xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Selamlar, Bir VPS'im var da, %15 cpu kullanimini bazen geciyor ama demin loada baktim avarage olarak 5in uzerinde gozukuyordu hem de 3 degerde birden son 15 saniye 1 dakka 5 dakka filan neyse artik zamanlari bu neden olur? main nodeun loadini mi gosteriyor yoksa? sorun benden kaynaklaniyorsa kendi cpu kullanimimda goremiyorum cpuyu zorlayan birsey zaten. yoksa cpu disinda faktorler de var mi ki hdd IO filan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Valla oyle bir anlatmissin ki bir sey anlamadim. Avarage load kismindan makinanin *nix turevi oldugunu ve o degerin de 5 civarinda oldugunu tahmin ettim ama %15'i nereden cikardin anlamadim. Linux turevi makinalarda load kisminda gordugunuz deger % degil, makinanin islemci sayisi ustunden verilen bir degerdir. Orada 5 yazmasi, makinanin mevcut islem yukunu kaldirabilmek icin 5 tane islemciye ihtiyac duydugunu gosterir diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 ilk paragraf aynen dogru ikinci paragrafa gelince #top diyorum ve oradan calisan processlere bakiyorum. 2-3 tane oluyor genelde onlar da %5er filan. bazen hic olmuyor. cpu kullanimi bu kadar yani geri kalanlarin hepsi %0 cpu kullanimini tahminen boyle hesapliyorum. hani %15in altinda cpu kullanimi gibi. ama load asiri fazla buna gore. sey dusundum, bu adamlar fazla fazla vps satti, vpslere ram yetmedi, ana makina swap yapip duruyor, bu nedenle trashing oluyor da IO beklemesinden dolayi mi 5-6 cikiyor gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Nerden aldin VPS'i ? Bilgilerini verebiliyosan ver bi bakayim. Bi bolum fringe izleyip geliyorum ben. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 firma yabanci buralardan degil :) simdi hallettiler ama sorunun ne olabilecegine hala takildim tabi zaten topigi de ondan atmistim, vpsimi duzeltin diye degil yani dfgdgf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2011 Ben de duzeltelim diye degil de sorun ne onu bulalim diye istedim zaten. Boyle anlatmakla saatler, girip bakinca bir kac dakika suruyor genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 di said: Linux turevi makinalarda load kisminda gordugunuz deger % degil, makinanin islemci sayisi ustunden verilen bir degerdir. Orada 5 yazmasi, makinanin mevcut islem yukunu kaldirabilmek icin 5 tane islemciye ihtiyac duydugunu gosterir diyebiliriz. Anam! Sen bu açıklamayı yapmadın ve kimsede bunu okumamış olarak kabul edelim. Benzer ama böyle değil. Ayrıca ortamda bir IO etkeni var ki, genel olarak tüm load problemlerinin kaynağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2011 xetraynex said: sey dusundum, bu adamlar fazla fazla vps satti, vpslere ram yetmedi, ana makina swap yapip duruyor, bu nedenle trashing oluyor da IO beklemesinden dolayi mi 5-6 cikiyor gibi Çok mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar