Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğu (ve orta) Karadeniz

yav

Öne çıkan mesajlar

şimdi öğrenci halimle seyehat planları yapıyorum. Bu şubat tatilinde kaçayım bir yerlere diye düşünmüştüm aslında ama aklıma gelen yerler hep bu havada çok soğuk olacak yerlerdi (balkanlar veya viyanapragbudapeşte3lüsü) kime fikir sorduysam bu havada oralara mı gidilir olm diye dalga geçtiler :D

neyse zaten üşendim ettim olmayacak dedim oturdum.

Geçen gün aklıma baharda böyle bir tur fikri geldi. Trabzon'da okuyan bir arkadaşım da olunca kafamda bir sürü şey şekillendi.

İzmir'den Trabzon'a uçakla gidip elemanla orayı ve Rize, Artvin (ve belki Erzurum) gibi şehirlere gideriz diye şöyle bir konuştuk. Dedim hem sen de okurken öyle nasılsa hep burdayız diye gezemiyosundur, bahane olur :P Umutluyum adamdan. Her neyse.

Sonra da Trabzon'dan çıkıp batıya doğru Giresun-Ordu ve Samsun hattını günübirlik otobüslerle gezerek gitmeyi ve ardından Samsun'dan dönüş uçağına binmeyi planladım. (keyfime göre her şehirde 1 gece kalırım)
Tüm bunları sırt çantasıyla yapmaya ve toplamada 5-10 gün ayırma niyetim var. Tarih Nisan başı.

İzmir'den o kadar açılmışken bölgede ne gibi yerler es geçilmemelidir. Bu tip bir yolculuğa çıkan adama ne tavsiye edilir. Daha akıllıca rotalar, seyehat şekilleri var mıdır... bunları sorayım dedim. Rehber site, yazı, kitap vs. biliyorsanız onlar da kabulümdür.

Umarım yaparım bu düşündüklerimi :P
Sosyal ağlarda paylaş

tamam dağlara, yaylalara gidecem de kafam şehir şehir kategorize ediyor herangi bir geziyi napayım :P

tek başına beceremezsin bak şöyle güzel turlar var kafayı mı yedin falan da diyebilirsiniz

öyle otobüsle bir sonraki şehre gideyim gezeyim bineyim diğerine gideyim olayı yok sanırım
gitçeksin bir yere adam gibi araba kiralayıp dağ bayır çıkacaksın onu da yapmak için biraz tesis lazım esasen mi yoksa olay8-) şöyle bir düşündüm de.

Hiç bulunmadım Zonguldak'ın doğusundaki ve Amasya'nın kuzeyindeki karadeniz kısmında.
Sosyal ağlarda paylaş

tarihi kültürel yer görmek isterseniz karadeniz bulunmaz bi nimet, yani ben de önceden tek olayı yaylası doğası vs. sanırdım da doğu karadenizi görecekseniz doğasının yanında trabzon, gümüşhane, tokat, bayburt gibi şehirlerdeki tarihi kültürel cart curtları görün derim. özellikle ilk üç saydığım süper bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...