Loxias Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Şimdi şöyle bir soru var yardımlarınızı bekliyorum. Yapılması gereken şey şu; 2 boyutlu biz dizimiz var buları yazdırırken her satırın yanına da toplamını yazdıracağız. Örn: 3x3 lük bir dizi 2 3 4 9 5 6 7 18 8 9 10 27 Bold yaptıklarım o satırın toplamları Ama bu olayı şu şekilde yapacağız; Bir 2 boyutlu dizi oluşturuyoruz 1 den 100 e kadar ve içine random değerler atıyoruz. Bu diziyi yazacağımız method ile çalıştırdığımızda, o method dan satırların toplamları gelecek. Bizde diziyi konsola yazdırırken bu methodu kullanarak toplamlarını yazdıracağız yukarıdaki gibi. Bilenlerden yardımları bekliyorum.
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 abi mxn diyelim iceriye yollayacagin matrix. bunu parametre olarak alan method, yeni bir int arrayi yaraticak ve bu array'in length'i matrix.Length (yani m) olacak. sonra sunu yapicaksin forumda koseli parantez gorunmuyor heralde taglerde kullanildigi icin, onun yerine parantez koyuyorum for (int i=0; i<matrix.Length; ++i) { int sum = 0; for (int j=0; j<matrix(i).Length; ++j) { sum += matrix(i)(j); } output(i) = sum; } output'un her i degeri, matrix'in i. sirasinin toplami oluyor yani, bu output u d ondurucen sonra. sonra da uzerinden gecerek basican.
Öne çıkan mesajlar