Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ALES yerine GRE versem

toggie

Öne çıkan mesajlar

Üniversiteler yavaş yavaş ÖSYM sınavlarını kabul etmemeye başlıyor zaten, en azından KPDS için durum böyle, darısı ALES in başına :P KPDS Kasım 2009 dan beri aşırı kolay olduğu için artık bir ayırıcı değeri kalmadı. Ceketimi assam (If I hang my jacket), 90 üstü alır (it would score over 90)duruma geldi (here is the situation, you know my motivation).
Sosyal ağlarda paylaş

zaidral said:

hicbirinde yapamazsin.

butun dunyada yapabiliyorum abi. ales'ten daha gecerliligi olan bir sınav olması lazım. emin misin bundan?

Quadrophenia said:

Bazi universiteler 'bu donemi kacirdim bir sonraki donemde giricem' dersen kabul edebiliyorlar bir sor once hangi universiteye basvuracaksan.

bu da cok iyi bi habermis de. tezsiz yuksek lisans kasıcam ben. parasını vericem yani, kabul edicekler. askerligi tecil ettiricem, okula gitmiycem. isten vakit bulursam gidicem falan.
Sosyal ağlarda paylaş

O konu biraz ortada sanirim, bazi universiteler direk GRE de kabul ediyorlar. Ama universite kadrolarina arastirma gorevlisi vb. sekilde girmek istiyorsan mutlaka girmen gerekiyor.

Tezsiz YL yapacaksan hic o kadar para verme bence GRE ye, buyuk ihtimalle kabul ederler bir sonraki doneme giricem dersen. Basvuru zamani gelirse ALES in sen yuksek lisansa basvurana kadar alirsin bir cikti gosterirsin basvurdugunu. O kadar para vericen zaten universiteye, sirf bunun icin elenmezsin yani. Ama once bir sor tabii sen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Ocak'in son haftasi yapmistim denklik basvurusu, Nisan basi geldi denklik. Ingiltere - Yuksek Lisans. Basvuru yaptiktan sonra aradigimda 'biz daha Kasim basvurularini bitiremedik' demislerdi. Standart akademik takvim sonu basvurursan daha uzun surer.

mervis said:

ben de oyle tahmin ediyorum ama kesin bi şekilde nerden öğrenebilirim acaba?

Mezun oldugun bolume gore degil yuksek lisans veya doktora yapacagin bolume gore belli oluyor hangi puani kullanacagin. O da basvuracagin okulun sitesinde yazar zaten. IIBF icin EA olur cok yuksek ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...