Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saray Kültürü

Merter

Öne çıkan mesajlar

said:
huun, 06 Eylül 2004 14:28 tarihinde demiş ki:
eagle "cogu konu" lar arasindan aklina takilanlari bir soyler misin ?

aklıma geldikçe diğerlerinide söylerim ama en basitinden bu konu işte
şu an için bi erkeğin 4 kadınla evlenmesi kabul edilebilir birşey değil dünyanın çoğu yerinde
fedonun sorduğu soruya bende yanıt bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

islam dinine göre kadın erkek eşitliği yokki:hmm:[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun
(not: kuku bir ideal deildir)
Sosyal ağlarda paylaş

sadece islam dininde değil dünyada da kadın erkek eşitliği yoktur. kadın ve erkek EŞİT değildir zaten. ikisi de insanlar ile alakalı şeylerde insan olarak eşit konumdadırlar, cinsiyet ile alakalı durumlarda da cinsiyetlerine özel konumları vardır. gerçekçi olmakta fayda var.[signature][hline]your sight is a weakness...
Sosyal ağlarda paylaş

cinsiyet olarak tabiki farklıdır ondan bahsetmiorum...

ee insan olarak da eşit değiller bu mantıkla.[signature][hline]Bu mesajdaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun
(not: kuku bir ideal deildir)
Sosyal ağlarda paylaş

... evlilik durumu cinsiyetle alakalı bir durum değildir mi diyosun yani? ehu.

yav arkadaşlar. bunları gerçekten merak ediyosanız açın okuyun trilyon tane kaynak var. hem onları tartışmadan dinlersiniz güzel güzel. ben artık münakaşa formatına girmek istemiyorum bu konularda.[signature][hline]your sight is a weakness...
Sosyal ağlarda paylaş

islamda kadinda erkekte esittir . sadece miras ve davalarda sahitlik konusunda fark vardir ki onlarinda nedenleri beni gayet ikna ediyor . yalan yanlis konusmaktansa arastirip ogrenmek daha mantikli olur .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudur... İslamda kadın ve erkek eşittir. Sadece bazı erkekler Bakara suresindeki kadınlar sizin tarlanız onları ekip biçin tarzı bir cümleyi kendi yararlarına çeviriyorlar... Kesinlikle bunun söyleniş amacı çocuk doğumudur.... Karınız size helaldir kastı vardır.. Yani kadınlar size ait istediğinizi yapın değil..
Sosyal ağlarda paylaş

Geleneksel İslam düşüncesi, kadınlara karşı baksıcı olmuştur. Müslüman din bilgilnleri her zaman kadınların haklarından söz etmişken, bu haklar yüzyıllar boyunca sistemli olarak hasır altı edilmiştir. Kuran'ın buyrukları hep "inanan erkek ve kadınlara" yönelik olduğu halde, bunlar erkekler lehine yorumlanıp bütün güçlükler kadınların omzuna yüklenmiştir.

Örneğin, Kuran insanlara ılımlı olmalarını şöyle öğütler: "İnanan erkeklere, gözlerini indirip iffetlerini unutmamalarını söyle. Ve inanan kadınlara da gözlerini indirip iffetlerini unutmamalarını söyle. (24: 30-31). Oysa bu ayet, çoğu zaman kadınlara yönelik olarak yorumlanmış, erkeklere de bir yükümlülük getirdiği unutulmuştur. Bu gibi yanlış yorumlar yüzünden, kadınlar için iffetli olmanın, topluluk içindeyken tamamen kapalı giysiler giymeyi gerektirdiği zannedilmiştir. Halbuki Kuran'da bu konuda açık bir ifade yoktur. Bunun anlamı ise, kuşkusuz, toplumlar geliştikçe her konudaki tutum ve davranış biçimlerinin değişime uğrayacak olmasıdır. Bazı yerlerde kadınların yalnızca yüzlerini (hatta gözlerini) açıkta bırakarak baitan aşağı örtünmesinin, Kuran'daki erkek ve kadınlara yönelik iffetli olma öğüdüyle hiçbir ilgisi yoktur.

1500 yıl önce İslam bize mülk sahibi olma, eşimizi seçme, boşanma, gerekli olduğunda çocuk aldırma, eğitim görme, evlilikte cinsel doyum bulma gibi birçok hak tanıyordu..

Kuran'ın ve Hz.Muhammed'in sözlerinin çarpıtılmış ve cinsiyetçi önyargılarla dolu yorumları, kadınlara karşı büyük haksızlıklar içeren huhuksal düzenlemelere yol açtı. Örneğin İslamda kadınların da boşanma hakkı varken, İslam hukuku bu hakkı onların elinden bütünüyle alacak şekilde düzenlendi. Bütün İslam tarihinde, hukuksal bir el çabukluğuyla, kadınlar karar alma süreçlerinden dışlandılar ve çok kısıtlı bir toplumsal konuma hapsedildiler. Böylece, bütünüyle kadın düşmanı bir kültür ortaya çıktı.

Kimi Müslüman toplumlarda, kadınlar, dinsel bir kılıf geçirilmiş etnik törelerle, iki kat baskı altında tutulmaktadır. İslam kadın sünnetini yasakladığı halde, bu vahşet bazı Afrika ülkelerinde din adına hâlâ uygulanmaktadır. İslam kadınların eşlerini seçmekte özgür olduklarını söylerken, zoraki evlilik İslam dünyasının birçok yerinde alışılmış bir durumdur.

Peygamlere şöyle sordular: "En çok kime saygı ve yakınlık gösterelim?" Şöyle yanıt verdi: "Annenize, sonra yine annenize, sonra yine annenize, sonra babanıza."

İslam, ataerkil ilişkileri reddeder ve bunların yerine herkesin (erkek ya da kadın, siyah ya da beyaz, genç ya da yaşlı) eşit olduğu ilişkiler koyar. İnsanların birbirlerinde bağımlı olmamasını; yalnızca, tam bir eşitlik temelinde, ahlaki ve dinsel ilkelere bağlı olmasını ister. Ne var ki zaman içinde bu amaç unutulmuş, kadınlara karşı adaletsiz tutumlar ilsam adına kurumlaştırılmıştır.

Müslüman kadın araştırmacılar, Kuran'ın, peygamberin sözlerinin ve İslamın kuruluş yıllarının cinsiyetçi ön yargılı yorumlarını sorgulamaya başlamışlardır. Klasik kaynakları çok iyi bilen Amina Muhsin, Rifat Hassan, Laila Ahmad, Ayşa Abdurrahman, Merryl wyn Davies gibi birçok yazar, İslam düşünce ve yaşamına gerçek eşitliği getirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Zina "Aralarında evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişki." olarak geçiyor. Şu anda Türkiye'de Zina yasası çıkması tartışılıyor. Umarım Zina Türk Ceza Kanunu'ya geçmesin

Suudi Arabistan hariç bütün islam ülkelerdeki kadınlar arabası kullanılmayı izin verebiliyor.
[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET

[Bu mesaj _Diablo_Tyrael_ tarafından 06 Eylül 2004 22:33 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Mini etek giyen, başı açık olan, boya sürünen, kıçı başı görünen kadın uygardır, moderndir, iyidir, en güselidir, züperdir. Kafasını kapatan, bacakları görünmeyen, sadece gözleri görünen, tarlada çalışıp boya süremeyen, külodu pantolonundan fışkırmayan kadın gericidir, yobazdır, sıkmabaştır, görüldüğü yerde tecrit edilmesi gereklidir, tukakadır.
Ha bi de şey wardır, ben Atatürk kadınıyım, sen Vahdettin.[signature][hline]Külliyen Yalan
© Silthanas
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmayı öğrendiğimiz zaman kilitlenmesine gerek kalmaz horas. Tartışmanın fikirlerlini özgürce ifade ederken karşısındaki insanların "değerlerine" saldırı niteliği taşımaması gerektiğini öğrendiğimiz zaman modlara da gerek kalmayacak.
Ama sende haklısın. Şu durumda bu topic tartışmadan çıkıp kavgaya dönecek. "Ben ateistim" demek ile "Abi çok saçma ya, nası oluyo da görmediğiniz bi şeye tapıyosunuz, adamın biri 1500 sene önce bişiler zırvalamış siz hala ona inanıyorsunuz" demenin farkını anlıyacağız inşallah birgün.
İnsanlar zaten bişiler öğrenmek, paylaşmak amacıyla değil, direk saldırmak, inceden küfretmek amaçlı topic açıyor. Sen ne kadar "bu böyle değil, aslı şöyle, böyle desende" adam cool takılacak ya "Çook banalsın yaf" deyip bitiriyor olayı.
Velhasıl kelam, kilide bi + da benden.[signature][hline]Külliyen Yalan
© Silthanas
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...