Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Putty'de yazarken yavaslik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
su konuda bir cozum varmidir
baglandigim yer amerikada ondan ping filan kotu
ama sag sol okla imleci gotururken veya birsey enterlamadan sadece yazarken neden yavas ki
yaziyorum bekliyorum bazen 1-2 saniye sonra cikiyor
ben sol oka basinca imleci goturmek icin serverla ne transfer yapiyor ki dfgdg
bir ayari filan varmidir acaba server veya putty tarafli
Mesaj tarihi:
Yavas olmasinin sebebi su; sen tusa basinda once senin ekraninda gerceklesip sonra sunucu tarafina gitmiyor, once sunucu tarafinda gerceklesip, islemin onayindan sonra senin ekraninda gerceklesiyor. Hal boyle olunca da seninle sunucunun iletisimindeki lag ve paket kayiplari seni fazlasiyla etkiliyor.

Sunucunun fazla yogun olmasi durumunda da ayni seyi yasarsin bu arada.
Mesaj tarihi:
hmmm consol bağlantısı yaptığında transfer hızı gibi bişe seçiyosun 9600 12800 gibi onlardan kaynaklandığı oluyo ama sen consol değil telnet ya da ssh yapıyosun sanırım.
session ayalarını kurcala oralarda olabilir. onun dışında bağlantı hızının düşüklüğünden bahsettiğin lag olayı olur.
1. server yoğun çalışıyodur
2. server ın net baglantısı yoğun çalışıyodur.
Mesaj tarihi:
hmmm di senin dedigin gibi olduguna gore bunun cozumu yok
bir de yavaslik iste net baglantisindan filan degil de pingden dolayi paketler gec gidiyor, amerikada cunku. 200ms uzeri ping var.

edit: once benim tarafimda gerceklesip enterlayinca gitmesini saglayamaz miyiz dfgdg
Mesaj tarihi:
200 ms normal bir deger. Baska bir sey vardir. Aradaki hop sayisi cok fazladi, sunucu yogundur, paket kaybi vardir vesaire.

Torrent falan actiysan ondan da olur. Baglantini somuruyordur bir sey.
  • Yeni Oluştur...