Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Gaming federasyonu geliyor??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bence çok önemli bir adım. Abi Allah aşkına yıllardır sc nin üstünlüğünü nasıl dile getiririz "Abi sc Kore'de milli spor ne diyorsun" diyerek anlatmıyor muyduk. Bence çok faydalı bir federasyon olacaktır. Televizyon kanallarının da ilgisi olacaktır. Düşünsenize TRT Spor kanalında bizim oyuncular canlı yayında. Valla kim yaparsa yapsın ama yapsın.

Bence bu tür şeylere köstek olarak herkesin dediği seviyede kalıyoruz "Ya Türkiye'de esport yok" Aha işte fırsat ben sonuna kadar destekliyorum

çok geç bile kalındı...
Mesaj tarihi:
ya her olayada siyaset i karıştırmayın arkadaşlar lütfen ya. yok oy için yapıyorlar yok başka şeyler. sevincenize nerelere götürüyorsunuz konuyu. bu bence çok önemli bir olaydır, cünkü şu an tabiri caizse biraz başıboş gelişiyor türk oyun sektörü. umarım bu olay toparlar bu durumu
Mesaj tarihi:
bi tek korede var diyenler şöle bi yazdım google a bu ikisi çıktı:

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_eSports_Association

http://en.wikipedia.org/wiki/International_e-Sports_Federation
(http://www.ie-sf.com/eng/) - 20 üye ülke var

sadece kore değil yani
Mesaj tarihi:
ne olduğuınu anlamadam mükemmel diye altmışsın ama, herşeye gereksiz yasa cıakrtıp kısıtlıycaklar, kendileride bi iş yapmıycaklar yanı neyi süper.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

ne olduğuınu anlamadam mükemmel diye altmışsın ama, herşeye gereksiz yasa cıakrtıp kısıtlıycaklar, kendileride bi iş yapmıycaklar yanı neyi süper.

neyi kısıtlayacaklar sen anladıysan anlat nasıl bir zararı olucaksa. benim anladığım devlet organizasyonlara, oyunculara, takımlara destek olucak nereye harcayacaklar ki o parayı. e-sports a para akıcak işte nesi kötü bunun.
Mesaj tarihi:
e bak oku. birincisi regulasyon var ortada. yas sınırlamaları var internet kafelerde oynanıcak oyunlara sınırlamalar var.

ne yapıcakların kendilerinin ne katıcakların söylemeişler, nasıl hakları koruycaklarını söylemeişler. muhtemelen yapıulıcak turnuvalara regualsyonda gelicek. herşeyin kendi ellerinden gecmesini isteyecekler. adeks turnuvamı yapıyo kendisine sorucak. esl türkiyede turnuvmaı yapıcak onlara sormak zorunda kalıcal, vs vs vs bu böyle uzar gider.

onlar ne yapıcak? ne sağlıycak adam gibi bi acıklamaları varmı? yok.

devlet organizasyonlara falan destek olmıycak var olan organzasyonları denetime alıcak bu kadar.

sen neye sevindin bu kadar "eneee bizimde federasyonumuz olucak ^^^^^" dısında?
Mesaj tarihi:
o geçen hafta asus mu ne turnuva için toplandınız ya o olmıcak öle kolay koaly yani, hadi toplanalım turnuva yapalım hediye verleim olmıcak

katılım ücreti vs aliosan hemen vergisini de vereceksin, iznini de alacaksın vs.

kısacası küçük küçük turnuvaları ortadan kaldırıp büyük turnuvalar olmasını sağlıcak fakat o büyük turnuvalara yatırım yapacak birisi çıkmassa patlayacak.
Mesaj tarihi:
büyük turnuva olmasınıda sağlamıycak.

kücük turnuvaları iptal edicek , büyük turnuva olucağı varsada olmasını zorlaştıracak.

turnuvalra yardım bır tarafı yok şu mevzunun.
Mesaj tarihi:
e sorsun turnuva yapanlar ne mahsuru var ki ? yapmayın demezler yani niye desinler. regulasyon dediğin şeyler de pratikte kimseyi etkilemeyecek formalite icabı şeyler olur muhtemelen, oyun oynama demezler yani kimseye. yaş sınırı zaten var 9 yaşında çocuğun postal oynamasına falan engel olurlar belki en fazla.
ne yapacaklarını görücez işte ne yapacakları belli olmadan negatif yaklaşmak saçma bence. sonuç olarak o para e-sports için harcanıcak bi şekilde, wcg'ye falan gidicez en basidinden, türkiye şampiyonası olcakmış, cafeler klüp olabilecekmiş, klüplere maddi destek falan da olur demek bu heralde.
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

huunu federasyon başkanı olarak seçelim diyorum. Kabul edenler etmeyenler , kabul edilmiştir.

vazifenin zorluğunun fazlasıyla farkında birisi olarak bu konuda gönüllü adım atmaya razı olmadığımı belirtmek isterim; ancak tüm dünyada adını başarılarıyla duyurup gururumuz olmaya aday siz değerli e-sportmenlerin önünde açılması gereken ufukların da farkında olarak ve e-spora gönül vermiş izleyici kitlesine en iyi hizmetin verilmesi noktasında üzerime bir vazife düşecekse, hiç bir zorluğun ve imkansızlığın beni yıldıramayacağını da ayrıca belirtmek isterim.

yetki ve selahiyetlerin veyahut işgal edeceğimiz konumun göz alıcı getirilerine değer vermeden vatandaşlarımız için en iyisini yapmayı hedeflediğimi bilmenizi ister, önümüzdeki günlerin bizlere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.
Mesaj tarihi:
Sleeep said:

ahaha ya beyler halı saha turnuvası yapıcam...
bi gidip türkiye futbol federasyonundan izin aliyim en iyisi

^^federasyon var diye böylemi yani durum?

this
Mesaj tarihi:
amma abartıyosunuz abi

türkiye futbol federasyonu var, dandik bir avukatlık bürosu futbol turnuvası düzenleyebiliyor mu evet, hatta turnuvada görev yapması için isterse parasıyla tff hakemlerine maç yönettirebiliyor mu, tabii ki.

federasyon demek, 50-60 kişinin yapacağı baskıyla, devlet dairesi tarafından düzenlenecek turnuvalar demek. sponsor işlerinin yasallaştırılması demek, sponsorlar için daha cazip hale gelmesi demek.

tamam bürokrasi sucks, bu işlerde de birilerine peşkeş çekileceği gün gibi ortada ama şu anki durumdan kötü olacağı anlamına gelmez.

futbol örneği ben yazana kadar verilmiş zaten
Mesaj tarihi:
eğer bu gaming federasyonu sürekli düzenlenen bir turnuva/lig oluşturacaksa ok

yani atıyorum işte cs, starcraft için Türkiye Gaming Federasyonu şampiyona yaparsa sürekli,etraftan sponsor bularak, o zaman insanlar takım kurup başvurup izin alıp katılırlar vs , o zaman çok ii olur.

ama sırf tepede regulasyon için duracaksa o zaman olmasın daha iyi.
Mesaj tarihi:
DoruK said:

amma abartıyosunuz abi

türkiye futbol federasyonu var, dandik bir avukatlık bürosu futbol turnuvası düzenleyebiliyor mu evet,

abi geçen sene nike futbol turnuvası yaptı halısaha, resmen illallah gelmişti adamlara izin alacaklar die herşeyine karıştılar. Böle katılan her adamın über bürokratik belgelerini istediler vize başvurusu gibi .

çok da kolay değil
Mesaj tarihi:
şimdi iyi kalpli olucaklarını ummak sacma olur tunca.
negatif yaklaşmamak için ise hiçbir sebep yok.

öncelikle gec esports kaynak aktarılcak mevzusnu yok öyle birşey. böyle bir kurum kurulduysa regulasyon içindir sponsor gerillerinden vergi almak içindir, reklamları düzenlemek içindir, bizim sözümüz gecer demek içindir. dünyanın heryerinde böyle bu işler, türkiyede zaten böyle.

e-sportsun bir federasyonun yaratığıca standartlara ihtiyacı yok. futbol değil bu bir fifa olsunda bütün dünyada aynı futbolun oynanmasını sağladın böylelikle dünya turnuvaları düzenlene bilsin.

federasyonların tek katkısı budur, ve böyle bir katkıya zaten ihtiyacı yok e-sportsun. uluslar arası arenada nasıl isim yapıclağı puan kazanılcağı belli, heleki internet varken.

cafelerde klub olabilcekmiş, cafelerde şimdide klub olabiliyo cafelerin yıllardır cs takımları vardı zamanla eridi. wcg'ye gidebilcekmişiz için mevzu federasyon değil.

e federasyon kuruyolarsa demekki bizim için para harcarlar dan fazlasını söyliyemiyosun sende, cünkü söylemek için bir sebep yok ortaga gayet net bi şekilde. devlet baba sağolsun bize federasyon verdi!
  • Yeni Oluştur...