Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vps'te dusuk cpu usage varken neden load yuksek olur?

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bir VPS'im var da, %15 cpu kullanimini bazen geciyor ama demin loada baktim avarage olarak 5in uzerinde gozukuyordu hem de 3 degerde birden son 15 saniye 1 dakka 5 dakka filan neyse artik zamanlari

bu neden olur? main nodeun loadini mi gosteriyor yoksa? sorun benden kaynaklaniyorsa kendi cpu kullanimimda goremiyorum cpuyu zorlayan birsey zaten. yoksa cpu disinda faktorler de var mi ki hdd IO filan?
Sosyal ağlarda paylaş

Valla oyle bir anlatmissin ki bir sey anlamadim. Avarage load kismindan makinanin *nix turevi oldugunu ve o degerin de 5 civarinda oldugunu tahmin ettim ama %15'i nereden cikardin anlamadim.

Linux turevi makinalarda load kisminda gordugunuz deger % degil, makinanin islemci sayisi ustunden verilen bir degerdir. Orada 5 yazmasi, makinanin mevcut islem yukunu kaldirabilmek icin 5 tane islemciye ihtiyac duydugunu gosterir diyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk paragraf aynen dogru
ikinci paragrafa gelince
#top diyorum ve oradan calisan processlere bakiyorum. 2-3 tane oluyor genelde onlar da %5er filan. bazen hic olmuyor. cpu kullanimi bu kadar yani geri kalanlarin hepsi %0

cpu kullanimini tahminen boyle hesapliyorum. hani %15in altinda cpu kullanimi gibi. ama load asiri fazla buna gore.

sey dusundum, bu adamlar fazla fazla vps satti, vpslere ram yetmedi, ana makina swap yapip duruyor, bu nedenle trashing oluyor da IO beklemesinden dolayi mi 5-6 cikiyor gibi
Sosyal ağlarda paylaş

di said:
Linux turevi makinalarda load kisminda gordugunuz deger % degil, makinanin islemci sayisi ustunden verilen bir degerdir. Orada 5 yazmasi, makinanin mevcut islem yukunu kaldirabilmek icin 5 tane islemciye ihtiyac duydugunu gosterir diyebiliriz.

Anam! Sen bu açıklamayı yapmadın ve kimsede bunu okumamış olarak kabul edelim.

Benzer ama böyle değil. Ayrıca ortamda bir IO etkeni var ki, genel olarak tüm load problemlerinin kaynağı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...