senko Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 demin bir soru da rastaldim, bana 9luk array vermis bunu once gap-7 sonra gap-9 sonra gap-1 e gore sirala diyor lan 9luk arrayi nasi 7ye gore yapcan 9/2 den gap4ten baslamaz mi? void Shellsort( ElementType A[ ], int N ) { int i, j, Increment; ElementType Tmp; for( Increment = N / 2; Increment > 0; Increment /= 2 ) for( i = Increment; i < N; i++ ) { Tmp = A[ i ]; for( j = i; j >= Increment; j -= Increment ) if( Tmp < A[ j - Increment ] ) A[ j ] = A[ j - Increment ]; else break; A[ j ] = Tmp; } } birde yukarida kodu kitaptan aldim ama shell sort'ta biz array deki eleman sayisi/2 yapip sonra onu decrement etmiyormuyduk mesela 6lik array var once 3 3 sonra 2 2 2 sonra 1 1 1 1 1 1 diye bakmiyormuyduk burda for( Increment = N / 2; Increment > 0; Increment /= 2 ) paso 2ye boluyor, yanlis basilmis sanirim veya kacirdigim bisi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 shellsort ne be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 shell sort olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar