Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg guide

Cuce

Öne çıkan mesajlar

biz 3 arkadas basladık bu oyuna 6-7 ay once.
Ben Zerg kastım biri T biride P kastı.Fekat ben yenilmekteyim bu oyunda cunku Zergle, bilen bir oyuncuyu almak gercekten zor[bizler esit saatler kastık bu oyunu denebilir].Cunku Zerg üniteleri cok gucsuz.bu da ne demek coğal zerg çoğal.coğalmak icin de tabi Exp lazım bolcana..Zergin mantığıı yayılımcı olup haritaya egemen olmak. Exp. e cıkamazsanız oyunu veriyorsunuz..Protos da High Templer denen ucube yüzünden veriliyor butun maclar P ye karşı.Bu adamlar Yıldırım attıktan sonra birde birlesmeleri yok mu oyunun bug ı bence bu.İnsan birlesmek icin mana falan ister.Birlestiklerinde yanlarına zergling yaklastırmıyorlar..

[Bu mesaj Albatros tarafından 14 Eylül 2004 12:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

zerg un mantigi yayilmaci olup haritayi domine etmek degildir . dikkat ederseniz oyunun en taktik unitleri zerg tedir . az unite iyi kullan sonuc al zerg te de gayet guzel islemektedir . tabii ukalalik olarak almazsaniz bu isleri yapmak icin biraz tecrubeli bir oyuncu olmak gerekir . yeni baslayan arkadaslarin arasinda zergle biraz zayif kalman normal zira oynamasi en zor irktir sc de . zamanla oyununuz gelistikce eminim diger 2 arkadasina karsi ustun duruma gelirsin.[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Sana Zerg hakkinda cok genel bi iki sey soyliyim o zaman bunlar her zaman her durumda gecerli degildir oyucunun kabılıyetıne upgrade falan bakar ama:
Hydraliski High templar, zealot, reaver, siege tank, Guardian, Battlecruiser, bazen dragoon dover.
Zerglingi Marine+medic, High tepmlar, Archon, Science vessel, guardian, Siege tank döver, Firevat+medic Feci döver,
Bunları unutma Hydra ve zergling en kilit unitelerindir ama sadece dogru kullaıldıgında ıse yaralar. Neymis Yokmus ole saldim cayıra mevlam kayıra falan. Sayı ustunlugune mutalısk zerglıng hydralıs gıbı unutelerde guven sonucta baba baba unitlerinde var guardian ultralisk devourer falan dimi?[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

Valla marine+medic gelene terrana karsi tek sansin iyi zamanlama. Luker zergling mi gidersin mutalisk zerglingmi onu sen sec ama zergling gitmek sart.

Mutalisk gidersen once mutaliskleri sonrada andanaline upg li zergling lerimizsi sokariz saasa mutalarla oyalanan marineler hemde mutalardan aldirklari splashlarla zayıflamıs olurlar hemde tazataze pırıl pırıl zerglıngler tarafından parcalanırlar. Sanada sadece katlıyamı seyretmek kalır.

Luker dersen tumuyle baska bır hıkayeo. Cok fazla olay ve ihtimal var ben sadece tanklara dikkat diyim.

Eger oyun basinda tutunursan KESIN Guardian git. Yeterince guardian (ki bu 6-10 arasi demektir bu sartlar altında) 100 lerce marine+medici tutabilir stim pack falan dinlemez.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

Tlerin çoğu 10 guardian görene kadar wraith gitmediği için guardian ile oyunu alabiliyosun, önemli olan lost temple gibi maplerde girişi iyi korumak, adamı tank getirmeye zorlamak. Tank getirirse mutalarla harass ediyoruz tankları adam tank turret push yapmak zorunda kalıyo zaman kazanıyoruz. O zamana da guardian geliyo ve gum!

Ya daa alternatif olarak ultraling veya swarm gidebiliriz mm'e. T'ye care cok, high templara öyle deil adam bastı mı mass ultra dısında her orduyu tutuyo. Mass ultra'yı da zea+goon alıyo zaten...

[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.

[Bu mesaj Saendul tarafından 15 Eylül 2004 14:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

son 2 yildir guardinanin is yaptigi hic bir oyun gormedim . oha be cok karizma laf oldu ^^

bir de oyler kafadan taktikler yapmak kolay ama onemli olan macta rakibin ne yaptigini ve yapacagini gorup ona gore hareket etmek . yoksa sunu yap bunu yap demek yanlis . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 15 Eylül 2004 21:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yok ciddi is yapmiyor . o kadar para verip sadece base i koruyacak olsan exp almakta cok zorlaniyorsun . cok yavas unite guardian . bir de etkili olabilecek sayiya gelene kadar rakpte de bir suru vessel oluyor . guardian cok cok supriz bir anda cok cok iyi bir sekilde combata sokabilirsen is yapar/yapabilir . patlak unite bence .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Guardianla bikaç gün önce 2-3 maç aldım ne diyosun :)

Ha şunu da ekliym guardian asla base korumak için kullanılmaz base'inin önnündeki mm ordusunu mahvetmek için kullanılır. Turret mm hiçbişi dinlemez direk ezer geçersin. O kadar para dediğin de 150 min 200 gaz ve parasını gayet de çaıkarıyor. TvZ matcupinda yavaş olsa ne farkeder harass edeceğin zaman mutaları adamın base'inin yakınına götürüyosun guardian morph cat!

