman es geçilip büyük işler verilmez zaten. Fındık fıstık kalır arda, sen o saçma işleri bitirip ille de rahatsız etmen lazım adamları. Öğrenmeye geldim ben diye. Kimse bi git demez.

Sen şevkini kaybetme. Hatta daha da üstele. Kızmadan. İşini bitirdiysen, sırada ne var de, sonunda pes ederler. Ben yüzsüzdüm bu konuda :D Az çay getirmedim ama son haftalarda iş verdiklerinde şef çay getiriyordu bana ne var ne yok, nasıl gidiyor bitti mi gibilerine...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...