Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php-mysql csv or xls import

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1 - DB'yi yarat.
2 - Collation'i ayarla Operations'dan.
3 - PHP icinde client icin collation'i set et ("SET NAMES utf8")
4 - Yardir.
Mesaj tarihi:
server ayarlarına müdahele edebilir miyim bilmem ama
setlocale(LC_ALL, 'tr_TR.UTF8');
zaten en tepede
dosya ucs2le diye bişe olarak verilmiş. notpad++ e göre utf8 pc de yapınca sorun yok. ama server da ilk satır hariç çince oluyor
Mesaj tarihi:
di dediklerini anladım sen db deki karakter setlerini diyorsun ama öyle değil. karakterlerin yerinde kare şeklinde içiboş kutucuklu bişe çıkıo. yani karakter tanınmıyor. baktım mysql den değil. çünkü php ne vermişse öyle çıkmış zaten. asıl sorun php de. unikod diye görünen ucs2le diye bir şeyle kodlanmış karakterlerin özellikle büyük i İ ler mesela Ş ler. tanınmıyor. php csv yi okurken bunları okuyamıyor.
Mesaj tarihi:
CSV'yi. Notepad++ ile aç. İçindekiler düzgün haldedir. Hepsini Kopyala daha sonra. Ayarlarken sayfanın kodlamasını UTF-8 yap ve kopyaladıgın bilgileri tekrar yapıştırıp kaydet.

Ben böyle kullanıyorum problem cıkmıyor. Hatta bilgileri PHP ile alıp daha sonra veritabanına atıyorum.
Mesaj tarihi:
PHP her actigin dosyayi binary olarak acip islem yapar. Haliyle encoding sorunu yasatmaz sana.

Bana bir kac satirlik ornekle birlikte yapmak istedigini gonderirken bi bakayim bos vaktimde.
  • Yeni Oluştur...