Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Java Code Treefinder

Khelben

Öne çıkan mesajlar

Günaydın beyler bayanlar.

Şimdi devreler dersi için bir kod yazmam gerekli, Circuits alanlar bilirler, mesh analysys yaparken tree bulmak gerekir. Kodumuzun temel işlevi bu olacak.

Fakat ben koda nasıl giriş yapmam gerektiğini tam olarak algılayamadım. Şimdi inputlarımızı vericek edge ve node şeklinde, bu da tree yi bulup daha sonra kaç tane mesh olduğunu verecek. Her mesh i tek tek veremez çünkü hoca denerken 1000 mesh li devre de sokmayı düşünüyor programa çok yavaş olur.

Ben Java da yazmaya karar verdim çünkü onla ilgili bi giriş bilgim var, C hakkında hiç bilgim yok ama gerekirse kitapları alıp ordan da yazabilirim. Ne düşünüyorsunuz bu konuda öncelikle hangisiyle yazmam daha anlamlı olur?

Öte yandan algoritması tree bulurken şu şekilde : Bir node dan diğerine gidecek, loop u tamamlamadan bir başka node a gidebiliyor mu diye bakacak, gidebiliyorsa gidecek, gidemiyorsa bir öncekine geri dönücek ve böyle böyle her node da loop u tamamalayacak hale geliyorsa tree budur diye vericek bize.

Yardımlarınızı bekliyorum. Thx.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Mesh ne acikla tree'yle alakasi ne node'da mesh sayisi mi tutuluyo vs, yardim edelim :)

Bir elektrik devremiz var atıyorum ki. Kirchhoff uygulamamız gerekiyor.

burda gördüğün küçük oklarla beraber dönen şey mesh. Her mesh bir loop, fakat her loop bir mesh değil. Bir loop un mesh olabilmesi için kendine has bir kenarı olması gerekiyor.

Tree dediğim şey mesh bulma methodu. Bir devrenin tree sini oluşturmak için şöyle yapıyoruz. Matrix graph çıkarır gibi düşünelim nodeları ve edgeleri. Node ları yerleştirdikten sonra, hiç loop olmuşmayacak şekilde node'ları birleştiriyoruz, ama kesinlikle loop oluşmayacak. Bu kalan kenarları verdiği zaman kaç adet açık edge kalıyor ise o sayıda mesh var demektir devrede.

Elimden geldiğince açıklama çalıştım İlke, ama biraz alelacele oldu karışık olmuş olabilir.

Deacon teşekkür ederim sana da akşam onu araştırıyor olurum muhtemelen :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...