Klapaucius Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 said: NEW YORK - Bilim insanları, insanların sevdikleri kişilerin fotoğraflarına bakmasının gerçek anlamda acılarının azalmasını sağladığını ortaya çıkardı. Araştırmacılar, kişinin sözgelimi ayrıldığı sevgilisinin fotoğrafına bakmasının beynin acıyla ilgili bölgelerindeki aktiviteyi uyuşturarak, Parasetamol ya da kokain gibi maddelerle aynı derecede etki yarattığını ortaya koydu. Stanford Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırma sonucunda, duygusal anlam taşıyan bir fotoğrafla acının azalması arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koydu. Araştırma kapsamında aşk acısı çeken gönüllü öğrencilerin beyin faaliyetleri sevdikleri kişinin fotoğrafına baktıkları sırada gözlemlendi. Bu arada derilerine çeşitli derecelerde acı verildi. Nörolog Jarred Younger, acının ortalama yüzde 36-44 oranında azaldığını, huzursuzluğun yüzde 13'e kadar hafiflediğini ortaya koydu. Bir başka araştırmada ise California Üniversitesi psikologları, 25 kadın ve onların erkek arkadaşlarıyla altı aydan fazla çalıştı. Aşk acısı çeken kişilerin sevdiklerinin fotoğrafına baktıklarında, acılarında azalma olduğunu ortaya koydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 yok artık daha neler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leadman Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Klapaucius said: NEW YORK - Bilim insanları, insanların sevdikleri kişilerin fotoğraflarına bakmasının gerçek anlamda acılarının azalmasını sağladığını ortaya çıkardı. Evet. Mesela 1,5 yıl önce hatun bir kahpelik yapmıştı, ben de gözlerine sansür yapıp fotoğrafını basmıştım. Monitörün altına koymuştum. Rahatlıyordum gördükçe... Evet, fena rahatlatıyordu o gözlerine siyah bant çekili fotoğrafı görmek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 belgelerimde facebooktan toplaya toplaya of edit: forever_alone.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 böyle araştırmalara bayılıyorum 25 kişiyi alıp bilim yapıyoruz diye takılıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 aşk acısı çeken gönüllü öğrencil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 cinsel yönden sağlam olması şart mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 şakşakşakşakşakşakşakşakşak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 bilim adamları isviçreli değil, bilimsel değeri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smrnoff Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2011 gerçeğine baksak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar