El-Barto Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Benim multiplayer oyun dizaynı için bir middleware kullanmam gerekiyo server tarafında. Şu anda kendi makinemde çalıştırıyorum ve yerel ağdan herkes bağlanabiliyor. Bugün dışarıdan birine denetip latency ölçmeye çalıştım ama naparsam yapayım portu kapalı görüyor. 5055 portunu kullanıyo, bunu modemden kendi makinemin ipsine yönlendirdim. Windows firewallunu, modem firewallunu ne bulduysam hepsini kapattım ama çare olmadı. Belki sorun benim makinemdedir dedim, web server çalıştırdığımız makineye kurup, portu da oraya yönlendirdim. Bu da çare olmadı. Ben bu portun hangi seviyede kapalı olduğunu nasıl öğrenebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 internete çıkana kadarki olan cihazların loglarına bakman lazım. server switch/router firewall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Yani dediğim gibi hem windows firewallunu, hem routerın firewallunu kapattım. Onun dışında ayrı bi güvenlik mekanizması da yok bildiğim kadarıyla. Dışarıdan çalışıp bunu anlayabilecek bir program yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 tcp portu mu bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Benim kullandığım özellikler udp ama tcp özelliği de var sanırım. Ben ikisini de yönlendirdim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 ip adresini ver test edeyim erişimi tcp den Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 wireshark olmazmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 kozalak'ın söylediği yöntemleri denedim ama yine sorunun kaynağını bulamadım. Genel olarak kullanılan programların portunu yönlendiriyorum makineme ve bunları kullanıyo ama 5055'de yine sıkıntı yaşıyorum. Yerel ağdan makineler bağlanabiliyo hala, bu da sorunun routerda olduğunu gösteriyo sanırım? Bu arada wiresharkı da bi yükliyim dedim de çok karışık program ya. Bu kayıt işlemini sadece 5055 için nasıl başlatabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 tcp.port == 5055 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Bunu kayıt işlemi başlattıktan sonra yukarıdaki filter a yazıp apply ediyorsun. Tüm portlar için tcp yazman yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Sanırım bunu biri dışarıdan girmeye çalışıyorken yapmam lazım dimi? Çünkü dediğin gibi filter edince hiç bişey çıkmadı doğal olarak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Tabi o portun kullanılıyor olması lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 El-Barto said: kozalak'ın söylediği yöntemleri denedim ama yine sorunun kaynağını bulamadım. Genel olarak kullanılan programların portunu yönlendiriyorum makineme ve bunları kullanıyo ama 5055'de yine sıkıntı yaşıyorum. Yerel ağdan makineler bağlanabiliyo hala, bu da sorunun routerda olduğunu gösteriyo sanırım? Bu arada wiresharkı da bi yükliyim dedim de çok karışık program ya. Bu kayıt işlemini sadece 5055 için nasıl başlatabilirim? rdp testi de mi başarısız oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Yani rdp bağlandı ama 5055 bağlanmadı o açıdan başarısız oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 o zaman 5055 te çalışan serviste bi problem var gibi. udp olduğunu söylemiştin. ayar yaptığın yerlerin screenshot ını koyabilir misin buraya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 İlk ikisi NAT bölümünde Port Yönlendirme'de Yeni dediğim zaman çıkan yerdeki ayarlar, üçüncü resim de sonuçta çıkan yer. ayar 1 ayar 2 sonuç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Port test etmek icin Telnet ftw. Once local de telnet localhost port dıyordun. Baglanmiyorsa servis cacik. Baglaniyorsa bu sefer uzak makinadan yapiyorsun ayni test'i telnet ip port diyerekten. Bağlanmazsa bu sefer nat cacik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 E localde program çalışıyo zaten onu biliyorum. Oyunu oynuyoruz burda ama dışarıdaki birine yolladım ve o bağlanamıyo. Mantıken router'da hata var dedim bu yüzden. Fakat yolladığım resimlerde gördüğünüz gibi aynı ayarları 2 ayrı uygulama için de kullandım ve onlarda hiçbir sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 uygulamayı başka porttan çalıştırma ihtimalin var mı? ya da internete başka porttan açsan oluyo mu? ISP tarafında güvenllik nedeniyle bişelere takılıyo olabilir belki. bi de öyle dene istersen. bu arada eminsin di mi 5055 portu olduğuna :D komut satırında netstat -a yaparsan (client makine üzerinde program çalışıyoken) hangi porrtun kullanıldığına emin olmuş olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Başka porttan çalıştırma şansım yok sanırım, onu kontrol edicem. Kod bölümünde şunu yazıyorum denerken mesela: peer.Connect("localhost:5055" ) Bağlıyken netstat -a yaptım şu satır vardı listede. UDP 192.168.2.35:5055 *:* Çok sinir bozucu bi durum ya :) edit: öf gerizekalı herifler. documentation'ın en gizli bölümüne portları yazmışlar. udp 5055, tcp 4530'muş. Şimdi öyle değiştirip deniycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ahahahahah hadi geçmiş olsun o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Al iste. Sonra bik bik et local'de calisiyor oynuyorum diye. Oynayana kadar port test etme sen, sonra boyle rezil ol. Oh yes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Ne biliim ya manual'ın her tarafında 5055'e bağlanıp şöle şöle yap diyo. En ufak bi bilgi yoktu tcp portu şu diye. Resmen sitenin en ücra köşelerinden buldum bu bilgiyi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Beter ol. adsada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Oyun u merak ettim, nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar