Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ütopyalar/Ütopyam/Amacım/Görüşüm/

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
21. yüzyıl sonraki kuşaklara tek bir düzen bırakacak. Kapitalist bir düzen, özgürlükçü, liberal, laik, cumhuriyet anlayışı. Dünyada bir rakibi daha olan (kominizm) bu düzen kendini kanıtladı ve komunizmle olan mücadelesinden galip çıktı.

Bu bana başka uygarlık çatışmalarını hatırlatıyor. Bir zamanlar böyle bir çatışma göçebe ve yerleşik toplumlar arasında vardı, yerleşik toplumlar galip oldu, göçebe yaşam ilkel duruma düştü, yenildi ve yokolmak üzere.

Fakat bu bana asıl şu noktayı işaret ediyor, antik yunanlıların tasarladığı politika hayatımıza egemen, bütün sorunları ve sağladıklarımızla tepemizde, bizi yönetiyor. Yönetim şekli ne olursa olsun politika kavramı antik yunanlılardan beri bulunuyor ve egemen ve insanlık onu tanımış, onu kabul etmiş, alternatif düşünemez bir konumda çünkü bilinçaltında onun galip geldiğini biliyor ve hayatın ana bir öğesi halinde kavratılımış.

Son zamanlarda bir şekilde yönetim ve devlet tarzlarının mantığına girdim, ben de asıl olarak nasıl yönetileceği üzerinde durdum çünkü bende de alternatifi yoktu, hangi şartta oligarşi, demokrasi, aristokrasi, temokrasi vs. gerekirdi, bunların mantığı neydi, fakat bence bunların hepsinin sorunu kökeninde, vazgeçilemez gördüğümüz demokrasininde.

Ütopik belki ama politika kavramını çürük buluyorum, yararlarını bütün çürükleriyle karşılaştırınca mantıksız buluyorum ve bi şekilde alternatifini düşünüyorum. İnsan kavramı nedense öne çıkıyor ve insanın doğuştan kötü olduğu, yada insanın doğuşta iyi olduğu, ona şekil vermek gerektiği gibi savlar aklıma geliyor.

Asıl olarak şunu düşünüyorum: Politika vazgeçilmez değildir. Politika olmazsa olmazlarımızdan biri olmamalıdır. Toplumsal hayatla ilgili varolan birçok sorunun da çözümü böyle basit bir çözümde yatıyor, ve bunun alıcağı süre önemli değil. İnsanoğlunun kaderinde bu yazmamalı. Ben göremesemde, çatışmalar içinde mahvolsam da, tüm yükünü sırtlasam da insanoğlunun kaderi bu olmamalı, politikaya bağlı olmamalı.

Çok duygusal bir yazı oldu aslında fakat politikaya niçin karşı olduğumu kavratmaktan bi yana, politikiyı mantıksız bulmayı ilettim ve başka bir zaman da sebeplerini açıklayan, daha açıklayıcı bir yazı yazıcam.

Saçma bir yazı bulabilirsiniz, 1 hafta hatta 1-2 gün önce okusam ben de büyük ihtimalle öyle bulurdum, fakat eminim başka ütopya kavramının mantığını kavramış birkaç kişi ile çok güzel bir tartışma ortamı yaratılabilir.[signature][hline]'Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns — the ones we don't know we don't know.'
Donald Rumsfeld
---
Diaboli virtus in umbust est
Mesaj tarihi:
said:
MonTezaus, 03 February 2004 00:20 tarihinde demiş ki:
...antik yunanlılardan beri bulunuyor ve egemen ve insanlık onu tanımış, onu kabul etmiş,...

Egemen derken neyi kastettin acaba?[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir.
La'unva Solmai @ Eclipse - SWG.
LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi

[/b]
  • 6 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
20. Yüzyılın ortasında ütopyacı düşünürler, yüksek teknolojinin insani gereksinim ve acıları yok edeceğini umdukları geleceği, kendi dönemlerinin daha temiz, daha iyi bir versiyonu olarak görüyorlardı ama ben göremiyordum :) Gelecekteki Büyük Savaş'ı bekliyorum :) Osmanlı ruhuna yerleşmeliyiz :) Güneş sistemindeki gezegenlerin, dünya üzerinde hafif bir çekim gücü vardır. Genellikle bir diğerini devre dışı bırakırırlar, ama zaman zaman daha güçlü etkiler yaratacak biçimde dizildikleri de olur :P[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET
  • Yeni Oluştur...