Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavuz Çetin'i anmak


leo_brouwer

Öne çıkan mesajlar

Bu yazıyı yavuz çetin için yazdım belki bir dergide yayınlanacak. fikirlerinizi bekliyorum...

GİTARIN ASİ ÇOCUĞU YAVUZ ÇETİN;İ ANMAK !..

Yavuz Çetin için bir şey yazmak ve söylemek o kadar zor ki... Ben Yavuz Çetin'i dinlerken onun öldüğünü bilmiyordum. Yani Yavuz Çetin 11 yaşındaki bir çocuğun bile hayatına girip müziği sokabiliyor. Geçen sene Shaft Bar;da Yavuz Çetin için bir anma gecesi düzenlenmişti. Ben de babamla oraya gitmiştim. Ama yalan yanlış herkes vardı. Çünkü Yavuz Çetinin bugün bile hâlâ değerinin bilinmediğini düşünüyorum. Yavuz Çetin'in en büyük özelliği Hasan Cihat Örter sayesinde Türk müziğimizi ve türkülerimizi bilip, rock yapmasıydı. Ona rock'ta yetmiyor, blues'da yapıyordu. Belki de onun müziğini büyülü kılan buydu. Yavuz Çetin'i hiç tanımadım. Şimdi 15 yaşında bir genç olarak, şarkılarını gitarımla çalacak kadar seviyor ve önemsiyorum. Onun hakkında okuduğum kadarıyla, yaşının üstünde bir olgunlukta olup, pek fazla konuşmayan bir insandı. Zaten gitarıyla konuşuyordu o!.. Ruhundaki duyguları, içindeki isyanları sadece rock müzikle anlatabilirdi. Ben bu kadar değerli bir müzisyeni kaybettiğim için hâlâ çok üzülüyorum. Yavuz Çetin öldü. Türkiye'nin umrunda olmadı. Gazetelerde bir iki haberle geçiştirildi. Ve şimdi herkes aynı soruyu soruyor. Bu ülkede gerçek sanatçılara neden değer verilmiyor? Yavuz Çetin barlarda çalıp söylüyordu. Gençlerin içkili bir ortamda kafa dağıtmaya gittiği yerlerde. Orada sanatı kaç kişi anlıyabilirdi ki? Bu arada Akın Ok'a da teşekkür etmek gerekiyor. Her sene Yavuz Çetin'i anma geceleri düzenliyor. Türkiye'de çok zor müzisyen yetişiyor zaten. Şimdi yine böyle sanatçılar ölürse onların arkasından timsah gözyaşları dökmeyin. Artık onlar ölü konuşamazlar, duyamazlar, göremezler! Türkiye'de artık bir umutsuzluk egemen oldu. Biz gençler yarınlara umutla bakamıyoruz artık. Kendimizi ve dünyamızı algılamak istiyoruz! Yavuz Çetin'de müziğini böyle bir ortamda icra ediyordu. Ve hâlâ tüm gerçek sanatçılar bu zorlukları yaşıyor. Umarım bu sistem değişir. Sanatçılara değer verilir. Herkes popstar furyasına kapılıp gitmez. Umarım herkes uyanır ve gerçekleri görür! 15 Ağustos'da Shaft Club'ta Yavuz Çetin'i anıyoruz. Ve ben o gün markası Yavuz Çetin olan bir "blues" giymek isterim üstüme!

[Bu mesaj leo_brouwer tarafından 16 Temmuz 2004 20:17 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj leo_brouwer tarafından 16 Temmuz 2004 20:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir yazı ve pop star konusunda merak etme paticikte bir çok müzik sever ve iyi müzik dinleyen insanlar var.
Bende yavuz çetinle geçen sene ismini bir yerde görer tanıştım ve şarkıları çok hoşuma gitmişti[signature][hline]Here I'll stand on the firing line
Here I'll walk through the field where I died
I will fight and let the voice ring true
I am the ghost.Standing next to you
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yavuz Çetin'i çok severim ve sık sık da dinlerim. İyi bir sanatçıydı. Aslında Yavuz Çetin'in olmaması büyük bir kayıp ama anlayacak insan az bunu. Yazdıklarına katılıyorum bu iş böyle gittikçe Yavuz Çetin gibi sanatçıların kıymetleri bilinmeyecek =(.[signature][hline] Saygılarımla,
Mine Storm , Elf Demirci


Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus .

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya o anlıyamadık değil anlayamadık olacak.bu arada yavuz çetin rock yada blues değil blues-rock yapıyordu.üçüncü olarak türkiye'deki en iyi gitarist diyebilirim onun için dördüncü de died dragon yavuz çetin kasedimi bana kargoyla gönderirsen çok mutlu olurum:)

madem yavuz çetin yok benim kıymetimi bilin :P

[Bu mesaj Norton_Antor tarafından 16 Temmuz 2004 21:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yavuz.... ne gzüel söylerdin .. oyuncak dünya .. oyuncak dünya bu oyun çok kolay sende oyna. kır ve dök yap ve boz yeniden başla. hepimiz çocuklarız aslında..kimileri doktorculuk oynar kimileri kovalamaca oynar.. bende müzisyeni oynarım şimdi..
müzisyeni oynadın Yavuz.. çok da iyi oynadın..yazıkki bitti oyun..
.....ve perde.[signature][hline]
"kadınlara mı gidiyorsun? kırbacını unutma!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yavuz kendini müziğe vermiş bir insandı, öldükten sonra hatırlandı. Yavuz'un sahne aldığı Shaft'taki o dakikaları sanırım asla unutmayacağım.
The Headbangers dergisinin ikinci sayısında Yavuz Çetin ve müdavimi olduğu Woodstock kafe ile ilgili çok güzel bir yazı vardı. Sonu şöyle:
"Woodstock Kafe saklı bir köşeydi. Orada sonsuza kadar gizlenebileceğini sanan birtakım insanlar vardı. Düzen; arsız, taşkın, yapışkan bir sıvı gibi ülkenin kılcal damarlarını araya taraya Woodstock Kafe'ye kadar erişti. Güm diye içeri daldı, kimseye kaçacak yer bırakmadı; herkese bulaştı. Yavız Çetin yapış yapış elleriyle taksinin kapısını açtı, kendisini boşluğa bıraktı..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...