Pluton Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Şimdi efenim bir menüm var. HTML Kodları şu şekilde; <ul> <li id="home"><a href="">Anasayfa</a></li> <li id="reference"><a href="">Referanslarımız</a></li> <li id="contact"><a href="">İletişim</a></li> </ul> CSS Kodları şu şekilde; #header #header_center ul li { float:left; margin-right:10px; margin-top:30px; background:url('../images/menu.png'); height:13px; background-repeat:no-repeat; } #header #header_center ul li a { display:block; text-indent:-999999px; } #header #header_center ul li#home { width:110px; } #header #header_center ul li#home:hover { background-position:0px -16px; } Bu menu.png; Bu chrome ve IE8 görüntüsü; (ikiside normal oldugu için birini koydum) Buda IE6 ve 7 görüntüsü ikiside aynı; Bunu ne için neden yapar ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 haci bence sen gelirinin %50sini paticik ile paylas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 verdigin kodu test ettim hepsinde normal gorundu bana. ie6'da transparent png'ler kullanılamıyor. bunun icin cesitli fix yontemleri var ama background position olunca daha zorlasıyor is. hatta css-sprite imkansız gibi bisey. o yuzden ie6 icin jpg olarak kaydettigin image dosyalarını background olarak kullan. html'de ie6 icin ayrı css dosyasına if condition ver. ie6 ve 7 icin de google'ın fix'ini kullan yine if condition ile. bircok problemi cozuyor, transparan png'leri degil tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Evet dediğin gibi pngfix'den kaynaklanıyormuş. Backgroundu bir şekilde hallettim artık granident değildi ama pixel pixel ölçtüm tutturdum. Tşkler =) Birde bu :hover IE6 'da çalışmıyor. Diğerlerinde normalde var mı bilgin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 :hover calısır da linklerde calısır. div'e :hover versen calısmaz mesela, ya da li'ye. bi de background-position calısmaz png dosyalarında. jpg'lerde calısması lazım. background-position: 0px 10x; yerine background-position-y: 10px; dene bakalım, pek emin degilim ise yarayacagından ama. bi de sprite'lardaki image dosyalarının boyutlarını ozenerek sec. mesela senin verdigin menu'de yukseklik 29. normal ve hover olarak ikiye ayırdıgında 15, 14 oluyor. esit olsun o. bi de transparent bolgeyi mumkun oldugunca yok et. yani yazının bittigi yerden kes resmi. bu hem senin isini kolaylastırır hem de ie6 icin ozel olarak ugrasmadıysan png daha bicimli gorunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 background işini çözdümde şu ie6 hover problemi kötü oldu ya. bakayım var mı fix mix bişey hoverları görmüyor dingil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 IE6 ile ugrasmak vakit kaybi. Bazi durumlarda ne yaparsan yap kitlenip kaliyorsun. Bosuna ugrasma hic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Abi işi biliyorsun. Firma siteleri bunlar adamlar hala IE6 ve XP ikilisini kullanıyor. Kimsenin dırdırını çekemem. Neyse ya zaten fixde yokmuş IE6 kullananlarda hover'ı görmeyiversin. [konudışı]maili aldın mı ö.m atamıyorum dolmuş :D[/konudışı] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar