Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kdv'den muaf fatura kesmek

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Simdi benim bir yerden bir alacagim var da, hani oyle onemli birsey degil ogrenci isi birseyler yapmistim onlar da bir seyler veririz sana demislerdi. fiyat bile konusmadik ama 400-800 arasi birseyler olur muhtemelen diye dusunuyorum.

bana bir cesit hibelerinden para verecekler, vergi muaf belgeleri varmis bu nedenle kdvsiz fatura kesilmesi gerekiyor bana ucret verebilmeleri icin.

2-3 tanidiga sordum hicbiri kdvden muaf fatura kesemeyiz dedi. ben sirketle aramda kdvsini hallederim dedim o sekilde olamayacagini soyledi parayi verecek yer.

biraktim zaten alacagimi filan ama son care buraya yazayim belki bir akil veren cikar diye dusundum. kimse kdvden muaf fatura nasi kesilir ne biliyor, ne ediyor. nasil bir istir, her sirket kesebilir mi, sirketin kesebilmesi icin ne gerekir, bilgisi, olan var midir acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

dernek ya da yardım kuruluşu falan olmadığını varsayarak söylüyorum; öyle bir fatura alamazsın.

şöyle bişe olabilir ancak; başka bir alacağın olan bir firma varsa onlardan bir fatura kestirebilirsin alacağın olan firmaya. bu şekilde sen alacağını gene alırsın; ama bu sefer ikinci fatura kestirdiğin firmaya gene borçlu kalırsın. hani böyle bir alışverişi elden ve ya başka şekilde halledebileceğin bir firma varsa diye söyledim.
Sosyal ağlarda paylaş

acikca soyliyim hani ucreti verecek yer okulumun uluslararasi iliskiler ofisi ve avrupa komisyonu tarafindan odemeleri yapildigindan bana oradan ucret vereceklerinden kdv istisna formu ile kdvsiz fatura kestiyorlarmis.

@huun
neden alamazsin dedin, yani kimse vermeye yanasmaz mi demek istedin?
Sosyal ağlarda paylaş

he ben yanlış anlamışım. o zaman kolay senin işin. üniversiteden kdv'den muaf olduklarına dair bir belge alman gerekiyor. bu belgeyi fatura kestireceğin yere veriyorsun, kendilerinde kalan fatura kopyasına zımbalıyorlar, yıl sonunda da kdv beyan etmiyorlar o fatura için.

ben çok başka bişe anlamışım, öncekilere takma kafanı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...