Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spor Kazaları / bilek burkulması

paspatur

Öne çıkan mesajlar

02/12/2010 günü haftalık olağan halı saha maçım için yine Anadolu yakasına geçtim. Ancak bu sefer Kavacıkta çok kötü bir sahada maç alınmıştı. Kıramadım ve oynamak zorunda kaldım.

Maçın bitmesine 15 - 20 dak kala tellerin dibinden sıfıra inerken sahanın duvarla birleştiği yerlerden birindeki tümseğe bastım ve zaten daha önce defalarca ufak çaplı burktuğum sağ bileğimden "ÇAATTT" diye bir ses geldi ve feryadı figan ederek yere kapaklandım.

Aşırı bir acı hissetmediğim için bir iki dakika kıvranıp tekrar devam ettim. Ancak bir sonraki pozisyonda gene burktum ve devam edemedim. Maç sonrasında öncekilere göre daha ciddi bir burkulma olduğunu anladım zira burkulma sırasında duyduğum ses kulaklarımda yankılanmaya devam ediyordu.

Eve geldim duş yaptım ve üzerine basamadığımı farkettim soğudukça. Sabahı beklemeye karar verdim. Olası bir aşırı ağrıda doktora giderim diye düşündüm. Ancak ciddi bir ağrı olmadan sabahı ettim. Tek sıkıntım hafif bir şiş ve bileği bükememe (dolayısıyla sağlıklı yürüyememe) idi.

Yaklaşık 3 gün üzerine basarken çok zorlandım. Ardından şişi yavaş yavaş indi. Ve toplam bir hafta içinde sekmeden yürümeye başladım. İlk bir ay bileği oynatırken acı çektim. Artık rahatça oynatabiliyorum. Ancak uzun süre yürüyünce ağrıyor.

Şunları merak ediyorum;
1. en kötü ihtimal olan, bağları koparmış olabilirmiyim?
2. eğer kopardıysam bunun eski hale dönmesi için gereken süre nedir, ne zamandan itibaren korkmadan top oynamayabaşlayabilirim?
3. bir de bunun kronikleşme ihtimali nedir?

Daha önce başına gelmiş olan biri olabilir, veya hekim olabilir. Yardımcı olursa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok abartılacak bişey yok , zamanla geçer bacak egzersizleri yaparsan yardımı olur, geçmiş olsun

Bende 3 sene önce patika gibi böle saçma bi yerden inmeye çalışırken arkadaşlarla burkmuştum, ilkinde çok fena acı vermişti ama inmek zorunda olduğum için arkadaş yardımıyla devam etmiştim, ikincisinde ufak bi taş yüzünden o çatt sesini tekrar duymuştum
1.5 ay alçıda kaldı ayak bağlarını yırtmıştım, alçıdan çıktıktan sonrada 10 15 gün basamadım hiç sonrasındada dediğin gibi yürürken gene ağrı sızı basmakta zorluk çekiyordum ama , dediğim gibi zamanla geçiyor şuan ne ağrı ne sızı nede bişey hissediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bana lisede başıma gelen şeyi anlatayı mbasket oynarken. Atış kullanmak için zıpladım, düşerken bloğa çıkan arkadaşın ayağının üzerine düştüm sağ bileğim yanlamasına ve hnnnnnnngh ses efektiyle beraber.

Bilek davul gibi şişti anında, o gün onun üzerine bayağı da yürümek zorunda kaldım ama bayağı acı çekiyorsun. Hastaneye gittik 3 saat sonra, film çektiler yan bağlar kopmuş. 3 hafta alçıda kaldı ayağım. Ondan sonra da bir kaç ay yine şiş kaldı bilek, ve bariz bir sıcaklık farkı hissediyordum dokunduğum zaman.

İlginçtir ki o olaydan sonra bir daha hiç sağ bileğimi burkmadım başıma çok burkma potansiyeli olan olay gelse ve bileğim tehlikeli derecede dönse de.
Sosyal ağlarda paylaş

önceden de benzer bişiler vardı. oradan c/p
dasaaa said:

olay olduktan sonra buz kompress 30-40dk kadar falan.. araya bi havlu koy tabi. lak diye buzu üstüne koyma..

kamfolin ya da bengay + lasonil karıştır sür.. elastik bandajla sar..

yarın da gir bi doktora göster.

o bilekteki kemik çok kolay kırılmıyor ama bağlarda sorun oluyor genelde..

bol tarafından bilek burktum, bağlarla bol sorunum oldu vs. olay olur olmaz ilk müdahale hep böledir bilekte..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...