Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kilo almak için spor salonuna gitmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaş spor salonuna başlamış, beni de çağırıyor.

Benim kilo almam lazım. Hem kilo alıp hem de düzgün bir vücut yapabilmem mümkün mü?

Kollarımın genişlemesi lazım. Göğüste de biraz dolgunluk olsa fena olmaz.

Gideyim mi sizce? Olur mu bir şeyler?

Aylık 80 liraymış, haftanın 6 günü.
Mesaj tarihi:
git

ben o şekilde kilo alabilmiştim keza spor sadece kasları şişirmiyor acıktırıyor da daha fazla yiyorsun tabii bir süre sorna portein tozun abaşlaman gerekebilir. ben de bu yakınlarda başlamak istiyorum da bakalım kısmet
Mesaj tarihi:
Spor salonu şeklinde olmasa da ben zaten sürekli spor yapıyorum. Hemen hemen her gün düzenli olarak basketbol, haftada 2 kez de halı sahada futbol oynuyorum. Bunların bir faydası olmazken, spor salonunun faydasının olacak olmasının mantıklı bir şekilde nasıl açıklarsın?
Mesaj tarihi:
Yemeyle olmuyor beyler.

Bizim bir hoca vardı, taekwondo'cu. Adam diyordu, sporda kasların çatlıyor ve arasını doldurmak için yediğin proteinleri kullanıyor vücut ve bir süre sonra genişliyor vücudun; spor yoksa öyle bir durum olmuyor. Falan gibi şeyler anlatıyodu, anladığım ve hatırladığım kadarıyla böyle bir şeydi.
Mesaj tarihi:
metabolizma meselesi

vücuda giren besinin ne kadarlık kısmı kullanılıyor, ne akdarı vücutta kalıyor mesela senin sorunun anladığım kadarıyla vücudunun yağ bağlamaması, yağ tutamıyorsa kaslanarak kilo alaiblirsin (benim durumum aynen buydu %8 yağ oranı vardı bende eheh bugün de öyledir herhal) basketbol futbol gibi aletsiz yapılan sporlarda bedeninşi yine bedeninin imkanları dahilinde zorlarsın, mesela zıpladığın zaman calfların (bileklerle diz arasındaki arka kas grubu) senin ağırlığın kadarıyla zorlanır ama sen spor salonunda aletli çalışma yaptığında daha yüksek ağırlıklarla zorlanacaından bölgedeki kaslarda gelişme ortaya çıkar

aynı durum diğer bölgesel kaslar için geçerli, yani özetle kaslanarak kilo alırsın o yüzden sadece yemek yiyerek olmaz o iş, en azından sende olmaz yoksa şidmiye akdar "götüm göbeğim var nasıl eriteceğim" diye açardın bu konuyu
Mesaj tarihi:
Selam,
Bundan 8 ay önce 48 kiloydum 172cm boy. Vücut geliştirme + İyi beslenme ile 8 ayda 75kg ye çıktım, tabi yağlanmada oldu şu anda dietteyim ve 71kg yim.

Kilit nokta beslenme beslendikten sonra gerisi geliyor sporla beraber.
Temiz karbonhidrat yükliceksin proteinle beraber
Mesaj tarihi:

Hatta bak buda son halim kollarım 23-24cm di burda 40 falandır herhalde bilmiyorum

İlk 1 ay zaten alıştırma olarak cardiyo ve istasyon calısmaları yaparsın, sonraki 1 ayda aletlerde herbölgeye 1 hareket calısırsın ilk 2 ayın böyle geçer tahminen beslenmene bağlı 4-5 kilo alırsın bu süreçte.
Sonra bölgeseler programlara geçersin.
3 gün ile başlar bölgeselde 4 güne çıkar... İleri düzeyde ise benim yaptığım 6 günlük programa geçersin istersen.

Mesaj tarihi:
malesef ki aletli spor bırakılmaz.. istediğin gelişmeyi yakaladıktan sonra "fit" kalmak için aynı porgram ve ağırlıkla devame dersin yoksa kaslar söner

ki ben de bırakıkdan sonra 4 kilo verdim yemek düzenim de bouldu anında
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

malesef ki aletli spor bırakılmaz.. istediğin gelişmeyi yakaladıktan sonra "fit" kalmak için aynı porgram ve ağırlıkla devame dersin yoksa kaslar söner

Bırakmayız. Belediye'nin spor aletlerine giderim? :D
Mesaj tarihi:
Babacum haklı evet en azından sürekli fit kalmak istiyorsan 'İŞTE BU' dediğin noktadan sonra evine 1 adet sehpa 1 adet bar 3-5 plaka ve dumbell set alip ufak idmanlarla vücudu koruyabilirsin diğer türlü 1 senede yaptığın vücut 3 ay bırakmayla söner,böylede nankör spor.
Mesaj tarihi:
Leadman said:

BabacumMostors said:

Bırakmayız. Belediye'nin spor aletlerine giderim? :D

AHAHA valla evinde yer varsa bende kattalnır bir sehpa var sataiblirim :) bir kenarda duruyor zavallım
Mesaj tarihi:
Vallahi bunu söyleyen adam baya bilgili bir herifti. Taekwondo'da Türkiye birinciliği falan var, vücut olaylarını falan aşmış bitirmiş bir herif. Hatta dünya şampiyonasında finalde kolu kırıldığı için yenildiğini falan söylüyordu. O olayın 1 sene sonrasında kırık kolla, tek kolu bağlı Eskişehir şampiyonu falan olmuş.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

1.83 ve 60 kilosun. adamın sana dirsek atmasına gerek yokmuş ki zaten. üflesen düşersin.
Abartma birader. Biz de sporcu adamız, spor salonuna gitmesek de bir duruşumuz var yani. Garnett gibiyim ben. :D
  • Yeni Oluştur...