Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Never Let Me Go

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Mark Romanek imzalı, başrollerini Carey Mulligan, Andrew Garfield ve Keira Knightley’in çektiği böyle ağır bir drama filmi. Film Kazuo Ishiguro’nun filmle aynı ismi taşıyan kendisinin 6. kitabı. Kitap da baya başarılıymış.

Film organ bağışı çevresinde gelişiyor. (Spoiler değil film başlar başlamaz yazıyor zaten bu). Konusu itibariyle aslında sci-fi doneleri taşıyor ama geçen mekanlar ve olayların normal hayattan hiç bir farkı yok. Sadece konu öyle gösteriyor olayları.

2 kere izledim, gene izlerim. Baya etkiledi beni. Müzikleri de şahane. Rachel Portman yapmış ve siliyore.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitaptan filme geçerken birşeyler mi atlanmış bilmiyorum ama izlerken mantık taşları bir türlü yerine oturmuyor. Gerçi ben sevdim. 3 kişinin hayat macerası olarak değerlendirdim. Öyle yaklaşmasam beğenmeyebilirdim. En parladığı kısım oyuncular.

Yalnız sci-fi namına toplam bir satır yazılmış diyebilirim, beklentinizi ona göre ayarlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Kitaptan filme geçerken birşeyler mi atlanmış bilmiyorum ama izlerken mantık taşları bir türlü yerine oturmuyor. Gerçi ben sevdim. 3 kişinin hayat macerası olarak değerlendirdim. Öyle yaklaşmasam beğenmeyebilirdim. En parladığı kısım oyuncular.

Yalnız sci-fi namına toplam bir satır yazılmış diyebilirim, beklentinizi ona göre ayarlayın.

mantıkta acayip sorun var ki, tüm filmi çökertiyor. filmin güzel bir havası var. sinematografisi baya baya iyi zaten. bu konu, kurgu açısından yerine oturmaması feci değiştiriyor durumu. bu açığı saymazsak film güzel gelebilir, düşündürür, derin derin irdeletir. baya bir konuya giriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni pek düşündürdüğünü söyleyemem. Tek soru soruyor denilebilir, onun da cevabını kendi veriyor gibi. Bir de şu var, üzerinde düşünüp de o hataları görmezden gelmek mümkün değil. Ayrıca neden sci-fi demişler diye de sorgulamaya başlıyorsun, en azından benim için böyle oldu safasf.

Kurgu sorunsuzdu bence. Zaten kitaptan direkt alındığı için çocukluk, evler, bağışçı falan hepsi birleşince ve karakterlere odaklanınca neden o kitabın o kadar tuttuğunu anlıosun ehueh.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi düşündürdüğü şeyler var. Çok da yüzelsel yaklaşmamak lazım ama senin de söylediğin gibi bariz bir mantık hatası olunca film soğutuyor.

Sonuçta bu donor programının yapısı, yapanların amacı, bu servisi kullanan kişilerin yaşadıkları hayat düşünüldüğünde kapitalist yaklaşımlarda yorumlar yapmak mümkün.

Sonra bu donor'lerin yetiştilmesine girdiğinde, biraz da hayat felsefesine, sisteme ve nasıl yaşayacağının başkaları tarafından dayatıldığı şekilde gerçekleşmesine ve de ötesine gidiyor. Hocalarının yaptığı konuşma quote'lanabilir ve çocuklara uygulanan yasaklar vs.

sonrasında da gerçek aşk'a giriyor zaten ve aşk'in neler yapabileceği, hangi kapıları açabileceği-açamayacağı üzerine giriyor. Defferal konusu vs.

Yani film derin aslında ( kitap var zaten ) ama bilmiyorum kitapta bu açıklanmış mıdır, ne olmuştur : Neden bu "creature"'lar ilkel şekilde hayatta kalma arayışına girmiyorlar, bu kabullenme neden ? Her şeyin farkına varıyorlar yavaş yavaş ama tomy'nin attığı çığlıktan öteye gidemiyor. Hani bir ihtimal hepsi lawful good şekilde "hiç yoktan birinin hayatını kurtarıcam kendimi feda etmemeliyim hayatta kalmalıyım, isyan etmemeliyim" mi düşünüyor. sanmıyorum.

neyse.

Sosyal ağlarda paylaş

evet garip olan o zatan. ölümü ve donörlüğü kabul etmişler direk. zaten beni en çok etkileyen kısım galerinin gerçekten ne için olduğunu öğrendikleri andı. kadının "poor creatures" dediği yer filan ve buna teşekkür eden bir kız. aslında lokanta sahnesi de ve ne isteyeceklerini bilememeleri buna biraz ipucuda olabilir. kız arkadaşımın da ilk yorumu bu oldu; "neden kaçmıyorlar ki?". robota bağlamışlar. belkide hailsham'daki eğitim çok iyiydi filan. belki cidden bazı insanlık duyguları eksik filan.

Sosyal ağlarda paylaş

Skoko said:

bence çok güzel bi film andrew garfield in oyunculuğu 10 numara çok tuttum ben o adamı spidermande de iyi iş çıkarcağına eminim

bir de Carey Mulligan(tu)

O zaman Social Network tavsiye ediyorum, orada da coşmuş.

Carey de wall street 2'de çok iyi veya orada da masum masum baktığı için bana öyle geldi safasf.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

ben orda madamla konusurken -türkçe çevirisini tecil olarak yazmışlar ingilizceside heralde haktan feragat yada ne biliyim erteleme falandır bilmiyorum- tecil olayı hiç olmadı geyiği döndüğü zaman ordaki o muabbetin gidişatı falanı filanı sanki şey der gibi hani yani tecil muabbeti diye birşey yok tamamen size kalmış bi olay gibi anlatmışlar ve sonradan cocugun diğer bağış için masaya yatması ile e neydi ne oldu abi anlamında kaldım ben. orda öyle bir tribe soktularki kiera abla yada diğerleri ulan bok yoluna öldüler iyimi havasına soktu beni.

tamam donörsün başkalarının hayatını kurtarıyosun bi misyon bi amaç bi emel bi pürpoğz var ama ne biliyim yani bu okulda verilen hard eğitimden sonra lan acaba diyip kafasına dank edip gerçek hayata kaçmayı deneyen tipler düşüncesi ile gitse belkide the island filmi gibi bişey olucaktı. belkide seyircinin isteğide o yöndedir. kim bilir.

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 7 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...