Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dslr makina ve pc senkron

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

hayir usb ile baglayinca goremiyorsun. osx uzerinde bundled bi program var, onla kontrol mumkun. win uzerinde biraz problem.

pc icin nikon ve sony nin kendi yazilimlari var, nikon un ki ucretli diye animsiyorum, sony ise bi suredir ucretsiz sunuyor yazilimlarini.

canon da hayli zamandir problemli bi olaydi, kim ne kullaniyor bilmiyorum ama bu isi yaparken gordugum program "dslr remote pro" breeze systems.

olay dslr pc sync diye geciyor, dslr remote control diye gectigi de oluyor. android ve ios icin ayrica app ler de mevcut ama sahsen kullanmadim.
Sosyal ağlarda paylaş

anında derken, çektiğin an bağlı olup da o an hemen pc ye mi atacak? Yani fotoğrafçıların kullandığı sistem,

Onları kameranın support sayfasında bulabilirsin, pentax için adı Pentax Remote Assistant galiba mesela. Direk live view de alabiliyosun pc'den yamulmuyosam. Ama her markanın adı değişiktir.
Sosyal ağlarda paylaş

canon'un var kendi programı usb ile bağladığın vakit tüm çektiklerini bilgisayara atıyor ve hatta kendin bilgisayardan ayar yapıp deklanşöre basabiliyosun mouse'la. tam adı ne unuttum ama kutusundaki cd'den çıkan programlaradan birisi işte adında pc remote control falan olabilir

google'da anahtar kelimeleri aratınca başka firmaların yapıp parayla sattığı yazılımlar falan çıkıyor şekil1a: http://www.breezesys.com/DSLRRemotePro/features.htm
Sosyal ağlarda paylaş

yav; programin ismini bulabilirmisin?

point and shoot makineler icin bol bol tool vardi ama dslr lar icin instant preview, live view destekli kameralarda live view, focus&shoot ozellikli hic bi software gormedim canon un tarafindan yayinlanmis.

gerci osx uzerinde is gorulebildigi icin win ustunde hic de aramadim o ayri. kamera yazilim cd lerim baska evde galiba, kontrol edemiyorum. elinin altindaysa kontrol edersen sevinirim.

ihtiyacim olacagindan degil ama el altinda bulunmasi iyi olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

EOS Utility imiş.
http://www.canon.co.uk/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/eos30d/software/eosutility.asp
said:

EOS Utility also allows you to remotely operate the camera from your computer using the supplied interface cable. You can fire the shutter release immediately, with a delay of up to 30 seconds, or automatically at intervals (5 seconds to 60 minutes in 1-second increments).

benim bildiğim bu timelapse videoları da laptopta bu program açıkken makine bağlı şekilde çekilerek yapılıyor ama emin değilim çok araştırmamıştım.

bu programı da ilk başta indirip deneyip oynamıştım sonrasında hiç kullanmadım ama hatırlıyorum yani çektiğini direkt DPP'ye gönderdiğini..
Sosyal ağlarda paylaş

@yav

eos utility diyince olay sekillendi simdi.
o programda soyle uyuz bi hadise var, 4-5 sene once ugrasmistik sonra sinirlenip vazgecmistim. us den gelen 30d kamera icin kullanmaya kalkmistik,kutulari da orda atilmisti. Fakat program software cd ile korumali, download a karsi falan da registry hack istiyor.

soyle ki, sizde kamera olsa dahi, yazilim diski yoksa canon o programin kurulumunu download etmenize, herhangi bi sekilde oldu ya;buldunuz, o programi kurmaniza izin vermiyor. illaki o kutudaki diskle olucak, kaybettiniz, attiniz, diskin basina bisey geldi v.b. de anlamiyorlar, customer support diski satin alin diyor.

canon support da dl linki olarak verilmis olanlar update versiyonlari, min 1.0 versiyonu elinizde yoksa acilmayacaktir bile. boyle sacma bi program icin boyle de bi drm kullaniyor aptallar.

simdiki kameram ile denedim dl linklerini az once, ayni sekilde ayni koruma devam ediyor. keyfim gelirse registry leriyle oynayip cozumunu sagliycam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...