haydari Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 ya karakterlerdeki hatayı düzeltemiyorum ucs16le veriyor utf 8 e çevirince (iconv) çince oluyor hey allahım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 1 - DB'yi yarat. 2 - Collation'i ayarla Operations'dan. 3 - PHP icinde client icin collation'i set et ("SET NAMES utf8") 4 - Yardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 server ayarlarına müdahele edebilir miyim bilmem ama setlocale(LC_ALL, 'tr_TR.UTF8'); zaten en tepede dosya ucs2le diye bişe olarak verilmiş. notpad++ e göre utf8 pc de yapınca sorun yok. ama server da ilk satır hariç çince oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Abi sen yazdiklarimi bi daha oku. Sunucuyla isin yok senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 di dediklerini anladım sen db deki karakter setlerini diyorsun ama öyle değil. karakterlerin yerinde kare şeklinde içiboş kutucuklu bişe çıkıo. yani karakter tanınmıyor. baktım mysql den değil. çünkü php ne vermişse öyle çıkmış zaten. asıl sorun php de. unikod diye görünen ucs2le diye bir şeyle kodlanmış karakterlerin özellikle büyük i İ ler mesela Ş ler. tanınmıyor. php csv yi okurken bunları okuyamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 CSV'yi. Notepad++ ile aç. İçindekiler düzgün haldedir. Hepsini Kopyala daha sonra. Ayarlarken sayfanın kodlamasını UTF-8 yap ve kopyaladıgın bilgileri tekrar yapıştırıp kaydet. Ben böyle kullanıyorum problem cıkmıyor. Hatta bilgileri PHP ile alıp daha sonra veritabanına atıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 @4ever bende aynen öyle yapıyorum ancak bir websitesi yaptım orada bu işlemi kullanacak insanlara böyle yapın diyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2011 PHP her actigin dosyayi binary olarak acip islem yapar. Haliyle encoding sorunu yasatmaz sana. Bana bir kac satirlik ornekle birlikte yapmak istedigini gonderirken bi bakayim bos vaktimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 VALLAHA O BENİM DE AKLIMA GELDİ DE ÖZEL MESAJ KUTUN DOLUYDU. SEN BANA ÖZEL MESAJ YOLLA E-POSTA ADRESİNİ BEN SANA ULAŞAYIM. NİYE BAĞIRIYOSAM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar