Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğu Avrupa Turu

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, bikısmınız biliyo şu an belarustayım ben. Tr de bi arkadaşım var, o da yazın buraya gelmek istiyo beraber ufak bi tatil yapalım öyle dön diyo. ben ise farklı bişi istiyorum. belarus > polonya > litvanya > letonya > belarus > ukrayna > turkiye şeklinde bi rotada güzel bi tur olsun diyorum.

şimdi ukraynaya vizesiz giriş hakkımız var. polonya litvanya ve letonyaya benim 3 gün vizesiz girme hakkım var çünkü belarusta oturumum var.

arkadaş için ise ukrayna hariç bu bütün ülkeler için vize gerekiyor sanırım. şimdi bu arkadaş AB üyesi bu ülkeler için tek bi vize mi alıcak yoksa hepsine ayrı ayrı mı alıcak? ayrıca bakıyorum da turist vizesi için otel rezervasyonu vs bilmemne gerekiyormuş. belki biz gidince oteli seçmek istiyoruz. belki araç kiralayıp arabada yatcam mesela. belki hatun bulup evine gidicem. otel vs rezervasyonu olmadan alınmıyomu bu vize bilmemne.

bir de daha önce böyle bir gezi yapmadım, aklıma gelmeyen önemli şeyler ne olabilir. bilen varsa paylaşsın plz.

bir de arakdaş Tr den arabayla yola çıksa gelse, geziyi arabayla yapsak ve geri dönsek. adam 24 saat araba kullanırım robokopum ben modunda. ülkelerden geçmek için de vize lazımmı bulgaristan vs misal. bi de AB üyesi ülkelerden geçerken bi araç sigortası bişiler lazımdı sanki diye biliyorum. bunun hakkında bilgisi olan varmı?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşın için konuşuyorum, şengen vizesi kabul edenler için şengen alacak ve neredeyse bütün ab ülkeleri kabul ediyor, ingiltere falan kıllık yapıyor ama. Şengenin hangi ülkelerde geçerli olduğuna bakarsınız.

Vize için en kolay italya veriyor diyorlar hatta geçenlerde haber çıktı fransa isyan etmiş italya herkese vize veriyor artık italyadan şengen alanlar fransaya giremeyecek diye (tabi daha yürürlüğe girmedi)
Bende bu yaz interrail için vize başvurusunda bulunuyorum, italyadan alıcam bende. İtalya idata diye özel bir firmaya devretmiş vize belge toplama işlemlerini ve ot bok bir sürü belge istiyorlar o kötü.
Rezervasyon konusuna gelince de zaten herkes göstermelik rezervasyon yaptırıyor, %10unun ödeyip daha sonra iptal ettirip paranı geri alabiliyosun.

Araba konusuna gelince öncelikle uluslararası ehliyete ihtiyacınız var ki 200 lira civarında birşey galiba 1 senelik. Sınırdan geçerkende sorun olmaz, eğer şengen kabul eden ülkelerde geziyorsanız. Sigorta konusu bilmiyorum ama
Sosyal ağlarda paylaş

tr ehliyeti gecerli hemen her yerde ya, baska biseye gerek yok.

o ülkenin otoyollarında yabancı araç kullanıyorsan bi pul alman gerekiyor, giriş yaptığında göreceğin ilk benzin istasyonlarından temin edebilirsin 7-10 euro arası olması lazım. bi de mutlaka sor matrica falan lazım oluyor bazı otobanlarda, böyle böyle şuraya gidicem ne lazım diye sor.

şengen olan ülkelerden geçecekseniz ve şengen vizeniz varsa problem yok, ama diğer ülkelerden transit vize tarzı bişi almanız lazım yoksa geçemezsiniz arabayla veya başka bi vasıtayla.

yurtdışı seyahat sağlık sigortası yaptırın mutlaka, 1 yıllık 100 lira mı ne. zaten vize için istiyolardı yanlış hatırlamıyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi arabayla falan sakat is. 24 saat robocop olsun ne olursa olsun, bulgaristan romanya falan buralar cok tekin yerler degil öyle arabayla girip gecip gidebilecegin. Fantazi yapmasin arkadasin, atlasin ucaga insin belarusa. Ayrica belarus schengen kabul etmiyo, orayada ayri vize almasi lazim diye biliyorum. Ayrica beni niye davet etmiyon lan, ayip degilmi, bi belarusa vize atsam fink atariz butun avrupada sdfgkjds
Sosyal ağlarda paylaş

Olabilüü ama agustosta ramazan basliyo ozamana islerim azalabilir, belki gelirim. De laorx dogru söylemis, rusvet falanda cok orda. AB vatandasi olsan ilisemezlerde, turk vatandasi olursan kan cekerler valla. Polis bile rusvet aliyo paso bulgaristanda, girilecek yerler degil öyle tek basina arabayla, arkadasinin icine terminatör kacmadiysa tabi. Bulgaristan, romanya falan avrupanin yenidogani cincini buralar :D
Sosyal ağlarda paylaş

İtalya kolay vize veriyor da, birincisi kısa veriyor çok, eğer bir kaç ülkeye gidip 1 ya da 2 hafta gibi bir süre kalacaksanız bütün otel ve ulaşım bilgilerini isteyecektir. İkincisi artık schengen başvurusunu hangi ülkeden girip hangisinde daha fazla kalacağınıza göre yapmanız gerekiyor. Fransa'dan "ben Paris'e gideceğim" diye alıp da Almanya'ya gidemiyorsun. Genelde vizeyi aldıktan sonra bir problem çıkarmıyorlar gerçi de başvuruda sıkıntı çıkarıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
ben 2009 da litvanya - letonya yaptiydim.

letonya cok pahali. Riga ozellikle asiri pahali. Bir sise su icin 4 lira falan vericeksin :p

Londra'dan pahali Norvec ve Letonya var herhalde.

Litvanya schengen'e uye ve schengen almaniz lazim. Ilk giris yapacaginiz schengen ulkesi konsoloslugundan almaniz gerekiyor. Kalacak yer rezervasyonu istiyorlar evet.

Bu arada Litvanya ile ilgili sorun varsa bana da sorabilirsin. Esim Litvanyali. Jurmala'ya gidin ayrica. Riga'dan 1 saat araba ile. Deniz kenari guzel bir sehir. Su parki var orda az takilin :)

Sigara iciyorsaniz Litvanya'da iken alin oyle gecin Letonya'ya.

Ben de bu yaz Litvanya'ya gidicem. Palanga tarafinda denize giricez bakalim umarim donmaz dotumuz :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...