Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSCB $imdi olsaydı ?

ZeuZ

Öne çıkan mesajlar

tarihin evreleri ilkel toplum-koleci top-feodal top-kapitalist top olarak gunumuze gelmıstir.bundan sonraki halkada kapitalizmin kırılmasıyla gerceklesecektir.busaydıgım tarihsel surecler hakkında birkac kitap okur ve sebep sonuclarına dikkat edersen ne demek istedigimi anlarsın[signature][hline]kofte+piyaz
Sosyal ağlarda paylaş

peki niye kaplitalizmden komünizme geçiliyor orasını anlamadım heheh
sonuçta feodal toplumlar varken kapitalizm yoktu
sonradan icat oldu gibi bişey
ama şu an hem komünizm hem kapitalizm var ama komünizm uygulanmıyor
belki ilerde daha farklı yönetim şekillerine geçilir
niye illa komünizm gelecek bu kanıya nerden vardın[signature][hline]Konya Rock Platformu
Sosyal ağlarda paylaş

insomnia butun o saydigin tarihsel sureclerle ilgilil 1-2 kitap okumustum sanirim . simdi senin soylediginden anladigim en basa mi donecegiz yani ? magradaki insanlarinda herseyi ortakmis sanirim bir zamanlar .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Insomnia_, 04 Eylül 2004 17:46 tarihinde demiş ki:
busaydıgım tarihsel surecler hakkında birkac kitap okur ve sebep sonuclarına dikkat edersen ne demek istedigimi anlarsın

eagle oku anlarsın bencede burda ne kadar anlatsak boşa.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun
(not: kuku bir ideal deildir)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim demek istediğim komünizme geçiş imkansız değil ama çok zor bir ihtimal
Komünizme geçiş kaçınılmaz tarzı kesin bir yorum yanlış bence
Yukardada söylediğim gibi komünizm işlemesi çok zor bir sistem çünkü insanoğlu açgözlüdür
Komünizmde 10 kişiden 3ü bile payına düşenle yetinmek istemezse sistem yürümez
O yüzden uygulanması çok zor bir sistem
Yani dünyanın komünizme geçmesi imkansız gibi bişey bana göre
Sosyal ağlarda paylaş

bak işte senin bakış açına göre imkansız ama benim baktığım diyalektik yönle değil ve komünizme geçiliceğinden adım gibi eminim ama bunun ne zaman gerçekleşiceğini bilemem çünkü her şekilde ''geciktirici faktörler'' ve bu geciktirici faktörlerin ''devindiricileri'' var.şu anda geciktirici faktörler çoğunlukta ama bu böyle devam etmicek.
''şimdiye kadar olmadı bundan sonrada olmaz,madem komünizm olmuo ozaman denemeyin iyice kapitalist olalım'' mantığıda yanlış bence.herşeyin zamanı gelicektir.
dünya her zaman bi değişim içindedir asla kapitalizm sonsuza kadar sürmicek bunu söyliyebilirim.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

gelecegine inancin olabilir . biz de nedenlerini merak ediyoruz ? hangi argumanlara dayanarak buna inaniyorsun yoksa sadece bir temenni mi ? insomia tarihsel sureclerden bahsederek aciklamaya calisti bence tarihsel sureclerle bir alakasi yok[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 06 Eylül 2004 13:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Insomnia_, 04 Eylül 2004 17:46 tarihinde demiş ki:
tarihin evreleri ilkel toplum-koleci top-feodal top-kapitalist top olarak gunumuze gelmıstir.bundan sonraki halkada kapitalizmin kırılmasıyla gerceklesecektir.busaydıgım tarihsel surecler hakkında birkac kitap okur ve sebep sonuclarına dikkat edersen ne demek istedigimi anlarsın

budur.

bunun dışında herşey değişim halindedir hiç bişey aynı değildir yani metafizik mantığa göre;''bir elma bi ağaçtan düşmüştür elma elmadır ağaç ağaçtır''
ama diyalektik ağacın ötesinide inceler yani ''bir ağaç ağaç olmadan önce neydi,hangi evrelerden sonra ağaç oldu''
buna göre değerlendiriorum,hiç bizaman kapitaliz kapitalizm'dir bu değişmez mantığı saçma.
diyalektiğe göre komunizm kaçınılmazdır,kapitalist-sosyalist-komunist-vs,vs,vs die gidicektir.
herşey aslında bir başa dönüşümden ibarettir yani ilk çağlarda ''komun'' haytı vardı belli evreler geçirdi ve şimdi çok büyük uygarlıklar var ve tekrar bi dönüşümle komun'e geçilicek ardından tekrar evreler geçirecektir.

bende kendime göre açıklamaya çalıştım uzar gider bu böyle:)[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

komunizm su an dunyada yoktur.sosyalizmle karıstırmayalım.sosyalizmin evrimidir komunizm.ayrıca bu saydıgım gecis evresinin olusumu için ben en asagı 250 yıl diyorum.binlerce yıllık insanlık tarıhının temeli de zaten 4 evre gormustur sadece.hak verırısnız ki biraz uzun olsun.dedigim gibi biraz okumak lazım.ilhan akalın ın ''egitim için notlar'' kitabını tavsiye ederim.tarihin evrelerini baslangıcından itibaren neden sonuc iliskisiyle gelismini ogrenebilirsiniz[signature][hline]kofte+piyaz
Sosyal ağlarda paylaş

nasil bir aydinlanma cagi gelecekte herkes ayni mala mulke sahip olacak onu anlamadim ben . adam doktor olmak icin 6 sene okulda okuyacak uzman olmak icin hayati kayacak sonra sokaklari supuren adamla ayni imkanlara mi sahip olacak ? yanlis bilmiyorsam bu demekti di mi komunizm ? tamamen insan dogasina aykiri bir sistem . mumkunu yok olmaaaaaaaz :D[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

eagle bildiğin başka herhangi bir ideoloji varmı?yani biliosan söyle bizde bilelim.
seviye seviye ilerlediği için kapitalizm den sonraki basamak sosyalizm ondan sonraki de komunizm.
şöyle düşün yani seviye seviye 1-2-3-4... die gidiosa bi anda 10 lara 11 lere geçilemez.
daha önce burjava sınıfı üst sınıf oldu bi ileriki seviyesi işçi sınıfı olucak.

senin düşüncene uymuo olabilir tabi bişey diemem buda bana göre olan açıklaması

said:
huun, 06 Eylül 2004 18:05 tarihinde demiş ki:
gecmiste hersey degismis ilerde gene degisecekmis.

ha yani geçmişte herşey değişmiş e peki şu anda değişmiomu zannediosun?herşey aynı mı?değişim her zaman vardır, geçmiştede vardı şimdide var,şu anda parmaklarım klavyenin tuşlarına basarken bile var:)

_Insomnia_'nın söylemiş olduğu en az 250 yıl lafınada katılıorum kesinlikle.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

iste bizim jenerasyonun en byuk sorunu da bu.cehalet konuyla ilgili bir cok kisinin hic bir sey okumadıgı ve bilmedigi ortada.gerci bu aynı zamanda devlet politikası.kimse birsey bilmesin dusunmesın diye pompalanan o kadar seyın arasında bunlara kim kafa yorucak!bilgisayar oyunları,karı kız,futbol pesinde kosan bir nesil.yazık(herkes icin demedim.yarası olan gocunur.)[signature][hline]kofte+piyaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Natural_Jedi, 07 Eylül 2004 13:41 tarihinde demiş ki:
ha yani geçmişte herşey değişmiş e peki şu anda değişmiomu zannediosun?herşey aynı mı?değişim her zaman vardır, geçmiştede vardı şimdide var,şu anda parmaklarım klavyenin tuşlarına basarken bile var:)

o kuskusuz da niye bunlari soyledin ki simdi ? ben degismiyor ya da degismedi ya da degismeyecek demedim ki . sadece bu degisimin komunizm getireceginden nasil bu kadar emin oldugunuzu merak ettim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

insomia o kadar okuyup ogrenip kafa patlattiktan sonra ilerde komunizm gelecek cunku bu isler sirayla gelecekten baska bir sey soyleyemediginin farkindasin di mi ? sadece komunizm in su anki sistemlerden ileri bir sistem olduguna ve bugunkilerin gelisip komunizm olacagina inancindan baska elinde bir arguman yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

bak sen senin elinde ne var?hiç bişey değişmicek bu sistem hep çarkta kalıcak ha? oldu başka?

bütün bunları anlamanız için söylüorum ama olaya at gözlüğüyle bakmaya devam ediosunuz kurtul artık şundan.ben sizin düşünceleriniz aşağalmiorum yada nie böyle düşünüosunuz demiorum yada ne kadar''saçma '' gibi laflar söylemiorum.
herkezin düşüncesi farklıdır komunizmin neden geliceğini çeşitli örneklerle açıklamaya çalışıorum ama metafizik düşününen birisi anlıyamaz bunu.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu sistem devam edecek demedim nerde dedim ?
ben sadece komunizm elbet gelecek diyorsun senin elinde ne var diye soruyorum . sonuc itibariyle aramizda ki tek fark sen bu sistem boyle gitmez diye konusuyorsun ben kesin konusmuyorum . sen komunizm kesin gelecek diyorsun ben nasil bu kadar eminsin diye soruyorum . olay budur . at gozlu falan ne is simdi ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 06 Eylül 2004 17:56 tarihinde demiş ki:
nasil bir aydinlanma cagi gelecekte herkes ayni mala mulke sahip olacak onu anlamadim ben . adam doktor olmak icin 6 sene okulda okuyacak uzman olmak icin hayati kayacak sonra sokaklari supuren adamla ayni imkanlara mi sahip olacak ? yanlis bilmiyorsam bu demekti di mi komunizm ? tamamen insan dogasina aykiri bir sistem . mumkunu yok olmaaaaaaaz :D
+1..Şuan keşke SSCB olsaydı çok isterdim ama ne yazıkki herşeyin bi miladı var komunizm de doldurdu miladını.. Bakın ben sutopu oynuyodm geçn seneye kadar antrenorumuzde azeri,konuşurduk tartışırdık hep bu konuları..özeti şu: SSCB zamanında herşey çok iyiydi tüm imkanlar vardı avrupa ülkesi gibiydi azerbaycan herkes ülke SSCB den ayrılırsa da aynı imkanlar devam edicek sandı ama tam tersi oldu ülke 50 yıl geriye gitti ekonomi sıçtı vs.

[Bu mesaj Malruthion tarafından 09 Eylül 2004 00:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adamlarin sscb zamaninda her turlu imkanimiz vardi dedigi imkanlar su anda hic bir seyleri olmadigi icin cazip geliyor onlara. yoksa sscb nin dagildigi ilk senelerde samsuna yaptiklari akinlardan biliyorum adamlar meyve sebze nedir onu bile bilmiyordu . muz mus elmaymis hayatlarinda yememisler . en basit ornegi budur olayin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...