Lurk yoksa vessel gitmiyo t'ler genelde gitse de scourge basarim bikac guardian yerine nolcak. Anca wraith gitmesi lazim ama o olduğu zaman da sen 6 guardian ile adamin üssünün yarısını bombalamış oluyosun. Bana sorarsan lurk t matchupinda cok daha gereksiz bi unite resmen vessel getir tanklarla bombala beni diye bagırıyo. Ya da ben lurk kullanamıyorum her neyse...

Ha tabii bunu exp aldığını expden gaz aldığını varsayarak söylüyorum zaten t'ye karşı exp almazsan (lurk drop dışında) oyunu alamazsın ki.

[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.

[Bu mesaj Saendul tarafından 15 Eylül 2004 23:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tamam iste bende diyorum ki guardian gibi yavas bir unite ile adama mi saldiracaksin exp mi koruyacaksin . her terran ussunun cikisinda unitelerini biriktirip beklemezki . elbette yeri ve zamani gelince is yapan bir unite ama o yer ve zaman cok nadir karsisina cikiyor adamin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

abi guardian'a karşı genelde vessel kullanıldığını gördüm. vessel ama vessssssssssssel yani; vessel ordusu. guardian scourge gideyim diyorsun, orası da zor; sonuçta vesseller yalnız gezmiyor. eh, vesseller de, irridiate atıp harcadığın onca gazı boşa çıkarıyor, vıdı vıdı..

ha salt hava giderim, devo muta guardi scourge kombosu çekerim diyorsun; nereye kadar diyor karşıdaki adam. terran geçiyor üstünden zerg'ün teoride; hiç böyle kasmaya gerek yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısınız tabii guardian'ı sürpriz bi şekilde çıkarmak lazım yoksa fos çıkıyolar counter etmesi biraz kolay bi unite. Önemli olan o fırsatı bulmak değil yaratmak ama :) O kadar gazla vessel mi basicak ya onun yerine guardian anladı mı wraith gidiyolar :) Guardianla devourer scourge bilmemene gidiym dersen çok min gaz gerekir ekonomi kalmaz ondan uc bes scourge en fazla basarım. Guardian'ı sürpriz bi şekilde kullanıp 5 dk içinde rakibe olabildiğine hasar vermek lazım, önemli olan o sıradaki kaostan yararlanıp ling hydra artık ne varsa rakibi bitirmek. Malum 6 guardian görünce rakip panik oluyo bi anda basıyo wairth goli ne kadar anti air warsa.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

Tossa karşı guardian cidden patlak psi guardian'i cok rahat aliyo iki tane atti mi pff 8 guard'in oldugunu gordum ben o konuda huun haklı. T'de en azından iyi mm harciyo guardlar orda islevseller wra gelene karar da pye karsi denedim bisi olmadi.

Ayrica zea templar giden o kadar olmaz ki genelde goon zea templar gidilir, zea templar gidilirse butun zealar stormdan olurdu :) Goon zea templar da cok kotu aliyo ultralari templarin nasi ling aldigini eklemiyorum bile :) Cidden bi care bulmak lazım galiba cozum obs gelene kadar lurker hatta lurkerle mumkunse harass ve/veya exp fln harita kontrolu derken orda bitiyo olay :)[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

psi yi iyi kullanirsan zealotlara bise olmaz . guardin aslin patlak falan degil tabii ama rakip cok cabuk tolere edebiliyor guardianla yapilan saldirilari . cogu zaman yaptigin masrafa degmiyor . onun icin diyorum beklenmedik bir anda ve iyi bir pozisyonda combata girerse ancak o zaman is yapar diye . yoksa cliffe 3-5 tane koyup peon avlamak icin iyi ama gene masraf hanesi agir basiyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Masrafı agır sonucta dedigim gibi harass unitesi degılkı bu direk combata sokman lazım yanı bi kez guardianı koydunmu ortaam cikartmassınkı ırda savasır geneldede bu oyunu bitiren savas olur.

Seandul uzun süredir zealot templar en cok kullanılan protoss taktıgıdır adam gibi atarsan zealotlara bisey olmaz =)[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

Guardian gerekirse cok ii harass yapar gerekirse cok ii savasır gerekirse de gazı cok ii patlar durumua gore. Cok teorik kacar simdi bunu tartısmak.

Hadi ya iki yıldır oynamıyodum zaten son bi ay oynadığımda da bana genelde zea goon templar gidiyolar da neden acaba merak ettim muta ciktiimdan olabilir mi :P[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...