Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP Hrrrr

kavel

Öne çıkan mesajlar

if (empty($space) || empty($bw)){
?>

Young Design Tasarım ve Barındırma Hizmetleri

MB

MB

}
elseif (is_integer(trim($space)) && is_integer(trim($bw))){
?>

Girilen Değerler Tamsayı.

}

else{
echo "Girilen değerler tamsayı olmalı.";
}
?>

Değer olarak ne girersem gireyim her seferinde tam sayı olmalı diyor. Kodu uzatmadan bu şekilde halletmek istiyorum. Hatayı biliyorsanız lütfen yardımcı olunuz. Alternatif yada daha uzun kod istemiyorum.

Uzun derken bahsettigim kısım :

elseif (is_integer(trim($space)) && is_integer(trim($bw))){
?>

Girilen Değerler Tamsayı.

}

idi.[signature][hline]ICQ#85889898
Doğru yolu bularak okuduğu mal üniversiteyi bırakan kişi. (Ben :P)
sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki:
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Sosyal ağlarda paylaş

empty() yerine direk variable i kullan..

Yani

if(empty($myVariable))

yerine

if(!$variable)

gerektiği yerde unset($variable) dersin olur biter.. Ama unset() 'i hayatımda ya 2 ya da 3 defa falan kullanmışımdır...

is_integer yerine de is_numeric i dene.. Sanırım tam istediğin sayının numeric olup olmaması.. ( $space variable indan anladığım kadarı ile :) )[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

Walla unset'i kullanacagimi bende hic mi hic sanmiyorum. HTTP_POST_VARS'a ceviricem zaten ordaki olayi. o zaman hic gerek kalmaz. ben is_num diye denemistim o olayi is_numeric mis demekki. Saol sharky.

Ha birde evet cok gec kaliyosunuz. Bekledim bekledim yazmadiniz bende kalktim yattim. Ne yapim uykum geldi : )[signature][hline]ICQ#85889898
Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim.
Sosyal ağlarda paylaş

hatta sana nacisane yazdıım belirlediğin karakterlerden mi oluşmuş fonksiyonunu yaziim

[hline]
function is_alpc($char)
{
$alp = array("a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m","n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z");//buraya arrayini yaz
if(in_array($char,$alp))
return true;
else
return false;
}
function is_alp($word) {
for($i=0;$i $ch = substr($word,$i,1);
if(!is_alpc($ch)) {
return false;
break;
}
}
return true;
}
[hline]
case sensivity var kullanımı
If(is_alp($kelime))
fonksiyonda belirlediğin array dışında karakter varsa false döndürür yoksa true
edik: debugları sildim[signature][hline]Fire in the Darkness...

[Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 01 Eylül 2004 10:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ehe ilk soruyu ben sormamis olsam
infected + 1 dicem
adam super tepki vermis .. euheuhe

arthur cum ellerine saglik. ama bu kadar uzatmadan halledicem
kodlarla sorunum kalmadi ama matematik kisminda takildim. islemi yaptiracak formulu cikaramiom. atcam kendimi bi yerden birazdan ama atmadan once bi sorarim heralde : P[signature][hline]ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

Regular Expressions denen olaylar var arkadaşlar, yeni bir fonksiyon yazmaya gerek yok böyle şeylerde ... Gerçi Regular Expression'a daha çok uğraşıyorsunuz o ayrı konu...

PHP 5.* ile beraber artık $HTTP_*_VARS arrayleri kullanımdan kaldırıldı.. php.ini den register_long_arrays türevinde bir şeyi açmanız gerekiyor kullanabilmek için, ve PHP Developerları bunun Performansı düşüreceği kanaatinde.. Mümkün olduğu kadar $_POST, $_GET türevi şeyler kullanın..[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...