GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Biliyorum bu aralar bıkkınlık geldi saberlardan jedilerden, hatta bazılarınız hay jediler öpsün sizi de diyordur. Doğrudur, haklısınız. Takıntı işte idare edin. Hayal aleminde yaşayıp program kullanmayı öğreniyoruz fena mı. Benim konu biraz farklı olacak. Hem yardımcı materyal sunacak, hemde benim yaptığım bir denemeyi. Bıkanlara da kötü bir haberim var, ilgilenen çıkarsa daha fazla jedi'lar türeyecek. :) Öncelikle benim yaptığım bir çalışma, ki kendisini buradan çekebilirsiniz, saber (rotoscoping diyelim biz buna) ve lightning efekti içeriyor. Web cam'de görüntü kalitesi çok düşük olduğu için lightning efektini çok belirgin yapmadım, yoksa lightning kaliteli film kötü oluyordu. Sırıtıyordu yani. Dengeli davranıp orta karar efekt koydum. Ekşın vari haraketler de sunacaktım lakin oklava ile odamda sarkan lambanın fanusunu parçalayınca valide sultan yasak getirdi. Kendi evime geçmek için tekrardan çalışmam gerekiyor ki doğuştan tembel biri olan ben için kısa vadede hiç de mümkün görünmüyor. Bu yüzden ekşınlı sahneler biraz gecikecek. Ha tabiki kafasının kırılmasına birşey demiyecek birini de bulmam lazım. Efektlerle ilgili tutorialları birazdan aşağıda vereceğim linklerden öğrenebilirsiniz. Hatta belki fazlasını. Kullandığım sesler tanıdık gelebilir, hayır filmden almadım. Filmden almış olsaydım bilgisayar mühendisi sıfatıma uymazdı. Jedi Knight:Jedi Academy oyunundan arakladım ve hayır oyundan record etmedim direk oyunun pk3 dosyasından çıkardım. Bu video editing işinde ses dosyası bulmak gerçekten meşakatli bir iş. İyi bir kütüphane oluşturunca kendinizi mutlu hissediyorsunuz. Oyunlar, hele ki bildik arşivleme sistemi kullananlar inanılmaz mutlu ediyor insanı. Şimdi linkler. Ulead ile saber yapımı (a.k.a. hammallık) :) AE için force lightning efekti AE ile light saber ve daha başka pek çok efekt tutorialı (Bu kardeşimizi bilen bilir, ayrıca farklı tutorial sitelerine de linkler var) Kingpin bu sitede sopa çevirmeyi anlatan bir video da var hani şeedersen diyorum yani yanlış anlama... Yada anla ne fark eder. ;) AE'de saber yapımı (rotoscoping) (Dikkat bu bir web sayfası değil bir mov dosyası, video ile anlatıyor. Kıyak geçiyorum yazın bir yere. :-P Ayrıca seyretmek için quicktime'a gerekiyor) Son olarak kullandığım araçlar, bilgisayar, AE (Adobe After Effects), webcam, bir adet ben (tercihe göre siz, sen, sen ve o da olabilir, diğerleri kalsın), PK3 manage editor(sesleri çalmak için) ve oklava. Heh aslında kendi saber'ımın tasarımını autocad ile yaptım ama gerekli parçaları alacak kadar param yok. (LOL züğürtün önde gideniyim. Cebimde kuruş bile yoook... Çok mutluyum inanki çoook... Serseri - Selçuk Ural) Belki saber'imın render resmini de koyarım buraya, elim çarpar da boot sırasında 98 ile açarsam makinayı. Enjoy...[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 abi bu video ters??????[signature][hline][b]Abi Çamlıcanın reklamında o köpek nasıl gülüyo ya?[b] - [b]şahsım tarafından[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draven Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2004 Cok guzel ge-ta, su AE nin tryoutu bitmesi baya kotu o yuzden uleade kaldim gene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Drizzt- Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 sahsen ben cok begendim ama bi yerde bi hata var,arkani donup saber i kamera ile kendin arasindan gecirirken saber icinden geciyor...hakkaten de jedi olmaz senden...:)[signature][hline]Drizzt Do'Urden... mail:[email protected] icq:259253851 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Tasarladığım saberin renderli resimini koyarım demiştim. Elim kaymadı ama yer sıkıntısı çekince 98'in bulunduğu partitionda biraz temizlik yapmak zorunda kaldım. Hazır açmışken de bu işi de aradan çıkardım. Resmi http://www.angelfire.com/space2/ge_ta/belegsaberprefinal.jpg adresinden görebilirsiniz. Hiltin toplam boyu 25cm. Kabza çapı olarak 3 cm düşünmüştüm, ama, parmak boyuna göre değişmekle beraber, 1.5" ila 1.75" tavsiye ediyorlar. Bu yüzden 4'e çıkaracağım. Resimde 3cm olan hali var. Es kaza inşa edersem resimden biraz daha tombul olacak. 3 boyutlu modeli surface olarak değil katı modelleme ile oluşturdum. Prefinal hali bu, bir iki ilave daha düşünüyorum, misal hiltin alt kısmına doğru siyah kısmın hemen üzerineki kısma v şeklinde tüneller koymak gibi. Ayrıca ağız kısmıyla da biraz oynayacağım. (heh ekstra masraf) Yansımalardan dolayı net seçilmiyor ama kabzaya isim baş harfleri de işledim, hani garsoniyerde hiltler karışmasın diye. :-P Malak ve Vader'in hiltlerinden esinlenerek tasarladım. Aslında Gen Zeridian'dan da çalışacaktım ama benim gibi sakar biri öyle bir saber'i kullanacağım diye vucudundan yemeklik kıyma çıkarır. Modelde ağız kısmına koyduğum kırmızı ucu yanlış anlamayın, saber efetki falan değil o. Rotoscope'da yardımı olcak olan takılıp çıkarılabilir ucu temsil ediyor sadece. :) Bu arada merak eden varsa tasarımı AutoCad'de yaptım. ps: Drizzt konuları mı karıştırdın? Videoda kameraya arkamı falan dönmüyorum çünki. edit: Link'i kabul etmedi bir zahmet c/p yapacaksınız. [signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test [Bu mesaj GE-TA tarafından 03 Eylül 2004 16:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 ya geta baba şu videolu alatımda qicktime sorun çıkarıyor. Ne yapıcazkine?[signature][hline][b]Abi Çamlıcanın reklamında o köpek nasıl gülüyo ya?[b] - [b]şahsım tarafından[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Quicktime'ın son sürümünü çeksen?[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 6.5?[signature][hline][b]Abi Çamlıcanın reklamında o köpek nasıl gülüyo ya?[b] - [b]şahsım tarafından[b] [Bu mesaj lord_elvyn tarafından 06 Eylül 2004 19:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 6.5.1 ile problemsiz seyredebiliyorum.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2004 ben seyredemiyorum bende de aynı sürüm var.[signature][hline][b]Abi Çamlıcanın reklamında o köpek nasıl gülüyo ya?[b] - [b]şahsım tarafından[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar