Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrenci affı ile ilgili

sergi

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhaba, ben okuduğum üniversitenin hazırlığının 2.dönemine devam etmeyip, toefl vb diğer sınavlardan geçmek için çalışıyordum ama 2.dönem de kayıt yaptırıldığını bilmediğim için kaydım silidi.Öğrenci affıyla okula geri dönebileceğim ama bir madde kafamı karıştırdı.

Bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın önlisans programlarını azami 4 yıl, lisans programlarını azami 7 yıl, lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programları azami 9 yıl, yüksek lisans programını azami 3 yıl, doktora programını ise azami 6 yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayanlar, yeniden belirlenecek öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşuluyla öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilecek. Bu kişiler, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlanamayacak. Böylece belirlenecek katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödeyenler üniversiteden atılmayacak.

Başta, bu madde ben hazırlık öğrencisi olduğum için beni kapsıyor mu? Ve en önemlisi, "Bu kişiler, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlanamayacak."

Eğer yararlanamayacaksam burdaki diğer haklar nedir ?

Yardımcı olursanız sevinirim, çok kafama takılmış durumda bu konu..
Sosyal ağlarda paylaş

yani şaşırdım kaldım, acaba okuldaki klüpler vb durumlar olabilir mi..Ayrıca benim durumum azami sürede mezun olamama değil, kayıt yapmamadan dolayı silinmeden kaynaklanıyor.Yani eğer maddenin kapsadığı öğrenciler, azami süre boyunca okuyup süre sonunda atılanlarla ilgiliyse, beni kapsamaması lazım.Ama madde farklı şekillerde yorumlanabilir heralde..
Sosyal ağlarda paylaş

Eve yazı geldi kaydımın silineceği ile ilgili.Kampüsteki sosyal imkanlardan faydalanamayacağımdan eminmisin ve bunun denetimi nasıl yapılır ki sonuçta herhangi bir disiplin cezası da almış değilim ve sadece kayıt yaptırmadığım için kaydım silinecek.

edit: Az önce fakülteyi aradım.Rektörlükten gelen yönetmelikteki yazıda öyle bir durum olmadığını söylediler yani normal öğrenci statüsünde olacakmışım gene..
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...