_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 said: katılmadığım noktalar şunlar. Bikere turnuva başı katılım 2 puan zaten çok az bir rakkam. İlk turda 2 winle zaten 6 puan alıyosun. O bakımndan bunun problem olacağını sanmıyorum.2 puan az olsa da sonuçta çok yakın iki oyuncu arasında belirleyici faktör olabilir. O oyunculardan biri diğerinden çok az daha iyi sonuçlar alsa da bir iki turnuvaya eksik katıldığı için geride kalabilir. Turnuvaya katılma niye tek başına puan getirsin ki? Şampiyona bakılmasını şu yüzden önerdim. Eğer bu kadar iyi oyuncunun katıldığı bir turnuvada bo3'lerle şampiyon oluyorsa mutlaka hak ediyordur yerini ve bracket'ın kolay tarafına gelmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Galibiyete göre puan vermede sistemi bana çok rastgele geliyor hiçbir seeding yapılmayacağı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 _Spartacus_ said: said: katılmadığım noktalar şunlar. Bikere turnuva başı katılım 2 puan zaten çok az bir rakkam. İlk turda 2 winle zaten 6 puan alıyosun. O bakımndan bunun problem olacağını sanmıyorum.2 puan az olsa da sonuçta çok yakın iki oyuncu arasında belirleyici faktör olabilir. O oyunculardan biri diğerinden çok az daha iyi sonuçlar alsa da bir iki turnuvaya eksik katıldığı için geride kalabilir. Turnuvaya katılma niye tek başına puan getirsin ki? Şampiyona bakılmasını şu yüzden önerdim. Eğer bu kadar iyi oyuncunun katıldığı bir turnuvada bo3'lerle şampiyon oluyorsa mutlaka hak ediyordur yerini ve bracket'ın kolay tarafına gelmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Galibiyete göre puan vermede sistemi bana çok rastgele geliyor hiçbir seeding yapılmayacağı için. Şimdi insanlardan aldığımız feedback ve kafamdaki kritlerlere sistemi oluştururken şu öğeleri baz aldım. -Galibiyet sayısı. -Başarı ve şampiyonluk. -Minumum lig seviyesi ve ladder wini. -Turnuvalara gösterdiği katılım ve aktiflik. Yani katılımda sonuçta oyuncunun milli takım turnuvaları ciddiye aldığını ve aktifliğine bir gösterge diye katılım başı düşükte olsa bir puan verilmesi gerektiğini düşündüğüm için ekledim. Beleşten gelen bir puan değil ki sonuçta adam gelip zamanını ayırıyor ve maçını oynuyor. Maçına gelmeyen adamlar bu puanlardan yararlanamayacaklar. Böylece 2 birbirine yakın puanı olan oyuncudan daha çok aktif olan bir üstte yer alır. Burda yanlış olan kısım nedir spartacus ? Hani neden bu puanın verilmemesi gerektiğini açıklarsan bende sana hak veriyim o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Eğer iki oyuncu eşitse o zaman eşitliği bozmak için katılım kullanılabilir ama bir oyuncu diğerinden daha üstün performans gösterdiyse katılım puanları nedeniyle geri düşmemeli (verdiğim örnekteki gibi). Sonuçta katılamama ciddiyetsizlikten değil, elinde olmayan sebeplerden ya da önemli işlerden dolayı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 _Spartacus_ said: Eğer iki oyuncu eşitse o zaman eşitliği bozmak için katılım kullanılabilir ama bir oyuncu diğerinden daha üstün performans gösterdiyse katılım puanları nedeniyle geri düşmemeli (verdiğim örnekteki gibi). Sonuçta katılamama ciddiyetsizlikten değil, elinde olmayan sebeplerden ya da önemli işlerden dolayı olabilir. Hmm evet bu alternatif manttıklı. Ayın puandaki oyuncular arasında katılımada bakılabilir. Seeding olayına gelirsek orda kafamda 4 plan var. Plan A) Ladder puanına göre seri başı sistemi uygulama. Plan B ) Gruplu turnuva yapıp gruplarda herkesin (4erli grup) 3farklı rakiple oynayıp iyi oyuncunun daha fazla galibiyet alma şansının artması. Gruplardan çıkıncada eliminasyon sistemine dönülmesi. Plan C ) Eski turnuvalaradaki alınan başarılara göre seri başı sistemi yapma. Bu kastettiğim turnuvalar sc turk open - esl'nin yaptığı exper ligi , esl