kavel Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 if (empty($space) || empty($bw)){ ?> Young Design Tasarım ve Barındırma Hizmetleri MB MB } elseif (is_integer(trim($space)) && is_integer(trim($bw))){ ?> Girilen Değerler Tamsayı. } else{ echo "Girilen değerler tamsayı olmalı."; } ?> Değer olarak ne girersem gireyim her seferinde tam sayı olmalı diyor. Kodu uzatmadan bu şekilde halletmek istiyorum. Hatayı biliyorsanız lütfen yardımcı olunuz. Alternatif yada daha uzun kod istemiyorum. Uzun derken bahsettigim kısım : elseif (is_integer(trim($space)) && is_integer(trim($bw))){ ?> Girilen Değerler Tamsayı. } idi.[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 empty() yerine direk variable i kullan.. Yani if(empty($myVariable)) yerine if(!$variable) gerektiği yerde unset($variable) dersin olur biter.. Ama unset() 'i hayatımda ya 2 ya da 3 defa falan kullanmışımdır... is_integer yerine de is_numeric i dene.. Sanırım tam istediğin sayının numeric olup olmaması.. ( $space variable indan anladığım kadarı ile :) )[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 ya php ile ilgili topikler en sevidiğim topikler çat çat dolaşmama rağmen niye geç kalıyorum ben hay allah :)[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 bana da öyle oluyo hep, sharky koşuyo yazıyo birşeyler. yok sonunda kızıcam, isyan başlatıp serverları windows yaptırıcam o olucak :P sonra sharky kalpten mi ölür, kangren mi olur bilemem.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2004 hehehe. Siz çok geç kalıyorsunuz arkadaşlar.. 2 saat sonra ilk reply ı yazmışım ben.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Walla unset'i kullanacagimi bende hic mi hic sanmiyorum. HTTP_POST_VARS'a ceviricem zaten ordaki olayi. o zaman hic gerek kalmaz. ben is_num diye denemistim o olayi is_numeric mis demekki. Saol sharky. Ha birde evet cok gec kaliyosunuz. Bekledim bekledim yazmadiniz bende kalktim yattim. Ne yapim uykum geldi : )[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 hatta sana nacisane yazdıım belirlediğin karakterlerden mi oluşmuş fonksiyonunu yaziim [hline] function is_alpc($char) { $alp = array("a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m","n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z");//buraya arrayini yaz if(in_array($char,$alp)) return true; else return false; } function is_alp($word) { for($i=0;$i $ch = substr($word,$i,1); if(!is_alpc($ch)) { return false; break; } } return true; } [hline] case sensivity var kullanımı If(is_alp($kelime)) fonksiyonda belirlediğin array dışında karakter varsa false döndürür yoksa true edik: debugları sildim[signature][hline]Fire in the Darkness... [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 01 Eylül 2004 10:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 la simdi sen bunu yaziyon obur taraftan sayfa cikiyor haaa, vaaybayvayvyay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 ehe ilk soruyu ben sormamis olsam infected + 1 dicem adam super tepki vermis .. euheuhe arthur cum ellerine saglik. ama bu kadar uzatmadan halledicem kodlarla sorunum kalmadi ama matematik kisminda takildim. islemi yaptiracak formulu cikaramiom. atcam kendimi bi yerden birazdan ama atmadan once bi sorarim heralde : P[signature][hline]ICQ#85889898 Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P) sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2004 Regular Expressions denen olaylar var arkadaşlar, yeni bir fonksiyon yazmaya gerek yok böyle şeylerde ... Gerçi Regular Expression'a daha çok uğraşıyorsunuz o ayrı konu... PHP 5.* ile beraber artık $HTTP_*_VARS arrayleri kullanımdan kaldırıldı.. php.ini den register_long_arrays türevinde bir şeyi açmanız gerekiyor kullanabilmek için, ve PHP Developerları bunun Performansı düşüreceği kanaatinde.. Mümkün olduğu kadar $_POST, $_GET türevi şeyler kullanın..[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar