deggial Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 1 yıldır kullandığım 1TB Samsung HD103UJ model harddiskimde bad sector'ler vardı. Aslında uzun zamandır vardı ama pek önemsemiyordum. Önemsemeye önemsemeye oldukça artış gösterdi. Sonunda iki hafta evvel garantiye göndermeleri için satıcıya teslim ettim. Diski değiştirip bana aynı modelden yenisini gönderdiler. Yeni harddiski gelir gelmez hem "chkdsk" ile hem de "HD-Tune" ile detaylı olarak tarattım hiç bir sorun yoktu. Şimdi aradan 2 hafta geçti: üzerine film müzik felan indirip, diske veri yazdıkça artık yeni harddiskte de bad-sector'ler türemeye başladı. Bu disk ile aynı problemi yaşayan başka kimse var mıdır? Bana sanki bu modelin bir kararsızlık problemi var gibi geliyor. Bir de bu model ikinci kez aynı problemi verdiği için, satıcı firmadan başka bir marka veya model isteme hakkım söz konusu olabilir mi? Teşekkürler.
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Satıcıdan farklı bir üretici değil de farklı bir model isteyebilirsin tahminimce. Ücret farkını öderim falan de. Para işin içine girince hemen jelibon kıvamına geliyorlar. Bir de eklemeden edemeyeceğim. Western Digital...
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Samsungu ben de pek sevmem hdd markası olarak da direkt WD demek doğru değil. çok farklı işler dönüyo disk teknolojilerinde son kullanıcı farketmeden, o teknik değişikliklere denk gelmiş olabilirsin. o yüzden tekrar soruyorum; işletim sistemin xp mi?
deggial Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 vaperon said: Satıcıdan farklı bir üretici değil de farklı bir model isteyebilirsin tahminimce. Ücret farkını öderim falan de. Para işin içine girince hemen jelibon kıvamına geliyorlar. Bir de eklemeden edemeyeceğim. Western Digital... Vala farkını ödemek bir tarafa, daha düşük özelliklerde mesela WD Caviar Green 500GB bi harddisk verseler bile kabulümdür. Teeee sene 1998.. 32GB Samsung IDE Harddiskim vardı. O zaman da bad sector'den muzdarip idim sürekli. Meğer Samsung'da pek bir şey değişmemiş o zamandan bu zamana.. Mr_Hand said: Samsungu ben de pek sevmem hdd markası olarak da direkt WD demek doğru değil. çok farklı işler dönüyo disk teknolojilerinde son kullanıcı farketmeden, o teknik değişikliklere denk gelmiş olabilirsin. o yüzden tekrar soruyorum; işletim sistemin xp mi? Hayır işletim sistemim Window 7 Ultimate x64 TR.. Yeni çıkan SP1 hariç bütün güncellemelerim tamam.. Bu HDD'yi garantiye göndermeden önce, verilerimi de yedekleyebilmek için 2 adet 500 GB WD alıp Raid0 yapmıştım. 3 haftadır kullanıyorum onları. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. -ki dünyanın verisini kopyaladım sildim vesaire... Sonra garantiden Samsung için yeni disk gönderdiler. Onu taktım. Daha 1 haftalık kullanımdan sonra BitComet programı diske yazamadım dedi. Bir baktım ki 8 adet bad sector 32KB.... Belki torrent programı yüzündendir dedim.. uTorrent kullanmaya başladım. Ama uTorrent de yazamadı disk hatası verdi. Bi daha chkdsk yaptım ki 16 adet bad sector 64KB olmuş... Bu böyle devam edecek gibi görünüyor.. Bu diskler dışında bir adet de 250GB WD HDD var yine aynı kasa içinde.. Onu 5 senedir kullanıyorum. Onda da hiç bir problemle karşılaşmadım şu ana kadar. Başlığı açmaktaki amacım, bu model disk ile ilgili bildiğiniz bir üretim hatası kararsızlık problemi hali hazırda var mıdır? Bilgisi olan, daha evvel kullanmış biri vardır belki dedim.. Eğer varsa öyle bir durum, satıcıya ona göre söyleyeceğim "bakın bu ürün sorunlu bir model. garantiden yenisini tekrar gönderseler tekrar bozulacak" diyeceğim.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2011 o modelle ilgili bildiğim özellikle bişey yok, ama dediğim gibi samsung hdd'ye karşı bi önyargım var :D bu arada sp1 yüklemedim demişsin, eğer elindeki disk "advanced format" denen nane ise, sp1 ile buna hotfix falan yapmış micros~1. denemeni tavsiye ederim.
deggial Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2011 Bu gün götürdüm satın aldığım yere (-ki MediaMarkt olur kendileri) ... Garantiden dolayı tedarikçiye göndereceklerini (-ki Kont Bilişim olur kendileri) söylediler. Yenisi ile tekrar değişim olduğu taktidirde (-ki kesin değişim olurmuş), yeni ürünü kendileri alıp bana hediye çeki vereceklermiş. Ben de mağazadan istediğim başka bir ürünü alabilecekmişim. Umudumuz Kont Bilişim yani şu anda.. Daha evvel değiştirdiler, şimdi de bir kıllık yapmazlar diye düşünüyorum. Hadi hayırlısı.. Bu başlığa denk gelen diğer arkadaşlara tavsiyem ise bu HDD'yi sakın ola ki almayınız.. SpinPoint'in sınıfının ilk çıkan ürünlerinden ve muhtemelen tüm yeni çıkan denemeler gibi bu da kararsız. Güvenmeyiniz efenim.
Öne çıkan mesajlar