GEd Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 VPN ile bir ağa bağlı kalmam gerekiyor ama sürekli olarak 5 dk da bir bağlantı kopuyor. Cisco vpn ve juniper networks kullanıyorum, ikisinde de aynı şey oluyor. Bu olay sadece evdeyken oluyor. Kendi routerimla alakalı packet loss olduğunu tahmin ediyorum. Her 5 dk da bir bağlantı kopuyor, tekrar geri bağlamam gerekiyor, sinir bozucu bir durum. Log olarak falan nasıl anlayabilirim sorun nerde ? Normalde internette falan en ufak bir aksama yok evde ama vpn bir türlü 10 dk dan uzun bağlı kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 vpn profil ayarlarında idle timoeut falan var mı? varsa ona bak böyle bi ayar yoksa da router/firewall ne kullanıyorsan once onun loglarına bak derim. bir de bilgisayara netmon ya da wireshark gibi bi program yükleyip trafiği incele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Hiç oyle ayarlar yok ancak çok ilginç googladığım bir çözüm işe yaradı. Transport sekmesinde İPsec over UDP (NAT/PAT) yerine İPSec over TCP olarak değiştirdim bağlantı kopmamaya başladı. Bunu sadece cisco vpn client altında yüklediğim profilden değiştirebiliyorum ayrıca, juniper networks de parametreler yok direk olarak belirli vpn adresine bağlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Demek ki senin zeki ADSL modemin ( internete boyle ciktigini varsayarak ) keep-alive paketlerini drop ediyormus :) Eh UDP olunca normal boyle seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Bunu router da bir yerden ayarlayabiliyor (Dlink DI 524 var) muyuz ? VPN olayını hallettim ama LOL (league of legends ) oynarken %90 7. dakikada dc oluyorum net gitmemesine rağmen. Her oyunda ortalama 3 dc yaşıyorum, bazen hiç bu sorunla karşılaşmıyorum bazen oluyor. Birde LOL da çok az bir kesimde olan bir sorun bu, adamlar fixlemiyorlar, herhalde milletin routeriyla (bağlantısıyla) alakalı bir şey. Biraz da LOL ile alakalı ama bu vpn olayımla biraz bağlantılı diye düşünüyorum, başka hiç bir yerde olmuyor net sorunsuz ama Routerimda bir gariplik var bariz. router said: Wireless-Leistung Dies sind die Features für die Wireless-Leistung des Access Points. Beacon-Intervall (msek., Bereich: 1~1000, Standard: 100) RTS-Schwellwert (Bereich: 256~2432, Standard: 2432) Fragmentierung (Bereich: 256~2346, Standard: 2346, nur gerade Zahlwerte) DTIM-Intervall (Bereich: 1~65535, Standard: 3) Wireless-Modus Mixed-Modus G-Modus TX-Raten (MB/s) Typ der Authentisierung Offenes System Verteilter Schlüssel Beides SSID Broadcast Aktivieren Deaktivieren Şöyle ayarlarla falan alakalı olabilir mi ? Wireless performans ayarları altındaydı bunlar Hepsi standart değerlerindeydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 said: Fragmentierung (Bereich: 256~2346, Standard: 2346, nur gerade Zahlwerte) Nasıl yani ? Hangi fragmentation bu ? "nur gerade Zahlwerte" dediğine göre burada special bir condition var. Da ne Zahlwerte si bu anlamadım açıkcası. QoS falan varsa kaldırmayı deneyebilirsin, VLAN varsa kaldırmayı deneyebilirsin. Zira VLANler Ethernet Frame lerine extra flagler ekledigi icin paketin MTU yu gectigi durumlarda fragmente etmesi gerekirken, ettirmeyebilirler. Bu da packet droplara yol acabilir. Linux'daki Intel kartlarla yapılan VLAN based olaylarda var mesela böyle bir sorun. Senin problem packet level da direk, bit by bit incelemek lazım. Modem üzerinde trafiği komple sniff edebileceğin bir durum olmadığından, senin sorunu çözmen zor. Ha eğer ki port mirror tarzı bir olayı varsa modemin, yani public bacaktaki trafiği komple başka bir interface 'e mirrorlayabiliyorsa, belki bişeyler görme şansın var. Diğer türlü sadece senin makina ve modem arasındaki oluşabilecek bir problemi inceleyebilirsin :( Yine de wireshark falan açıp, oyunda ilk kopma yaşanana kadar tüm trafiği capture edip, inceleyebilirsin. Problemi yakalama şansın var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 2346 yazıyor fragment hedesınde. Şu wireshark olayını kurucam, başkalarında da var bu sorun. LoL forumlarına baktım. Ama herhalde bir ayarlardan kaynaklanıyor bu durum. Bazen olmuyor bazen de deli gibi oluyor. Router da eski yenisini alma zamanı gelmiş sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 wireshark kurdum şimdi Keep alive paketi nedir ? Çok sıklıkla keep alive paketi görüyorum da TCP Keep alive şeklinde Belirli periyotlarla tekrar ediyor hatta keep alive edit : ok ne olduğunu anladım keep alivein, cevap gelmezse karşıdan, boş paket gönderiyor karşısı yaşıyor mu diye. AMa bu kadar sık tekrar etmesi normal mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Uygulamaya göre değişir o. HTTP 'nin Keep-Alive 'i farklı, Heartbeat tarzı Keep-Alive kullanan sistemlerin farklı. Normal ama sık göndermesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Tam kopma aninin loglarini aldim aslinda ama sonra ne gerek var diye oyunu sildim :=) Program güzelmiş, tüm paket detaylarını göstermesi bile güzel. Sequence diagramm olarak göstertebiliyor muyuz bunu ? Tek bir sayfayla bağlantıyı sequence olarak göster dicem mesela, paket losslar falan olunca onları da göstericek. http://www.protocol-engineering.tu-cottbus.de/xdt/animation/onlineVersion/xdt_simulation.html Şunun gibi yani ^^ Gerçi o kadar çok data transferi gösteriyor ki wireshark herhalde böyle çok zor olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 capture filter ya da display filter kullanabilirsin. kendi içinde gelen hazır filterlar var onlar işini görür herhalde (örneğin 2 ip adresi arasındaki trafiği görebilirsin). kullandığın program ya da bağlandığın sitenin ip adresini bilmen yetiyor. sonra filter uygulayınca herşey takır takır çıkıyo istediğin gibi. :) microsoftun netmon ununu da kullanabilirsin o da wireshark tarzı bi program. bi program daha vardı https paketleri de inspect ediyodu da adını unuttum onun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Yazılımsal bir sorun herhalde bu olay ama çözemiyorum. Wireshark ile LOL a bağlantılarına baktığımda hepsi UDP üzerinden oluyordu. Aynı şekilde VPN bağlantısını da UDP den TCP ye alınca düzeldi bağlantı kopmamaya başladı. UDP ile ilgili bir sorun var ama Router ayarlarında bir şey göremiyorum buna dair. Başka herhangi bir yerde sıkıntı çekmiyorum ama zaten oyun falan da kurulu değil başka, nasıl test edebileceğimi bilmiyorum. Routerla ilgili donanımsal sorun da olabilir gerçi alet baya eski bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 udp protokolünde ack tarzı şeyler yok. paket loss yaşadığında karşı tarafa ya da sana bi bildirim olmadığından bağlantı git gel yapıyor olabilir. tcp de gönderilen ve alınan paketlerin hedefe ulaştığından emin olunur. vpn sorunun bu yüzden düzelmiş senin muhtemelen. ama modem değiştirmek de işe yarayabilir bilemiycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Firmware güncelledim aletin sorunlar çözüldü. Almancadan ingilizceye döndü yeni versiyonla, herhalde almancaya gıcığı vardı ^^ Oyunda hiç bir kopma olmuyor, şimdi de vpn tcp üzerinden bağlanmıyor, udp ye döndürdüm tekrar. Sanıyorum ki kopma olmayacak bu sefer. VPN Pass-Through Allows VPN connections to work through the DI-524. PPTP Enabled Disabled IPSec Enabled Disabled İkisi de enabled ama tcpden bağlanamadım. Belki geçicidir. ilginç durumlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2011 Hadi geçmiş olsun. Artık çok düşünme, VPN 'i UDP üzerinden kur uğraşmadan. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 oh bu wireshark ikinci kez süper işe yaradı. Kablodan normal internette girilen, kablosuzda full bağlı olmana rağmen süründüren bir modem vardı. AÇtım wireshark baktım paso retransmission duplicate ACK lar akıyor Paket loss zyxel modem markasını girdim googleda direk sorun çözüldü. Gerçi tam sorunu kendim deneyerek de çözüyordum ayarlardan ama aynı şey googledan da çıktı. Kanal ayarlarını değitirmek gerekiyormuş modemin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 sharky said: Linux'daki Intel kartlarla yapılan VLAN based olaylarda var mesela böyle bir sorun. annecim! bu ne ya?! böyle bi sorun var mı şimdi ciddi ciddi? nasıl çözülüyo? =) ofisteki senaryom olabilir bu yakında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Ya 1.5m paketten bir tanesine denk gelir o. Yok senin MTU 'un düşük olacak da fragmente olacak, son bitine denk gelecek v.s .v.s. v.s. Öyle çok önemli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar