Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Portun Nerede Engellendiğini Anlamak

El-Barto

Öne çıkan mesajlar

Benim multiplayer oyun dizaynı için bir middleware kullanmam gerekiyo server tarafında. Şu anda kendi makinemde çalıştırıyorum ve yerel ağdan herkes bağlanabiliyor. Bugün dışarıdan birine denetip latency ölçmeye çalıştım ama naparsam yapayım portu kapalı görüyor. 5055 portunu kullanıyo, bunu modemden kendi makinemin ipsine yönlendirdim. Windows firewallunu, modem firewallunu ne bulduysam hepsini kapattım ama çare olmadı. Belki sorun benim makinemdedir dedim, web server çalıştırdığımız makineye kurup, portu da oraya yönlendirdim. Bu da çare olmadı. Ben bu portun hangi seviyede kapalı olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak'ın söylediği yöntemleri denedim ama yine sorunun kaynağını bulamadım. Genel olarak kullanılan programların portunu yönlendiriyorum makineme ve bunları kullanıyo ama 5055'de yine sıkıntı yaşıyorum. Yerel ağdan makineler bağlanabiliyo hala, bu da sorunun routerda olduğunu gösteriyo sanırım?

Bu arada wiresharkı da bi yükliyim dedim de çok karışık program ya. Bu kayıt işlemini sadece 5055 için nasıl başlatabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

kozalak'ın söylediği yöntemleri denedim ama yine sorunun kaynağını bulamadım. Genel olarak kullanılan programların portunu yönlendiriyorum makineme ve bunları kullanıyo ama 5055'de yine sıkıntı yaşıyorum. Yerel ağdan makineler bağlanabiliyo hala, bu da sorunun routerda olduğunu gösteriyo sanırım?

Bu arada wiresharkı da bi yükliyim dedim de çok karışık program ya. Bu kayıt işlemini sadece 5055 için nasıl başlatabilirim?

rdp testi de mi başarısız oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

E localde program çalışıyo zaten onu biliyorum. Oyunu oynuyoruz burda ama dışarıdaki birine yolladım ve o bağlanamıyo. Mantıken router'da hata var dedim bu yüzden. Fakat yolladığım resimlerde gördüğünüz gibi aynı ayarları 2 ayrı uygulama için de kullandım ve onlarda hiçbir sorun yok.
Sosyal ağlarda paylaş

uygulamayı başka porttan çalıştırma ihtimalin var mı?
ya da internete başka porttan açsan oluyo mu? ISP tarafında güvenllik nedeniyle bişelere takılıyo olabilir belki.
bi de öyle dene istersen. bu arada eminsin di mi 5055 portu olduğuna :D

komut satırında netstat -a yaparsan (client makine üzerinde program çalışıyoken) hangi porrtun kullanıldığına emin olmuş olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Başka porttan çalıştırma şansım yok sanırım, onu kontrol edicem. Kod bölümünde şunu yazıyorum denerken mesela:
peer.Connect("localhost:5055" )

Bağlıyken netstat -a yaptım şu satır vardı listede.

UDP 192.168.2.35:5055 *:*

Çok sinir bozucu bi durum ya :)

edit: öf gerizekalı herifler. documentation'ın en gizli bölümüne portları yazmışlar. udp 5055, tcp 4530'muş. Şimdi öyle değiştirip deniycem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...