xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Selamlar, E8400 3.0ghz (3.6ghz overclocklu) islemcim ve 6gb ddr2 1066mhz ramim var. Oyun pek oynamiyorum, ama hiz benim icin bilgisayarda cok onemli. Developer machine bilgisayarim, sql server, mysql, apache, iis, visual studio, eclipse, blackberry/android simulatorler etc... I7'ler butcem acisindan pahali. AMD Phenom II X6 1055T arastirmalarimda one cikti. Ama cekirdek bazinda benim islemcimden daha yavas. Benimki 2 cekirdek, bunun 6 oldugunu dusunursek biraz daha yavas ama cok cekirdegin benim kullanimimda hiza katkisi ne olur acikca bilemiyorum. Simdi alacagim islemci icin 400 lira sinir koydum (ustteki 1055T 360TLye bulunabiliyor). Yeni sistemlerin hizlarini bilmedigimden: sizce sistemimi yenilememe gerek var mi? Amd 1055T developer machine kullaniminda bana iyi bir hiz artisi saglar mi? Kasip I7 alsam verdigim paraya deger mi? Ya da baska bir islemci oneriniz var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 am3 board a gecersen islemciyle birlikte ram de degistirmen gerekicek, sana 400 liradan pahaliya patlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 bu islemcimi satinca yeni bir anakart alabilirim. bu anakartimi ve ramleri satinca yeni ram alabilirim. sadece islemci parasi yakinlarinda para cikacak cebimden. ondan sinirimi islemci bazinda soyledim, anakarti filan hesaba katmaya gerek yok. peki sorular konusunda ne diyorsun? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 sandy bridge alamiyorsun maalesef, yoksa p65 board ile i5 2600K derdim. yine de fiyatlarina falan bak , cikabilecek gibiysen rakibi yok su anda bu kombonun. yok amd diyorsan hexacore phenom lar gayet iyi secim, fakat 1055t degilde 1070, hatta 1090 a zorlamak lazim diye dusunuyrum ben. fiyat performans acisindan. board olarak gigabyte 870ud3 basarili secim olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 yani sistemi yenile oyle az bucuk performans degil iyi performans alirsin diyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 dev makinasi icin su andaki de yeterli, oyle dedigin gibi bi yavaslik oldugunu dusunmuyorum su anda, ama multitasking de hexacore un avantajini gorursun. oyunlarda hala wolfdale (e8 serisi) ile cok ust seviyeler haric quadlarda fark ucurum degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 anladim sagolasin. suradan karsilastirmalarina baktim http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html hakikatten baya saglam puani var. benim islemci 2.6K puan aliyor digeri 9.7K. Aslinda biriktirip 580tl verilebilir. http://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-core-i7-2600-sandy-bridge-dort-cekirdek-fiyati,424114.html birsey daha danisayim, arada 3 kat gibi puan farki var. bunun anlami i7 2600k'nin benimkinden 3 kat daha iyi performans verdigi diye dusunebilir miyiz? yani adamlarin puanlamalari dogrusal midir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 onun k'si yokmus gerci k'li olan burada http://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-core-i7-2600k-sandy-bridge-dort-cekirdek-fiyati,425776.html 2500k bakilabilir belki o zaman. tabi onun da puani 1095T ayarinda hmmm gorunuse gore 2600K alinmicaksa dedigin gibi 1075T-1090T ya da 2500K olabilir. yalniz o benchmarklarin puanlamalari dogrusal mi hala merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 ben cevap yazmistim buna gitmemis heralde. puanlar dogrusal degil, multi core islemciler hyperthread destekliyorsa puanlar sacmaliyor. ama yine de tamamen apayri bi dunya da degiller, sadece tek secenek degil onu goz onunde bulundurmak lzm. benim soyledigim islemciler de i7 2600 degil, ozellikle i5 2500 ler. K olanlarda carpan kilidi yok, islemci uzerinde daha fazla kontrol imkani sunuyor 15 dolarlik bi fark ile. K olmayan sandy bridge alinmamali. 1090t de guzel islemcidir am3 board alincaksa. 1090t nin avantaji am3 de boardlar ucuz, sandy bridge henuz board olarak cok pahali bi platform. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar