Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hazırda varsa bulma, yoksa yapmacalı hesap programı

HoeZ

Öne çıkan mesajlar

bugünden başlayarak normalde ablamın ilgilenmesi gereken saçma hesap kitap işleriyle ilgilenmek zorundayım bir kaç gün.
bahsettiğim hesabı yapılacak yer bir cam fabrikası dolayısıyla ölçü birimimiz cm, m, cmkare, mkare falan ikinci muhattabımızsa cam, ayna üzerine yapılan işlemler ve tutarları.
şuanda kullanılan program düz excel.
hiç anlamam programlama olaylarından falan ama excelde bi işlem yazılmış ve gayet düzgün çalışıyor ama bunu daha kolaya indirgeyebileceğim, opsiyonlarını kendim ayarlayıp herhangi bir formatta kayıdını tutabileceğim, üzerinden çıktı alabileceğim bir program arıyorum, ya da yapmak istiyorum.
bunu nerden bulabilirim ya da nasıl yapabilirim?

Uploaded with ImageShack.us
öreneğin yukarıdaki hesap üzerinden anlatayım.
ben bu hesapta tarih, kişi dışında boy, en, adet, ve camın veya aynanın metrekare birimini giriyorum öncelikle.
alt satırda da camın üzerindeki işlemlerin bilgilerini giriyorum.
"11" dört tarafı için geçerli olan kod, bunlar 3 taraflı, iki kısa bir uzun, sadece iki uzun şeklindede olabiliyor bazen onlar için farklı rakamlar giriyorum.
şimdi benim isteğim bütün bu metrekare fiyatlarını, yapılan işlem fiyatlarını bir kez girip üzerinde tutabileceğim, sadece en, boy girmemin yeterli olacağı diğerlerini hafızasında tutan bi program istiyorum. mümkün müdür?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...