lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 mimar sinan fotograf sınavında fotograf göstermiyosun zaten, iki aşamalı oluyor, bir genel kültür iki görsel algı sınavı. eger sinema bir miktarda fotograf tarihiyle ilgiliysen kitap falan okuyan entellektüel yönleri en azından açık biriysen çok da zor değil. eger görsel sanatlarda genel bir altyapı istiyosan ve sanatsal birikim ve bakış açısı gibi bir derdin varsa (ki bu piyasada da işine yarar)resim tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2011 Evet arkadaşlar, bugün Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan bir toplantı sonucu artık GSF'ye sadece puan ile giriş yapılıyormuş. Arkadaşın, orada okuyan arkadaşı söyledi bugün. TARAK ŞANSI VAR BENDE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasti Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Hacettepe Üniversitesi'nde 2 aşamalı olarak yapılıyordu sınav. Hala öyle midir bilmiyorum ama desen ve imgesel aşamaları oluyordu. desen aşamasını geçenler bölüm tercihlerini verip, imgesel sınavına giriyorlardı. O zaman iç mimarlık da yetenekle alıyordu, değişmiş artık sanırım. İç mimarlık isteyenin imgeselinde mekana bakılıyordu, resim isteyende desene, heykel isteyende derinliğe vs. net anımsayamıyorum onları da. Benim sınava girdiğim sene süpermarket sormuşlardı imgeselde. Desen sınavımda da öyle lanet bir yerde oturmuştum ki bırak düzgün çizebilmeyi, neredeyse modeli sırtından görerek çizmiştim. Ona rağmen almıştım ilk aşamayı ama :) Seramik kazanmıştım o sınavda, öss puanımla da Sanat Tarihi bölümünü almıştım. Ben de seramik yerine sanat tarihini tercih ettim. O kadar sınav stresi boşa gitti :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2011 moncici said: o fotoğraflarla giremezsin zaten mimar sinana. abi özelden demiştin bunu galiba arkadaşlarım yıllardır o bölüme girmek için çabalıyor kafayı yiyor onlara tanık olduğum için sana böyle tepki verdim kbakma tarzı bişeyler yav senin arkadaşların koftiymiş heralde :P ben bu sınavlarla uğraşmadım fakat internetten tanıdığım takip ettiğim bir forum insanı (fotoğraf forumlarından tanıyom yani küümseme amacıyla söylediğim bişi değil) bu sene bölüme 2.sıradan girdi, kazandı yani. Adamın fotoğraflarını fotoğrafla ne yaptığını ben çok iyi biliyorum bir gözlemci olarak. Kendi söylediklerine göre mimar sinan öyle portfolyo falan bakmıyor. Biz sanatçı yetiştiriyoruz hazır olmuş birşeyi seçmeye çalışmıyoruz adam portfolyosunu zaten bizde öğrendikleriyle oluşturacak şeklinde bir düşünceye sahipmiş, öyle diyorlarmış. Sınavı da şöyle ki, genel kültür sınavına giriyosun ki bu daha ağırlıklı. Sonra da görsel algı sınavı var. 5 sn gösteriyorlar fotoğrafları sonra sorular soruyorlar. Yani senle o muhabbeti yaptığımızdan beri içimde ukte kaldıydı bu işin nası yürüdüğü ki durum bu şekilde. Ben kendim fotoğraf'ı lisans olarak okumanın çok bana göre olmayacağına karar verdiğimden uğraşmadım. velasılkelam galata fotoğrafhanesi'nin uzun soluklu belgesel fotoğrafçılığı programıyla uğraşacağım gsf gibi ağır bir fakültenin altına yatmakla uğraşacağıma...(yani topiğin benim müdehalede bulunduğum kişisel kısmının sonucu bu =p) özelden yazsam da olurdu bunları ama başkaları da okur yararlanır mutlaka diye yazdım gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar