Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Gaming federasyonu geliyor??

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

tunca said:

Sleeep said:

ahaha ya beyler halı saha turnuvası yapıcam...
bi gidip türkiye futbol federasyonundan izin aliyim en iyisi

^^federasyon var diye böylemi yani durum?

this

evet aynen öle, arkadaşlar arasında değil, eğer ödüllü ücretli, sponsorlu vs yapıyorsan aynen izin alıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide vergi'lerede para ayırmak mevzuyu sponsorlar için daha cazip hala getirmiyoki aksine daha bela oluyo.

şu anda steelseries le razerla sponsor olup turnuva düzenliyebilirsiniz.

türkiyede vergi vermiyen bir kurumun sponsorluğunda futbol turnuvası düzenlemey calısın bakıyım noluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

DoruK said:

amma abartıyosunuz abi

türkiye futbol federasyonu var, dandik bir avukatlık bürosu futbol turnuvası düzenleyebiliyor mu evet,

abi geçen sene nike futbol turnuvası yaptı halısaha, resmen illallah gelmişti adamlara izin alacaklar die herşeyine karıştılar. Böle katılan her adamın über bürokratik belgelerini istediler vize başvurusu gibi .

çok da kolay değil
nike her sene o turnuvaları düzenliyor ama işin güvenlik kısmını hiç düşünmediği için bunların yapılması gerekli.

sen oraya tff üyesi hakemini gönderiyorsun, pislik bi mahalleden 5er lira verip katılan dangalaklar maçta olay çıkarıp hakemi ve karşı takım oyuncularını bi güzel dövüyor çıkıp gidiyor kimse de bir şey yapamıyor. bunlar yaşandığı için her şeyin kayıt altına alınması lazım, futbol ayrı bi olay o açıdan bakarsak.
Sosyal ağlarda paylaş

mevzu güvenlik meslesi futbol e-sports meselesi değil.

şimdi asus türkiyede reklam vermez televizyonda. sen nasıl bizim ülkemizde vergi vermeden kendine pazar yaratmaya calışırsın derler adama.

donanım dergilerinde acıklanmak, oyun turnuvalarına sponsor olmak vs vs vs bunlar reklam olarak sayılmıyor. futbol takımına sponsor olmak sayılıyo. bu akdar basit işte olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu canına yandığım ülkesi bu şekilde gelişmiyor işte HEP KOMPLO TEORİLERİ. O olacak şu olacak... ya kanunu açıklansın onun üzerine konuşulur. Afaki yorumlarla küçük turnuvalar olmaz iptal olur nasıl bir anlayış anlamadım. Bu iyi bir adım ve mükemmel bir gelişme. Sonrasında da kurallar çıkar o zaman deriz ki ulan bu böyle bir ..oka yaramaz veya işte bu şekilde Türkiye de esport gelişir.

Siyasi olarak bu olayları düşünürsek bir adım öne gidemeyiz.. Bunu solda yapsa, sağda yapsa şapka çıkarırım. Tabi ki mantıklı bir şekilde işleyecekse.
Sosyal ağlarda paylaş

bu işten sponsorlardan vs para kazanmak için bunu yapıyolar demeniz için ortada bir para olması lazım. ortada dönen bir para yok ki zaten adamlar da idiyot değildir farkındadır bunun, dediğiniz gibi vergidir sponsorlara zorluk çıkarmadır vs gibi şeyler olursa hiç bir yararı olmaz ki devlete veya başka birine. yapacakları mantıklı şey ellerindeki bütçeyi yatırım için kullanıp, scene büyüyünce o zaman dediklerinizi yapmak olur. o zaman da zaten büyümüş olacağı için koymaz biraz vergi falan. yani yatırım yapmazlar da dediğiniz gibi ortada dönen azıcık paradan leech etmeye kasarlarsa kendi hali hazırdaki bütçelerinin 1000 de 1i kadar bişi falan bile kazanmazlar yani
Sosyal ağlarda paylaş

mevzu leech değil mevzu regülasyon. türkiyede oyunları regüle edicek bir organizasyon yok. al adamlar yazmış işte ilk maddeleri bu. oyunlara "güvenlik" kısıtlaması getiricez diyolar. bu kadar.

bunun yanında bir sürü firmanın türkiyede turnuva sponsoru olmasını engellemiş olucaklar.

türkiyede vergi veren e-sports sponsoru varmıb i bakın etrafınıza? vestelmi sponsor olucak? vatan bilgisayarmı? level dergisimi?

cünkü asus olamıycak mesela artık.
Sosyal ağlarda paylaş

ben olmasın demiyorum, olsun ama hobi olarak olsun! DAS

ya dediğim gibi adamlar güzel güzel turnuvalar yapsın kendileri sponsor arayıp, ordan WCG e adam gödnersinler , kazananlara ödül versinler ok, canımı yesinler. takımlar vs ondan izin alsa, kaydolsa da olur.

ama sırf ok artık federasyonuz biz, bundan sonra turnuvalar bizim kurallara göre olacak, her şeyi bize soracaksınız derlerse işte o zaman o küçük küçük turnuvalar da olmaz.

demek istediğim bu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ufak tefek şeyler için sorun olacaktır tabii, bugün düşündüğümüz şey razer'ın bi daha kazananlara fare dağıtamayacak olması. ama yarın öbür gün bu oluşum büyürse daha çok meyvesini yeriz. microsoft, sony gibi şirketlerin sponsor olduğunu görebiliriz mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

yahu cuce bak ne dedim

blizzard bile belli miktar üstü para ödülü varsa tescil şartı koyuyor. gelicen bana hesap vericen sölücen diyor.

bunu allahın amerikan firması yapıcakta,tc devleti yapmıyacakmı?

pentagram, öle bişey sölüyosunki.

tabiki yapmıycak tc devleti, ulan oyunun kendisisini amerikan firması yapmış. tabiki böyle bir hakkı var. sen oyun yapsan nasıl ortamlarda ansıl bir imajla suınulup üstünden para kazanılcağı hakkında söz sahibi olmak istemezmisin?

tc ne yapmış starcraft için hiç bişey, tabiki söz hakkı olmıyacak.

neyi savunuyosunuz anlamadımki. başımıza adam gelsin herşeyi kısıtlasın bunumu savunuyosun?

tc kim oluyoki ben yaptığım turnuva için hesap veriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

ufak tefek şeyler için sorun olacaktır tabii, bugün düşündüğümüz şey razer'ın bi daha kazananlara fare dağıtamayacak olması. ama yarın öbür gün bu oluşum büyürse daha çok meyvesini yeriz. microsoft, sony gibi şirketlerin sponsor olduğunu görebiliriz mesela.

razer mause dağıtyamıycak diyosunda, razer her ay bilmem kac turnuvaya sponsor oluyo 4 uluslara arası rakımıa sponsor, üstüne slayers'a sponsor.
Sosyal ağlarda paylaş

cuce bilmediğin şeyler var oda şu;

asus,intel, bilmem ne avrupa kıtasında en az türkiyede gaming bütçeli. bu firmalar kanunlarda adam gibi korunmadığı için yatırımı büyütmüyor.bunları biz direk firmaların kendileri ilede görüştük. samsung bu ülkeden niye gitti? niye wcg bitti?

samsung asus intel parasının dolandırılmadığına inandığı yere basar parayı. sen avruapnın en çok gencinin olduğu yere niye az bütçe az iş le giriyor sanıyorsun. polonyanın 10 katı genç nüfuz var ve yapılan org sayısı ortada.yabancısınız bu konulara ama dediğiniz gibi değil işte.

adam gidip isveçte almanyada öküz gibi bütçe koyuyorsa biliyor kimse dolandıramaz,dolandırırsa anında devlet çöker üstüne.

devlet kanun varsa bu sponsorlar payı büyütür küçültmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Bursat said:

Aslanım gerçekler görüşlere göre belirlenmiyor. Hayal diyorsun hoş diyorsun da bu magazin haberi değil. Basında yer bulmuş ve yetkililerin ağzından çıkmış bir haber.

eee tamam işte benim söylediklerim gercek seninkiler yorum.

bu sayede seninde görüşünü aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim gencimizle onların genci bir dğeil bi kere bunu unutmıyalım, bizim asus intel ürünü tüketme kapasitemizle doğu avrupa ülkelerinin tüketim kapasiteside bir değil. cok basit bir pazar denklemi var ortada.

samsung dolandırıldığı için gitti zaten. dolandırıldığını düşündüğü için değil.

daha öncede yazdım, intel asus zaten türkiyede sponsor olamaz turnuvalara, yasal değil. adamların türkiyeye şirket olarak bulunmaları lazım önce.

yahu adamlar mal satmak için gelmiyo türkiyeye, distribitörlerden alıyosun biz bütün hardware'ı, sponsor olmak içinmi gelicekler yapma etme.
Sosyal ağlarda paylaş

Bursat said:

Cuce said:

Bursat said:

Aslanım gerçekler görüşlere göre belirlenmiyor. Hayal diyorsun hoş diyorsun da bu magazin haberi değil. Basında yer bulmuş ve yetkililerin ağzından çıkmış bir haber.

seninkiyle aynı şeyi yazdım ama daha kısa, o yüzden bence ben kazandım.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Bursat said:

Cuce said:

Bursat said:

seninkiyle aynı şeyi yazdım ama daha kısa, o yüzden bence ben kazandım.

yapılan diğer bir görüş saygım var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...