autmun cup , esl ogz cup , hwanın yaptığı asus cup ve gigabyet cup gibi turnuvalardaki derecelerin puanlandırılması. ( bu 3.cü sistem muhtemelen çok eleştrilir diye tahmin ediyorum.) Plan D ) ilk 2 turnuva bittikten sonraki puan durumuna göre seeding yapma. Şuan aklıma gelen planlar bunlar. Bunlar içinden seçtiğiniz yada alternatif planınız varsa paylaşın lütfen. Ben elimden geldiğince alternatifleri çıkarmaya çalışıyorum milli takımımız için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 B planı aslında en iyi seçenek olur ama bu kadar turnuva yapılacakken pratik olmaz sanırım. A seçeneği şimdilik en uygun gibi görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 plan a ile başlayın kolayından , 3. turnuvadan itibaren turnuvalardaki derecelere göre ssed yani plan d ile devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Sleeep said: plan a ile başlayın kolayından , 3. turnuvadan itibaren turnuvalardaki derecelere göre ssed yani plan d ile devam. Anlamadım olm türkçe yaz şunu açıkla biraz ne tembel adamsın :D . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 oymanq said: Plan A) Ladder puanına göre seri başı sistemi uygulama. Plan D ) ilk 2 turnuva bittikten sonraki puan durumuna göre seeding yapma. plan A ile ilk 2 turnuvayı yapın , sonra ilk 2 turnuvadaki derecelere göre seed yapın 3. turnuvadan itibaren turnuva ağacından... 4. turnuvada ise ilk 3 turnuvayı baz alın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Oymanq said: Plan A) Ladder puanına göre seri başı sistemi uygulama. [b]Plan B ) Gruplu turnuva yapıp gruplarda herkesin (4erli grup) 3farklı rakiple oynayıp iyi oyuncunun daha fazla galibiyet alma şansının artması. Gruplardan çıkıncada eliminasyon sistemine dönülmesi. Bunların ikisini beraber uygulamak iyi fikir. Lig sınırlamalarıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum, eğer dia altı liglerden b milli için çok talep varsa, onlar için bi pre-tournament yapıp finalistleri yeni yapılacak sistemde herkesle birlikte yarıştırabiliriz. Seçimin adil olması açısından lig sınırlaması çekmek yerine belli ligin altındaki oyuncuları kendi aralarında yarıştırarak içlerinden en az 2 kişiyi, normal elemelere almak daha mantıklı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Arkadaşlar TSL yi unutmayın,TSL de herkesi kazanayım derken hepsinden oldu.Milli takıma girmek için yarışmalı insanlar.Eğer kolaylaştırırsak kötülük ederiz,biraz zorluğu olsunki herkes geliştirsin kendisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 TD)Pentagram said: Arkadaşlar TSL yi unutmayın,TSL de herkesi kazanayım derken hepsinden oldu.Milli takıma girmek için yarışmalı insanlar.Eğer kolaylaştırırsak kötülük ederiz,biraz zorluğu olsunki herkes geliştirsin kendisini. herkese büyük kolaylık sağlmayacağız. belki ladderda inaktif olduğu için lig kasmamış veya eu serverındaki hesabında çok oyun atmamış(hiç oyun atmamış da olabilir) ama sağlam oyunucularımız olabilir, en azından onlara bir şans tanımak gerekir, atıyorum limiti diamond ve üstü olarak aldık fakat, platinde o diamondlardan ve bi çok masterdan daha iyi olan bir oyuncu olabilir , pre-tournament yaparak gerçekten iyi olup ta laddera önem vermemiş arkadaşlarımızın önünü açabiliriz diye düşünüyorum, ayrıca o oyuncular olur da asıl elemeler de de başarılı olursa ve b mili veya a milliye seçilirse, ladder atmaya teşvik edileceklerdir . zaten toplam 1 yada 2 oyuncu bu şekilde gelecektir. bunun için çok fazla uğraşa da gerek yok , z33k den bir turnuva veya Anzelot un ggcup seniorlarından bir tanesinin yanına parantez içinde milli takım ön eleme yazmamız yeterli olacatır. Tabi bu görüşümü daha önce konuşulanların uygulanacağını farz ederek yazıyorum (limit diamond gibi vs.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Yok direk ladder sınırı olmaz zaten,laddder gosu olmaya yetmiyor.Belli bir kıstas mahiyetinde,yoksa puanıda kıstas almazsak bukez kıstas alıcak bişi kalmıyor.Yada turnuvalara katılım puanı dicez buda sıkıntı tek tek bulmak. en mantıklısı işte en az diamond şartlı puana bakılmaksızın başvuru olcak,puana göre seri başı ayarlanıp gruplarda yarışılcak.Olmadı eski şampiyonlar ligi gibi olur,ilk gruplardan çıkanlar bir kere daha gruplara girer.odan sonra çeyrek yarı final Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Seaa said: b mili veya a milliye seçilirse, ladder atmaya teşvik edileceklerdir . şöyle olabilir bugün mesela yazılır 14 gün sonra seçmeler var... teşvik edilmiş olur 14 gün içinde diamonda çıkmaya çalışır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 TD)Pentagram said: Yok direk ladder sınırı olmaz zaten,laddder gosu olmaya yetmiyor.Belli bir kıstas mahiyetinde,yoksa puanıda kıstas almazsak bukez kıstas alıcak bişi kalmıyor.Yada turnuvalara katılım puanı dicez buda sıkıntı tek tek bulmak. en mantıklısı işte en az diamond şartlı puana bakılmaksızın başvuru olcak,puana göre seri başı ayarlanıp gruplarda yarışılcak.Olmadı eski şampiyonlar ligi gibi olur,ilk gruplardan çıkanlar bir kere daha gruplara girer.odan sonra çeyrek yarı final işte ben de şampiyonlar ligi gruplarından birine uefa şampiyonunu da koyalım diyorum Sleeep said: şöyle olabilir bugün mesela yazılır 14 gün sonra seçmeler var... teşvik edilmiş olur 14 gün içinde diamonda çıkmaya çalışır... eğer seçme sistemi kesinleşir , duyurulur ve seçmelere kadar arada dediğin gibi 14 gün gibi bir fark olursa o zaman gerçekten senin dediğin gibi yapılabilir, fakat aradaki zaman 14 gün değilde 3-4 gün olursa benim dediğim gibi bişi yapılması daha adil olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 yeni fikirlere devam arkadaşlar.Çok güzel gidiyor,herkes ligi puanı ne olursa olsun lütfen fikirlerini söylesin.Güzel bir noktada birleşiriz.hatta saçma derlermi diyede çekinmeyin,tüm fikirlerin içinde önemli noktalar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 said: işte ben de şampiyonlar ligi gruplarından birine uefa şampiyonunu da koyalım diyorumKimse Karabükspor'u da şampiyonlar ligine ya da UEFA'ya almak için kontenjan açmıyor ama. Turnuva düzenlemek yeterince zor ve meşakatli bir iş. Zaten hiçbir şansı olmayan oyuncular için daha da zorlaştırmaya gerek yok işini turnuva organizatörlerinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 _Spartacus_ said: said: işte ben de şampiyonlar ligi gruplarından birine uefa şampiyonunu da koyalım diyorumKimse Karabükspor'u da şampiyonlar ligine ya da UEFA'ya almak için kontenjan açmıyor ama. Turnuva düzenlemek yeterince zor ve meşakatli bir iş. Zaten hiçbir şansı olmayan oyuncular için daha da zorlaştırmaya gerek yok işini turnuva organizatörlerinin. Malesef Karabükspor UEFA kupasına katılamadı ( ki bir gün katılacak :] ) Fikrim hala düşük ligli oyuncular için bir ön eleme turnuvası düzenlenebilir yönünde. Mesela Anzelot'un periyodik olarak düzenlediği GGcUp OscaR lardan biri öneleme olarak kullanılabilir (Yanlış anlaşılmasın Anzelotla bu konu hakkında görüşmedim sadece örnek veriyorum). Bu görüşümdeki amaç herkes için adil olması. Zahmetli, gereksiz ve saçma bulunabilir, uygulayıp uygulamamak bu işin başındakilerin takdirinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 kankalar arkanızdayım, maç falan olduğunda hertürlü tribün yaparız. laylaylaylaylaaa oooo türkiiyeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 said: Malesef Karabükspor UEFA kupasına katılamadı ( ki bir gün katılacak :] ) Fikrim hala düşük ligli oyuncular için bir ön eleme turnuvası düzenlenebilir yönünde. Mesela Anzelot'un periyodik olarak düzenlediği GGcUp OscaR lardan biri öneleme olarak kullanılabilir (Yanlış anlaşılmasın Anzelotla bu konu hakkında görüşmedim sadece örnek veriyorum). Bu görüşümdeki amaç herkes için adil olması. Zahmetli, gereksiz ve saçma bulunabilir, uygulayıp uygulamamak bu işin başındakilerin takdirinde.Ayrıca bir turnuva düzenlenmedikçe bir sıkıntı olmaz sanırım. GGCUP'lardan birinin bu şekilde kullanılması düşünülebilir. Yine de galibiyet başına puan verilecek bir sistem olacaksa oyuncuları belli bir seviyenin üstünde tutmanın şans faktörünü azaltacağı düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 sea sanırım milli takıma oyuncu seçmeyi karıştırıp yenileri eğitme programı olarak algıladığı için elinden gelse bronzelar ve copperlarıda bu oluşuma dahil edicek. Gerçi kendisinde daha 3-5 gündür felan görüyoruz ama bu hızla giderse maşşallah yakında federasyon başkanı olarak çıkar karşımıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 yok tamam öle demeyinde. sea belli bir oyunculuk seviye sınırı olmak zorunda. futboldan düşün 2.ligden oyuncu a milli takıma çağırıldığını gördünmü. en az diamond olur, karşımızdaki B takımlarda bile en az 600/700 lük masterler olur.Bu yüzden gelip platı oynatamzsın orda.Onlarda ancak işte çok çalışıp seviyelerini geliştirecekler,başvurcaklar değerlendircez. bir sistemi kuralım oturtalım zaten zamanla geliştiririz,bu sistemi kurup oturtmak önemli.helede hearth of the swarm çıkmadan önce yapmalıyız.biliyorsunuz sonra ortalık büssürü işi bilen sıtarkıraftçı doluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Oymanq said: sea sanırım milli takıma oyuncu seçmeyi karıştırıp yenileri eğitme programı olarak algıladığı için elinden gelse bronzelar ve copperlarıda bu oluşuma dahil edicek. Gerçi kendisinde daha 3-5 gündür felan görüyoruz ama bu hızla giderse maşşallah yakında federasyon başkanı olarak çıkar karşımıza. bu yazıda konuşulanla alakalı bir şey göremedim , ben fikrimi söyledim, 3. kez bir daha söyliyim, herkese adil olması açısından böyle bir şey YAPILABİLECEĞİNİ önerdim ki artılarını eksilerini diğer arkadaşlar da yorumladı. 3-5 gündür görünmek ve federasyon başkanlığı da ilginç geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 adil olması bakımından 6 pool yapmayı bilen bizim mahalle bakalının da elemelere girmesini salık veriyorum.. Milli takıma oyuncu seçmenin amacı üst seviye oyuncuları arasından başarılı ve formda olanların içinden oyuncuları seçmek. Herkesi bir elemeye sokup wcg şampiyonu belirlemiyoruz ki. Gereksiz konulardan uzaklaşacağımza şu elemeler ne zaman ve nasıl yapılacak o konuya dönelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Şuan gruplara koyarak oynatmak ve turnuvalardan puanla almak sıyrılmışa benziyor.kılıçarslandan gelen öneride ' 4 turnuva yapalım her turnuvanın ılk 2sini alalım' 1.turnuvada ilk iki sırayı alanlar diğer turnuvaya giremesin bu şekilde her turnuvada yeni birilerini alabilelim. bu 3 eleme modundan birisini seçeceğiz sanıyorumki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 TD)Pentagram said: Şuan gruplara koyarak oynatmak ve turnuvalardan puanla almak sıyrılmışa benziyor.kılıçarslandan gelen öneride ' 4 turnuva yapalım her turnuvanın ılk 2sini alalım' 1.turnuvada ilk iki sırayı alanlar diğer turnuvaya giremesin bu şekilde her turnuvada yeni birilerini alabilelim. bu 3 eleme modundan birisini seçeceğiz sanıyorumki B milli takımı içinde ayrı elememi yapılacak? Çünkü 4 turnuva ilk2ler dersek 8 kişi çıkıyor buda sadece a milli kadrosu. Toplamda 6a 6b milli takımı seçilmeyecekmiydi? En azından tek seferde bu 4turnuva dahilinde B'leride belirlersek zaman kaybından kurtulmuş oluruz. Puan sistemi yapılırsa hem A hem B seçilebilir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar