Gutshot Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 arkadaşlar "programı bilen varsa çok kısa bir kod için yardımcı olur musunuz; kenar uzunlukları(a,b,c) kullanıcı tarafından girilen bir üçgen için, üçgenin türünü (eşkenar,ikizkenar,çeşitkenar) belirleyen program yazmam lazım. görsel iletişim tasarımı okuyorum bölümümle çok alakasız bir ödev ama yapmak zorundayım. şimdiye kadar internetten araştırarak şuraya kadar gelebildim: #include #include main() { int a,b,c; begin: printf ("a kenarının uzunluğunu girin(cm): "); scanf ("%d", &a); printf ("b kenarının uzunluğunu girin(cm): "); scanf ("%d", &b); printf ("c kenarının uzunluğunu girin(cm): "); scanf ("%d", &c); if (a=b=c) printf("eşkenar üçgen") end system("PAUSE"); return 0; } compile diyorum compile ediyormuş gibi oluyor. sonra run diyorum "project is not compiled" diyor. sanırım kodda bir hata var ondan böyle diyor. ayrıca flowchart'ta yapmam gereken işlemi geometrik şekillerle gösteren şemayı buldum fakat bu şemanın kodunu göstermiyor flowchart da. mesela paralelkenar içinde a=b deyip evet hayır diye ok çıkarmış, evetse bu sefer aynı işlemi c=a için yapmış. bunları c++'da nasıl yapacağımı sorarsam cevap çok uzun olur diye düşündüğümden sadece kodu istiyorum kendim bakarak anlamaya çalışacağım." diye sormuştum birkaç saat önce ekşi duyuru'da. orada yardımlarla şu noktaya gelebildik: #include #include main() { int a,b,c; printf ("a kenarının uzunluğunu girin(cm): "); scanf ("%d", &a); printf ("b kenarının uzunluğunu girin(cm): "); scanf ("%d", &b); printf ("c kenarının uzunluğunu girin(cm): "); scanf ("%d", &c); if(a==b) { if(b==c){printf("eş kenar");} printf("ikiz kenar kenar"); } if(c==b){printf("ikiz kenar kenar");} if(a==c){printf("ikiz kenar kenar");} system("PAUSE"); return 0; } fakat üç değeri girdikten sonra devam etmek için bir tuşa basın diyor ve basınca da kapanıyor program: http://i56.tinypic.com/hu0meu.jpg bilen varsa yardımcı olsun lütfen, çok mağdurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 eşitsizlik için bir if koymamısın ne yazıcak program else { printf("normal üçgen"); } ekle araya bi yere olucak pardon iflerden sonra eklersen oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 bi de ne biçim şey yazmışın abi dur düzeltiyim dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gutshot Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 yahu ekledim bozuldu yine compile olmuyor. düzeltsene harbiden süper olur, ben ellediğim gibi bozuluyor kod. diğer ihtimale(normal üçgen) çeşitkenar üçgen deniyor, biz ikizkenarı iki kere yazıp çeşitkenarı unutmuşuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 al hallettim çalısıyo normal #include #include main() { int a,b,c; a=0; b=0; c=0; printf ("a kenarinin uzunlugunu girin(cm): "); scanf ("%d", &a); printf ("b kenarinin uzunlugunu girin(cm): "); scanf ("%d", &b); printf ("c kenarinin uzunlugunu girin(cm): "); scanf ("%d", &c); if(a==b) { if (b==c) { printf("es kenar ucgen"); goto son ; } } if (a==b) { if (a!=c) printf("ikizkenar ucgen"); goto son ; } if (a==c) { if (a!=b) printf("ikizkenar ucgen"); goto son ; } if (c==b) { if (c!=a) printf("ikizkenar ucgen"); goto son ; } if (a!=b) { if (c!=b) { printf("normal ucgen"); } son : system("PAUSE"); return 0; } } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gutshot Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 evet sonuna ekledim oldu, ben de demin sonuna eklemiştim olmamıştı ne biçim iş bu. neyse şimdi compile oldu da, 2-2-3 girince hem ikizkenar ucgen hem cesitkenar ucgen diyor. 3-3-3 girince hem eskenar hem cesitkenar diyor. bizim "a b'ye eşit değilken b'de c'ye eşit değilse çeşitkenar üçgen de" diye bir komut eklememiz lazım. yoksa aynı anda diyor. edit: dur son mesajını şimdi gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 gerçi label kullandın diye dayak yiyebilirsin sdfg flash action script ile basladıgım için ben programlama diline ilk olarak o olmadan yapamıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 olm su kodlarinizi code tagi icine fln alin, yeminle soyle kod gordum mu hayattan soguyorum bikac dakika. okumaya kasmiyorum bile zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gutshot Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 teşekkür ederim, label mabel öpüp başıma koyarım. ben hiç yapamıyordum. dayak falan yemem ben döverim hatta konuşursa. yaptığıma şükretsin nasıl yapayım ben bunu vize arifesi vize arifesi. derste flowchart gibi daire, dikdörtgen, paralelkenar ile işliyor sonra program yaz diye ödev veriyor. neyse, tekrar teşekkür ederim çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 ehehe bişey değil hadi kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Berk labellari bu kadar seviyorsan gel asm yazdiralim sana. http://www.u.arizona.edu/~rubinson/copyright_violations/Go_To_Considered_Harmful.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 tldr al işte label hater bi tane daha Copyright © 1968 diyo bilader fixlemişlerdir bugune kadar (:D asm ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 assembly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 boyle dunyanin en guzel seylerinden biridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 O degil de bize proje olarak ASM kullanarak ASM debugger'i yazin dediler. Berk gel yaz bir suru goto var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar