Artariel Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 ya şimdi internette türlü türlü port forwarding dökümanı var ama sadece b.net serverlarında çalıştığını gördüm. şu ana kadar direkt ip girilerek oynanan hiçbir oyunda host olamadım. tcp/ip, direkt ip girerek bağlanılan portu nasıl açacam ? huawei marka modem. edit : hani mesela host makineleri gibi, adamlar port bile açmadan her türlü iplerini girdiğimizde oyun atabiliyoruz. ultima online falan gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 hangi oyunu oynamak istiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 www.portforward.com ben de bi soru sorayım. şimdi bende dmz açık bu güvenlik sorunu yaratır mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 bir koruma seviyesini ortadan kaldiriyorsun iste. direkt bir guvenlik acigi anlamina gelmez ama daha az korunuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 dmz benim bildiğim kadariyle belli bir ip veya ip lerde direk güvenliğin saf dışı bırakılması anlamına geliyor. tehlikeli mi ? evet, ama software üzerinden de firewall kullanılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 ozel olarak guvenlik saf disi birakilmiyor. sadece gelen tum requestleri (responselari degil) oraya forward ediliyor. oyle olunca bir bilgisayarin belirli portlarini degil, tum portlarini acmis oluyorsun. eger o portlari dinleyen bir programda da acik varsa, misal skype client'ta bir acik varsa, disaridan o aciga direkt ulasilabiliyor. ama dmz aktif degilse, ve sen manuel olarak portu acmadiysan, skype client'ta ne kadar acik olursa olsun, senin baglanmadigin adam o acigi somuremez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 dmz'yi açmak demek, kullandığın modemin bilgisayarını koruyan firewall'ını devre dışı bırakmak demek. Windows'u normal ayarlarda kullanıyorsan windows'un software firewall'u devrededir halen. Tüm firewallarını kapatıp internete girmenin evin kapısını açık bırakarak çarşıya gitmekten farkı yok onu da diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar