Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pic16F877

manve

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

bu microcontroller ile daha önce calışmış olan var mi? Ben daha önceden hep atmelin microcontroller ile uğraştım. Şimdi ki projemde bunu öğrenmeyi istiyorum da kafamda çok soru var. Belki buradan yardım edebilecek birileri çıkar dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Software olarak CCS C kullanıyorm.

Simdi benim proje şu şekilde;

Bir tane quadrature output veren encoder sensor. Bundan 90 derece fazlı 2 tane kare dalga sinyal aliyorum.

Buradaki pulselari saydirabiliyorum.

2 sinyal olmasının sebebi ise 2. sinyal ya geriden geliyor ya da önden gidiyor 90derece faz farkı ile, bu da dönüş yönünü gösteriyor. Dönüş yönünü de bulabiliyorum.

Ama elimde 2 tane daha sensor var. Bunlar da photoelectric sensor. Switch gibi calişiyorlar. Önlerine bişey gecince direk 5V, yoksa 0V veriyorlar. Benim bunlardan ayrı ayrı interrupt almam lazim. Birisi aktif olunca direk encoderdan aldigim bilgiye ulaşmam lazim.

şimdi ilk sorum şu; B_0 pini external int. olarak konulmuş, bunu encoderın pulselarını saydırmak için kullanıyorum. Her pulseda int gönderiyor. Diğer iki sensörden ayrı ayrı nasil interrupt alirim B4-B7 de interrupt verebiliyor sanirsam ama sonuçta aynı kesme servis rutinini kullanıyorlar galiba bu konuda emin değilim işte. Yani bana farkli olan 2 tane da kesme servis rutini lazim.

Bir de tam kesin değil şu an LCD kullanma ihtimalim var. Arkadaşım LCD'yi B portuna bağla, lcd.h ona göre yazılmış, cok rahat edersin dedi. Ama o zmn sensorlerimden nasıl interrupt alacagim?

Bir de en son bağlamam gereken bir serial port var, o bunları karıştırmaz heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...