Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2004 sorunun kaynağı: City of Heroes isimli MMORPG (oyun) sorun: bağlanamama muhtemel sebep: router modemde NAT'ın aktif olması ve/veya portların sapıtması belirtiler: oyuna bağlanmaya çalışınca ya da updater'ı çalıştırınca bağlanamama ilk müdahale: arama yaptım, virtual server ayarladım, hatta special application diye bir yer var, orada tüm portları açtım, bilgisayarıma yönlendirdim. hikaye: şincuk bu oyunu dün öğlen saatlerinde dizüstü bilgisayarımlan çalışırkene satın aldım ve itü'nün bağlantısıyla güzelcene indirdim. oyunu yükledim, update ettim. sonra da misler gibin oyuna girip bir baktım. fakat dizüstü bilgisayarın ekran kartı 64mb olduğundan bayağı bir çirkindi görüntüler. ben de "zaten test için girdim" dedim, oyundan çıktım. birkaç saat sonra eve geldim. bir gazla zip dosyasını aktardım, oyunu yükledim, updater'a tıkladım bekliyorum. bekle babam bekle, bekle babam bekle, nereye kadar. connecting diyor peygamber demiyor. dedim bu böyle olmaz. önce updater'ı tekrar açtım, sonra bilgisayara reset falan fıstık, yine bağlanamadım. dedim sitesinde kesin bir bilgi vardır. açtım support bölümünü "connect" diye arattım. hakkatten de birşeyler yazıyor. baktım TCP için 6994, 2104, 2106, UDP için 7000, 7100 nolu portlar açık olmalıymış. dedim açarız. sonra bir düşündüm de, benim bilgisayarda firewall yok. portlar kapalı olamaz. dedim "bir de dizüstü ile deneyek, malum o zaten daha nce bağlandı". baktım o da bağlanamıyor. "o zaman modemdendir" dedim ve paticik forumlarda portlarla ilgili ufak bir arama yaptım. tahmin ettiğim gibi virtual server ayarlaman gerekiyor denmiş (aslında bana çok saçma geldi, program benden istek yolluyorsa virtual server'a gerek olmaması lazım??) neyse oturduk virtual server ayarladık, daha sonra biraz daha kurcalayınca NAT sekmesinde special applications diye bir bölüm buldum. "nat aktifse bazı oyunlara bağlanamazsın, buradan yapacan onu" diye bir de tanım koymuşlar ki, havalara uçtum. neyse oradan da ayarladım, hala tık yok. sonra CoH bölümüne bir başlık açtım, arkadaşın biri olur öyle demiş ve updater'sız girmek için link vermiş fakat sorun şu ki ben servera bağlanamıyorum. yani netstat komutu portları established ya da listening değil de closing gösteriyor. ve program devamlı farklı portları deniyor, başaramıyor ve bir sonraki boş portu deniyor. bu konuda nerede hata yapmış olabilirim, yardımcı olabilecek arkadaşlardan, özellikle sharky'den büyük yardım bekliyorum. hatta "şimdi uzaktan olmuyor ki, görsem kesin yaparım" diyecek arkadaşlar da iplerini öm ile yollarlarsa (bu sözlerim hep sana sharky, iyi dinle :P) onlara router'a erişim veririm seve seve. kurtarın beni bu dertten :(([signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2004 pazar pazar itüye geldim ve evde bağlanamadığım halde burada dizüstü ile bağlanabiliyorum.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar