Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harici hdd tartışma topiği, vol 34523

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

300. aynı topik belki, ama hızlı yardıma ihtiyacım var. Yarın alıcam, yaş tahtaya basmak istemiyorum.

http://www.hepsiburada.com/Liste/western-digital-mybook-essential-1tb-35-tasinabilir-disk-wdbaaf0010hbk-eesn-siyah/ProductDetails.aspx?productId=bd84621&categoryId=100225

Bunu almayı planlıyorum, indirime girmiş. Ergonomisi, taşınma kolaylığı önemli değil. Sabit duracak çoğu zaman.

150-200 arası bi hdd bakıyorum, estel wd iyi değil dedi kuşku düşürdü içime. Kullananların tavsiyelerini alayım, aciliyeti var.
Sosyal ağlarda paylaş

aynında var bende. anlattım diğer konuda nasıl bozulduğunu. onun dışında bi sorun yaşamadım.

seagate al diye gelenler de olur büyük ihtimalle. seagate de var bende. o da gayet güzel sorunsuz kullanıyorum baya uzun zmandır. daha düşmedi ama o :>

hiç taşımam diyorsan sorun değil ama haftada bir de olsa alırım yanıma falan diye planın varsa adaptörsüz olan bişeyler alman daha iyi olur rahatlık açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

essential gayet basarili, basarisiz demek icin bi neden yok. hata orani diger tum ayni seviyedeki mekanik diskler kadar. bu durumda ergonomi, tasima kolayligini falan sallamiyorum diyorsan once garantisine sonra fiyatina bakilir.

Ben verdigin linkden girip kampanyali disklere baktim,
http://www.hepsiburada.com/Liste/seagate-1-tb-32mb-7200rpm-freeagent-desk-35-tasinabilir-disk-st310005fdd2e1-rk/ProductDetails.aspx?productId=bd850783&categoryId=100225&SKU=BD850783
sunu gordum.

bunu soylememin sebebi seagate daha iyi diye falan degil, sadece 60 aylik garantiyle birlitke sadece 10 lira daha fazla verildigi icin.

aradaki fark daha fazla olsaydi (seagate in ayni diski kampanyasiz olsaydi) wd derdim. veya diger seagate expansion (2 sene garanti) ile kiyaslayinca ucuz oldugu icin wd derdim.

ona gore dusunup al, buyuk disk ureticilerinde ozellikle cok hizli bi seri degilse ve ekstra backup kabiliyetleri falan istenmiyorsa arada secim yaparken kafaya takilmasi gereken seylerden biri degil " hede hodo cabuk bozuluyor" demek.
Sosyal ağlarda paylaş

mekanik diskte veri guvenliginin asla garantisi olmaz, sen istersen hic bi sabika kaydi olmayan diski al sende patlayabilir yapicak bisey yok.

bu disklerin bilinen bi problemi yok , ama gidebilir yani. onun onlemini almak senin isin. cift yerde mi depolarsin, dvd ye mi yazarsin ne yaparsin bilmiyorum.

benim dedigim sey, bi markanin digerine herhangi bi ustunlugu yok bu seviyedeki external disklerde, masa ustunde durucak yani. olsa olsa biri tozlaninca digerinden daha az kirli gozukur. budur.

disk eninde sonunda bozulcak gibi dusununce garantisi uzun olani almak mantikli, o yuzden seagate, baska bisey icin degil. wd 2 senede bozulur demek degil yani.

kafana hangisi esiyorsa , hangisi daha ucuza daha cok garanti veriyorsa onu al. aradaki fark 20-30 lirayi geciyorsa degmez.

alakali bilgi: wd external larin hepsi 2 sene, samsunglarin cogu 3, seagate lerin bazi serileri 5, bazi serileri 2, gerisi 2 sene garanti veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında bende 400 gb seagate hdd var. Desktop kullanılmıyor artık, ondan kalma. Zamanında hdd kutusu alayım dedim de, 70 lira civarı doğru düzgün bi kutu. E giderim external alırım dedim, vazgeçtim. Gel zaman git zaman para tutmadım bi türlü, tam external alayım dedim slr aldım, bidaha biriktirdim sonra dslr aldım. Şimdi kredi kartıyla alıcam 12 taksit, mezarcı gibi ödüycem.

Özet olarak birbirlerinden çok farkı yok herhalde. 60 ay çok güzel bi garanti ama kalmaz muhtemelen yarına o, 1 tane kaldığına göre. Wd için de, 2 yıl garanti az gelemz aslında. 2 yıl içinde yanına bi tane daha koyarım onun ben diye tahmin ediyorum birde. Çünkü fotoğraf hedesine çekip çekip saklamak durumunda kalıyosun. Önemli verileri bide dvd'ye atsam, wd şimdilik idare eder gibi gözüküyor yani.

Bitmezse seagate'e de abanabilirim, kararsız kaldım. Vuf, sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Bide, bunların kullanımında nelere dikkat etmek lazım. Darbe dışında falan tabi, onlar bilinen şeyler. Mesela 24 saat takılı durması sorun olur mu? Kapatırken açarken nasıl kapatıcaz, yazılımdan var mı "bu aygıtı çıkar" tarzı şeyler. Yoksa power düğmesine basıp mı çıkarıyoruz, nedir. Öyle değil muhtemelen tabi ama, bilemedim.

Hiç kullanmadım çünkü, biraz bilgi de verin konunun haricinde sdf
Sosyal ağlarda paylaş

bi zahmet calissin, calismak icin uretiliyor.
benim 7/24 8-9 sene calisip daha iflas etmemis diskim de var, gunde 3 saat bile calismayip 2 senede iflas etmis diskim de var. degisik kafalar hep.

power on tusu yoktu essentials da , auto sleep e aliyordur kendini kullanilmadiginda. yeni diskler bu sekilde cogu. power tusu olan cok az.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...